DYNABLASTER Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 pa sta me pitas to, lepo pise :P al dobro, takodje je i ocigledno provocira, bolje da je temu poceo ako ga bas to zanima zasto i kako, a ne ako vec ima unapred smisljen odgovor na istu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 i stojim iza toga dokon um je djavolje igraliste ! a on nek resava zadatke i nek pusti nas da se molimo sa par reci a ako mu nesto nije jasno,a vec se pokazao kao pametan nek procita neku knjigu o molitvi mada ..... imaju kratke brosure ,ne mora to da bude neka debela knjiga ....... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Ако се односи на "теме" и ја их не разумем. Заобиђеш и готово. Што се свакодневне хришћанске молитве тиче, то је мало дубље питање. Суштина јесте да се ум ослободи оне напетости коју имаш док тражиш речи, а која га спречава да чује покрете срца и душе. Јер молитва није да ми нешто "кажемо" Богу што Он "није знао", него је молитва "служба" у којој Богу приносимо на дар своју душу. Речи молитве су само "посуда", нису садржина. Александрида, DYNABLASTER, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Zvonko-monko bas si lepo uoblicio Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања једне исте молитве или било које друге реченице? Ако је паметном човеку довољно рећи једном, зашто онда Богу (претпоставимо да постоји) који је бесконачно интелигентан понављате толико пута једну исту реченицу? Или то можда није права сврха? Да ли је толико понављање заправо намењено ономе ко се моли, да ту реченицу утврди у своју свест и да на тај начин превазиђе било какво критичко преиспитивање, кад већ не може разумом својим да докаже истинитост тврдње коју у недоглед понавља. Куцање срца се понавља, као и дисање. Човеково биће тежи ка вечности и ономе што је неизмерно лепо и добро. Хоће да буде срећно. Човек тражи Личност Божију и Љубав. Најчистији израз те чежње је молитва Богу. Не само речима, него самим својим постојањем и свим оним што оно у себе укључује. У биолошком корену нашег постојања у овом пролазном животу је, поред осталог, и дисање. Оно шта ко жели, то се и труди да добије и саображава своје биће ка томе. Човек који искрено чезне за Богом, своје постојање полако прилагођава свом стремљењу. Од простих мисли и жеља, преко животне свакодневнице и несвакодневнице, односа са ближњима и свега онога што сачињава живот, па све до самог дисања. Ко свим срцем тражи Бога, не обраћа пажњу на прошле молитве и на „понављање“, него је свако ново, садашње обраћање Богу битно другачије од претходног јер је „живо“, јер је човек, на неки начин, ближи Господу и вечности. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Јер сваки добри дар, и сваки савршени поклон одозго је, силази од Тебе, Оца Светлости... Шта је то добри дар, а шта савршени поклон? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 to je ono sto osecas da je tako Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 dobri dar - savest savrsen poklon - ljubav није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Зашто се уопште молити Богу када Он и без тога зна шта нам треба у животу ? Бог воли све људе, и оне које му се молитвено не обраћају па чак и оне који Га не признају. Ово питање ми је поставио пријатељ прије неколико дана и нисам му баш могао дати добар одговор. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Molitva je ipak neki trud! Gledaj recimo isihaste,koliko su oni predano davali celog sebe dok nisu ovladali isusovom molitvom itd... I ne moli se covek samo kad mu nseto treba,mislim materijalno ili slicno... Molitva je razgovor sa Bogom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Ово причам као лаик, дакле, можда ово што кажем и није засновано на теологији (ако није, волео бих да ме неко од теолога исправи). Чак и када се молиш само да ти Господ подари нешто, ти ту молитву изговараш не због Њега, који зна и твоје жење и твоје потребе, већ због СЕБЕ. Јер у молитви у којој се молиш да ти Господ нешто подари, твоје речи треба да издрже испит твог срца, твоје душе, онога што је Божанско у теби, само ћеш тако да знаш да ли ти је оно за шта се молиш стварно и потребно, или можда и да схватиш да си у заблуди, а то ти је опет на корист, јер заблуду можеш да исправиш и отклониш тек када је увидиш. Такође, молитва подразумева и одређено врее које ти посвећујеш Господу, што је опет твоја жртва, на неки начин. И ту гледаш колико си везан за овај свет, то јест, колико си времена спреман да одвојиш од овог света, и да га посветиш Господу. Значи, поред тог разговора, који мора да постоји, свака молитва јесте и један испит пред који стављаш себе - испит твоје сабраности, испит исправности твог живота (а та се исправност огледа, између осталог, кроз твоје жеље и кроз то колико су оне у складу са Божанским), и још много тога другог. Укратко, молитва је најпотребнија теби. Господу је молитва драга, али не и насушна. А теби без ње нема напредовања ка Њему. У здравље! JESSY, Олимп and Лазар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Мораш да тражиш од Бога, он неће сам дати јер би се онда мешао у твоју слободну вољу. Ти мораш да се изјасниш да нешто желиш или ти треба, па ће Бог да види је ли ти то треба и је ли корисно. LjubavNada3 and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Мораш да тражиш од Бога, он неће сам дати јер би се онда мешао у твоју слободну вољу. Ти мораш да се изјасниш да нешто желиш или ти треба, па ће Бог да види је ли ти то треба и је ли корисно. ипак постоје ствари које нам Господ даје без нашег тражења... LjubavNada3 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Мораш да тражиш од Бога, он неће сам дати јер би се онда мешао у твоју слободну вољу. Ти мораш да се изјасниш да нешто желиш или ти треба, па ће Бог да види је ли ти то треба и је ли корисно. Е видиш ја баш мислим да Бог даје многе ствари иако ми то и не тражимо, чак иако не желимо у том тренутку. Бог не даје оно што тражимо већ оно што требамо. Питање је само да ли препознајемо да то требамо. Слободна воља је хоћемо ли то прихватити. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 ипак постоје ствари које нам Господ даје без нашег тражења... Управо тако У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука