Andre Williams Написано Август 15, 2011 Пријави Подели Написано Август 15, 2011 У присуству мени блиских људи, оних који ме знају, изговорим молитву гласно, а тамо где бих изазвала саблазан, или тамо где би тај мој чин доживели као провокацију, помолим се у себи, не устајући са столице, и не привлачећи пажњу. prstgore и ја исто тако чиним немој да те оптерећује то брате. Господ гледа срце и намеру а не да ли си испоштовао форму. Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu. Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao. немој погрешно да ме схватиш али шта нам значи та молитва, кад нас непрестано мучи мисао да други гледају, а после чак и слажемо да се оправдамо? .mislise.Први цитат јесте мој, а други ми је подметнут 0120_angryy 0120_angryy 0120_angryy Молим админе да позову , а потом да ангажују да ми "избоксују" "дебелу" одштету. 0203_cool Грешка у корацима. bangin консултовао сам се и са ...кажу да је грешка само моја и да ванземаљци немају везе са овим. bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 15, 2011 Пријави Подели Написано Август 15, 2011 prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore prstgore bangin dada dada 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha bangin 0120_angryy 0120_angryy 0120_angryy .mislise. 0203_cool prstgore Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања check this out- https://www.pouke.org/forum/topic/15318-orthodoxy-do-it-again-gk-chesterton/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања једне исте молитве или било које друге реченице? Прво, непримерено је на овој теми (па и осталима које третирају веру), изрећи реч "забава". Верницима молитва није забава. Ззбог чега ћемо молитву и исписати, остаје јасно ономе ко такву потребу осећа! Владан and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања једне исте молитве или било које друге реченице? Ако је паметном човеку довољно рећи једном, зашто онда Богу (претпоставимо да постоји) који је бесконачно интелигентан понављате толико пута једну исту реченицу? Или то можда није права сврха? Да ли је толико понављање заправо намењено ономе ко се моли, да ту реченицу утврди у своју свест и да на тај начин превазиђе било какво критичко преиспитивање, кад већ не може разумом својим да докаже истинитост тврдње коју у недоглед понавља. Ne bih da kvarim zabavu, ali koja je svrha isprazne zlobe armirane gluposcu? Kad ljudi vole, ponavljaju izjave ljubavi, i to nikad nije dosadno, i nikad nerazumno. I naravno da je to zbog oba subjekta u procesu ljubavi. Ali to su stvari izvan i iznad razuma. Izvan domasaja 'mnogorazumnima'. nana, zuti car, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања једне исте молитве или било које друге реченице? Ако је паметном човеку довољно рећи једном, зашто онда Богу (претпоставимо да постоји) који је бесконачно интелигентан понављате толико пута једну исту реченицу? Или то можда није права сврха? Да ли је толико понављање заправо намењено ономе ко се моли, да ту реченицу утврди у своју свест и да на тај начин превазиђе било какво критичко преиспитивање, кад већ не може разумом својим да докаже истинитост тврдње коју у недоглед понавља. Сврха молитве је "разговор са Богом",наравно не буквално разговор,већ молитвом ( трудом,који би требао да је труд од срца и радости ),ми верници се обраћамо Богу,јер Он је рекао",молите се без престанка".Тачно је да Он зна наше потребе,и зна шта нам заиста треба и без молитве,али потребан је и неки труд са наше стране и верујемо да ће Бог услишити наше молитве,ако су нам на корист.На тај начин не нарушава слободу коју нам је дао,већ чека да сами отворимо срце ( молитвом ) ка Њему. То би требала да буде сврха понављања молитви,наравно под условом да је са вером,из срца и истинском жељом да нам Бог буде у помоћи,као и светитељи којима се кроз Бога и молимо.Не знам да ли сам успела да ти објасним,ако нисам опрости. Andre Williams, Mironosica, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 Изгледа да сам добро претпоставио. Отварање срца је заправо превазилажење приземности разума. Aha,pokušaj i ti ,pomoći će ti u prevazilaženju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 ''Не бих да вам кварим забаву, али бих хтео да вас питам: Која је сврха понављања једне исте молитве''... Не бих ни ја теби да каврим забаву, али да те прупитам: Која је сврха свакодневног понављања пијења једне исте течности... чему вода сваки дан!? Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 Ја ћу мало стати на страну Протагораса... .smesko. Вероватно је мислио на забаву форумских тема,где се понављају молитве. Искрен да будем,ни ја не видим смисла у томе,сем што неко жели да покаже своју побожност,дакле једна врста пијетистичког егзибиционизма... Сматрам да Господ највише воли оне ствари које чинимо тајно,што је и потврдио у еванђељу! Заједничка и јавна молитва,има смисла само на литургији,а рецимо Христова молитва,коју многи духовници узимају за врло озбиљну молитву,а која се чита у себи,тј има назив умне молитве,и свакако јој није место на тастатури... И још једна ствар,није молитва само понављање неких устаљених молитвених правила и реченица,где кукумавчимо за наше разне потребе,већ пре свега свакодневно размишљање о Богу,ближњима и нашем односу са њима! Огњен, DYNABLASTER, Саша од Москве and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 6, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2011 dodala bi samo jednu izreku dokon um je djavolje igraliste kirios1 је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Ево, онда радите нешто паметно http://www.filestube...tematike-1.html ............... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Ево, онда радите нешто паметно http://www.filestube...tematike-1.html Значи молити се није паметно. Безобразан си и вређаш. Који је мотив таквог понашања. Срам те било. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 Protagoras,zaista nije fer od tebe ovakvo ponašenje.Dobio si više odgovora na tvoje pitanje i zaista nije lepo da se ovako ponašaš.Zamolila bi te da prestaneš sa ovakvim ponašanjem,jer ćeš ubuduće biti sankcionisan za isto. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 sto da bude sankcionisan, kad je to njegovo vidjenje pametnih stvari, covek voli matematiku i preporucuje, ne vidim nikakvo vredjanje drugog ovde a i kolko vidim reagovao je na dokonost, ja sam se u srednjoj skoli borio za 2ku iz matematike i tu nema govora o dokonosti, to je bila zesca delatnost uma i tela :lol: a i analogija sa molitvom je vise nego ocigledna Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 7, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2011 na koju dokonost ? mislis na izreku koju sam ja stavila ? ili na odgovore zasto se stalno ponavljaju iste reci molitve? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука