Ignjatije Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Sednemo za sto da jedemo,oko nas su ljudi koji nisu pobozni,kako da pomolimo pre jela ? Ako se pomolimo glasno dozivecemo 0110_hahaha 4chsmu1 prst ka dole crvenilo . veliko cudjenje od strane ljudi,neki ce pomisliti da smo ludi ili neki sektasi.....ako se pomolimo u sebi ispada da se stidimo Hrista,sta da radimo ? Problem nije tako beznacajan.Licno ja se uvek molim u sebi osim kada sam sam.Ne mogu da zamislim da se pomolim glasno na necijoj slavi,svadbi ili bilo gde drugde.Da li to dobro ili greh ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Molitve pre i posle jela-obavljati glasno ili u sebi ? Da. 4chsmu1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Molitve pre i posle jela-obavljati glasno ili u sebi ? Da. prst ka dole Što glasnije i što ... 'usebnije' ? 4chsmu1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Sednemo za sto da jedemo,oko nas su ljudi koji nisu pobozni,kako da pomolimo pre jela ? Ako se pomolimo glasno dozivecemo 0110_hahaha 4chsmu1 prst ka dole crvenilo . veliko cudjenje od strane ljudi,neki ce pomisliti da smo ludi ili neki sektasi.....ako se pomolimo u sebi ispada da se stidimo Hrista,sta da radimo ? Problem nije tako beznacajan.Licno ja se uvek molim u sebi osim kada sam sam.Ne mogu da zamislim da se pomolim glasno na necijoj slavi,svadbi ili bilo gde drugde.Da li to dobro ili greh ? Ако се помолиш у себи за вријеме јела, ниси се постидио Христа. Нема никакве разлике између гласног и тихог читања молитви. Важно је са каквим си срцем то учинио. Можеш се молити и на глас, а да то не буде од срца него отаљавање правила. Ако те нико ништа није питао о вјери, налазиш се у друштву које та питања не занимају, нити су чак религиозни, нећеш постићи ништа добро ако будеш испољавао религиозне манире. Они то онда могу да доживе и као наметање, па можеш добити контра ефекат, да се неко наруга вјери и Богу у кога вјерујеш. Постидјети се Христа сасвим има другу ноту. Када те неко пита за Христа, јеси ли ти хришћанин, пита те о твојим увјерењима, поставити мало и нелагодна питања, и доведе те у прилику да или испољиш своју вјерност и одговориш, или се пак постидиш мислећи да ће бити осрамоћен ако одговориш онако како вјерујеш. Онда треба пазити да се непостидимо. А и не знам шта ће ти молитва када си у друштву? Зар није довољно благодарити у себи Богу? И то је исто вид молитве. знају људи привлачити пажњу и када то чине у себи. Онако укипе се и док у себи прочитао молитву, ови већ сконтају шта овај ради. Наше понашање би требало да људе привуче вјери. Онај ко редовно обавља све и најситније обдреде, уопште није гарант да ће некоме исправно посвједочити вјеру. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Оби, Томо, не задиркујте човека womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> У присуству мени блиских људи, оних који ме знају, изговорим молитву гласно, а тамо где бих изазвала саблазан, или тамо где би тај мој чин доживели као провокацију, помолим се у себи, не устајући са столице, и не привлачећи пажњу. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Оби, Томо, не задиркујте човека womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> crvenilo Aine klajne ... džouk! womens Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Зар није довољно благодарити у себи Богу? И то је исто вид молитве. знају људи привлачити пажњу и када то чине у себи. Онако укипе се и док у себи прочитао молитву, ови већ сконтају шта овај ради. Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu.Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao. Isti problem imam i kada sam kod nekih ljudi u goste.Ako ostanem duze i treba da prespavam,a spavam sa nekim u istoj prostoriji,tada molitve pre spavanja najcesce obavim napolju pod izgovorom da idem da prosetam.Najteze je sa jutarnjim kada se i u dvoristu sve vidi. Nije lako biti hriscanin u 21. veku 1340_womens http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Оби, Томо, не задиркујте човека :nene:.gif' class='bbc_emoticon' alt='womens' /> crvenilo womens Aine klajne ... džouk! :bla: 1340_womens Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља.. 1340_womens womens http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 па нема како..но јавно да закрстиш јело и очиташ молитву.. 1340_womens Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radmila Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља.. womens 1340_womens Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља.. womens 1340_womens Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ? Jos gore,nalazis se u Bosni preko dana za vreme Ramazana,ispred tebe prasetina i ,a ti se naglas lepo pomolis pa udri Mujo. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radmila Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља.. womens 1340_womens Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ? Jos gore,nalazis se u Bosni preko dana za vreme Ramazana,ispred tebe prasetina i ,a ti se naglas lepo pomolis pa udri Mujo. Gdje u Bosni možeš naći prasetinu ? U Sarajevu se ide po prasetinu u Srpsko Sarajevo ili u druga mjesta gdje su većina Hrvati . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Eh,taj bosanski lonac Da ti nisi Musliman kume http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука