Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Управо сада, Sasa Vojvoda рече Како коме, мени је било, после сам имао снове које и данас памтим... Verujem, moguće, ja govorila u svoje ime. АлександраВ and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 28 минута, Lady Godiva рече али ми је све једно јако ружно. Теби је то ружно, али ниси била баш на пуно сахрана да би могла "из прве руке" да кажеш да је лицемерно. Претпостављам да си више слушала о томе или читала. Као што каже Данче, зашто лицемерно? Зашто се одмах нечији мотиви и понашање препознају у том стереотипно представљеном фазону. Није покојника/цу више ништа брига, али та особа је била некоме нешто, и сви ти људи који се окупе на сахрани су повезани управо преко те особе, па шта ако разговарају о свему томе, шта је ту ружно? Људи разговарају, ето. И долазе на сахране из неких својих разлога, како ми можемо да знамо да ли је то ради реда или ради нечег другог? Не видим проблем у томе да деца буду присутна на сахрани, па смрт је део живота, нека иду и на гробље понекад, нису у обдукционој сали. Мени су моји тако умирали баш када су деца била мала и ја нисам имала коме да их оставим, били су на гробљу и нису ни певала Амин. Једноставно, били су са својом породицом, фамилијом и пријатељима. Sanja Т., Рапсоди and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 16 минута, Sasa Vojvoda рече Како коме, мени је било, после сам имао снове које и данас памтим... Важно је да дете буде на време и добро припремљено. Данче рече да има претке свештенике тако да је то верујем ишло само од себе од рођења. АлександраВ and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 14 минута, Данче* рече Zašto licemerno, ako kažeš da svako radi kako misli da treba. пре 2 минута, АлександраВ рече Теби је то ружно, али ниси била баш на пуно сахрана да би могла "из прве руке" да кажеш да је лицемерно. Лицемерно је кад идеш зато што се то од тебе очекује. Лицемерно је кад некоме кажеш „Прими моје саучешће", а не мислиш то. По мени буди уз ту особу док је жива, када умре можеш и на депонију да је бациш, све једно је. Све што тада можеш да урадиш је да се помолиш за њу. Од дворења, даћа, цвећа и фраза нико нема апсолутно ништа. Небитно, кварим тему. Нећемо даље о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 19 минута, Lady Godiva рече Лицемерно је кад идеш зато што се то од тебе очекује. Лицемерно је кад некоме кажеш „Прими моје саучешће", а не мислиш то. Али ти не можеш да знаш зашто су сви ти људи дошли и да ли искрено изјављују саучешће, па и ако постоји неко ко је лицемер на тој сахрани, није "све то" лицемерно. Када ти умре неко близак није ти свеједно да ли је бачен на депонију или сахрањен. Ми смо заједница, бар бисмо требали да будемо заједница, и свако ко је сахранио неког блиског ће (највероватније) рећи да му је понешто или све од тога што си навела значило, замисли да сахрањујеш неког свог блиског и да пролазиш кроз то потпуно сама. На страну ти безвезни обичаји, сујеверје и глупости које се упражњавају на гробљима, причам о људима и ономе што би требало да буде подршка. Рапсоди, Данче*, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Лицемерно је кад идеш зато што се то од тебе очекује. Ne, u mojoj porodici nema očekivanja, prosto smo upitani hoćemo li ići... пре 6 минута, Lady Godiva рече Лицемерно је кад некоме кажеш „Прими моје саучешће", а не мислиш то. Nismo govoroli to, nisu nas terali.. пре 7 минута, Lady Godiva рече По мени буди уз ту особу док је жива, када умре можеш и на депонију да је бациш, све једно је. Све што тада можеш да урадиш је да се помолиш за њу. Од дворења, даћа, цвећа и фраза нико нема апсолутно ништа. Небитно, кварим тему. Нећемо даље о томе. Bilo je reć o sahrani koliko se sećam, a ne o dvorenja, daća, cveća, fraza..itd. E sad nećemo više o tome. Lady Godiva, Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Иначе, додаћу независно без цитирања, не бих олако рекао да је упокојенима свеједно шта се дешава на њиховим сахранама и гробовима као и са њиховим телима. Има доста примера и старијих и савремених. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Проблем је ту што је наш народ и поред свег "православљања" и даље веома сујеверан и пре-хришћански. Однос према смрти је тотално пагански, као да за хришћанство никад нису чули. Наше сахране испадну неке "паганске литургије" па су зато толико одбојне. И уопште однос у нашем народу према болести и болеснима је такав... Амери имају пуно бољи и зрелији однос према смрти од нас. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 goranger, АлександраВ, Данче* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 17, 2017 Пријави Подели Написано Август 17, 2017 АлександраВ, ivanaika, Grizzly Adams and 6 осталих је реаговао/ла на ово 8 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Август 17, 2017 Пријави Подели Написано Август 17, 2017 ^ Ивице, ово је кроп или широкоугаоним објективом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 17, 2017 Пријави Подели Написано Август 17, 2017 пре 28 минута, Тихон рече ^ Ивице, ово је кроп или широкоугаоним објективом? Панорама телефоном. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Август 17, 2017 Пријави Подели Написано Август 17, 2017 Послато са HUAWEI P7-L10 користећи Pouke.org мобилну апликацију Рапсоди, GeniusAtWork, Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 17, 2017 Пријави Подели Написано Август 17, 2017 "Tamo daleko", Рапсоди, drvce and 8 осталих је реаговао/ла на ово 7 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 18, 2017 Пријави Подели Написано Август 18, 2017 Свети Пантелејмон, Миријево Grizzly Adams, "Tamo daleko", Драгана Милошевић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 9 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука