PredragVId Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 У манастиру Тројеручица, на Авали, сахрањена монахиња Ефросинија (Петковић). Сахрани су присуствовали патријарх српски Иринеј, митрополит Амфилохије, отац Војислав Билбија, професор Предраг Миодраг, појац Љибомир Атанасијевић... и многобројни верници. AnaLaz, Рапсоди, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Након сахране, митрополит Амфилохије, обишао је у Реснику, цркву светог Николаја Жичког у изградњи и параклис Светог Јустина Ћелијског, благословивши ово свето место и даљу изградњу храма. AnaLaz, АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 17 минута, PredragVId рече У манастиру Тројеручица, на Авали, сахрањена монахиња Ефросинија (Петковић). Сахрани су присуствовали патријарх српски Иринеј, митрополит Амфилохије, отац Војислав Билбија, професор Предраг Миодраг, појац Љибомир Атанасијевић... и многобројни верници. Вечни помен монахињи Ефросинији и да је Господ насели тамо где праведници почивају. Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Управо сада, Vladan3 рече Вечни помен монахињи Ефросинији и да је Господ насели тамо где праведници почивају. Постоји посебна тема на Поукама, за помене - цело вече сам је синоћ тражио, али нисам успео да је пронађем. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 7 минута, PredragVId рече Постоји посебна тема на Поукама, за помене - цело вече сам је синоћ тражио, али нисам успео да је пронађем. Можда си на ово мислио: https://pouke.org/forum/topic/207-потребна-ми-је-ваша-молитвена-подршка/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Управо сада, Vladan3 рече Можда си на ово мислио: https://pouke.org/forum/topic/207-потребна-ми-је-ваша-молитвена-подршка/ Није та. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 1 минут, PredragVId рече Није та. Видим сад да стављају неке молитве али пар страница уназад и од почетка теме су имена за живе и упокојене постављана. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Нису ми јасни људи који доводе децу на сахране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 38 минута, Lady Godiva рече Нису ми јасни људи који доводе децу на сахране. Što? Ja sam kao starije dete i moj mlađi brat uvek išli sa roditeljima. Sećam se kada je mamin stariji ujak bio jako bolestan od raka, posećivali smo ga do kraja, čak i bila na sahrani, zatim, mlađi mamin ujak je rano preminuo, takođe išla na sahranu..da ne nabrajam, ali su nas jako rano roditelji vodili kako na krštenja, venčanja pa i na sahrane i uvek nam iskreno govorili, onako kako jeste.. I nekako smo i ja i moj brat shvatili da smrt je sastavni deo života. Brat je postao sveštenik, tako da sad i sam vrši opela sahrane a ja..ja se ne bojim smrti, niti čoveka koji je preminuo, jedino se bojim živog čoveka. АлександраВ, Sanja Т. and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 АлександраВ, ivanaika, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 6 минута, Данче* рече Какве су ово чудне боје грања и конструкције? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 1 минут, Vladan3 рече Какве су ово чудне боје грања и конструкције? E to je posebna priča. Iza naše zgrade gde živimo imamo parking plac mesto koje je velike površine, komšije su uglavno sve mladi ljudi, tako da sredili smo sami, napravili letnjikovac, posadili grožđe, imamo i voće, kajsije su prošle i trešnje, sad je stigao paradajz i papričice. Eto tako, neki vredni mladi ljudi...a konstrukcija je rađena ne profesionalno ali je uredno i imamo i grožđe i ladovinu. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 16 минута, Данче* рече Što? Ja sam kao starije dete i moj mlađi brat uvek išli sa roditeljima. Sećam se kada je mamin stariji ujak bio jako bolestan od raka, posećivali smo ga do kraja, čak i bila na sahrani, zatim, mlađi mamin ujak je rano preminuo, takođe išla na sahranu..da ne nabrajam, ali su nas jako rano roditelji vodili kako na krštenja, venčanja pa i na sahrane i uvek nam iskreno govorili, onako kako jeste.. I nekako smo i ja i moj brat shvatili da smrt je sastavni deo života. Brat je postao sveštenik, tako da sad i sam vrši opela sahrane a ja..ja se ne bojim smrti, niti čoveka koji je preminuo, jedino se bojim živog čoveka. Први пут сам била са 20 година и била сам после тога на још две. Лицемерно ми је све то. Све нешто реда ради и да испоштују те људе. И онда вукљају децу, као да тамо има нешто добро за њих. Није ми уопште јасна сва та гунгула. Колико је света било, ко је све био, ко је служио опело... још кад кажу да је била лепа сахрана. Мислим као да покојника/цу брига да ли су дечица певала Амин и да ли је служио или присуствовао неки владика или патријарх. Оно, нека свако ради што мисли да треба, али ми је све једно јако ружно. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 13 минута, Lady Godiva рече Први пут сам била са 20 година и била сам после тога на још две. Лицемерно ми је све то. Све нешто реда ради и да испоштују те људе. И онда вукљају децу, као да тамо има нешто добро за њих. Није ми уопште јасна сва та гунгула. Колико је света било, ко је све био, ко је служио опело... још кад кажу да је била лепа сахрана. Мислим као да покојника/цу брига да ли су дечица певала Амин и да ли је служио или присуствовао неки владика или патријарх. Оно, нека свако ради што мисли да треба, али ми је све једно јако ружно. Zašto licemerno, ako kažeš da svako radi kako misli da treba. Ništa strašno da odeš na sahrani sa 7 godina, ama baš ništa strašno. Prosto takva je bila situacija, inače mi smo jako vezana velika familija, pritom u porodici ima 5 kolena sveštenika i to je sve normalno kod nas. Sve je to život... meni jako drago voljeno biće mi je umrlo na rukama, imala sam samo 18 godina.. zatim posle 10 godina, dolazi onkologija, gde sam gledala kako deca umiru u najtežim mukama..tako da.. sve ima u životu svoje... Prosto nema mesta licemerju, nego se tako kockice nekom u životu poklope... Sanja Т., АлександраВ and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 5 минута, Данче* рече Ništa strašno da odeš na sahrani sa 7 godina, ama baš ništa strašno. Како коме, мени је било, после сам имао снове које и данас памтим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука