Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

Царство Божије биће испуњено бићима окупаним светлошћу Његове славе, али не онима за које смо веровали да су "достојни" већ онима које смо по сопственим критеријумима отписали.
Када се Христос попео на Крст, сви су мислили да је готово. Оклеветан, издан, поробљен, међу разбојницима и зликовцима "умирао" је међу најнечаснијим људима. Нико није остао са Њим. Помислили су да није успео. Погрешили су. У мраку Голготе, када су сви мислили да је све готово, заправо је све почело. Тамо где се завршава људска нада и логика, почињу Божији одговори.

-Отац Х. Пападопулос

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Новина Новог Завета је и у чињеници да је људима дат нови појам Бога: ово није храмовно ритуално божанство. Он је поред нас у свакодневном животу - на пример, на свадби у Кани Галилејској.
И ова мисао је тешка. Много је лакше одати почаст Богу тако што ћете отићи у храм, а затим живети како морате, иако Свето Писмо ни у ком случају не даје повода за то. Православни све више доживљавају Бога као храмовно божанство, а општење са Богом као храмовну побожност.

ИГУМАН ПЕТАР МЕШЧЕРИНОВ

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

„Ко се моли само кад се моли, тај се не моли; Реч је, дакле, остварити да срцем што непрекидније осећаш Бога, Богомајку и било којег светитеља. То би држало запаљену светиљку твоје душе, и биће теже да та душа буде нападнута. Треба знати да се ђаво много боји трезвеног, што трезвенијег човека! Молитва је неизоставно корисно средство, али је трезвеност постигнути циљ.

(старац Арсеније Папачок)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

245236462_4600057420109396_7963727069769

ВЛАДЕТА ЈЕРОТИЋ

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Наша крилца се понекад опусте и немају снаге да се вину у небо. То није ништа страшно, то је наука над наукама коју изучавамо, али је важно да у нама не ишчезне жеља да над главом видимо чисто и звездано небо, небо Божије.

А сузе, труд и бол срца су на нашем путу неизбежни.

Немој да се изгубиш, чедо моје.

-Старац Јован Крестјанкин

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ми нисмо наша дела. Као ни наше мисли. Ми смо нешто много дубље и далеко изнад онога што се чини на први поглед. Ми смо слике (иконе) Божије. Нешто много дубље него што ми разумемо. Патимо у животу јер се погрешно идентификујемо са својим мислима и умовима. Али ми то нисмо.

Испод усковитланих таласа мисли налази се тиха и јасна дубина. Хајде да духовно заронимо да је упознамо. Сва узбуђења се дешавају на површини, у таласима, у мислима ума, никада дубоко, на дну мора.

„Ниједна душа није уска. Ум увек сужава душу...”

o. Х. Пападопулос

• Свиђа ми се 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

„Радост је избор. Не може постојати савршен живот да бисте били срећни. Не постоје идеални услови. Ако чекамо да они постоје, једноставно нећемо бити срећни. Дакле, упркос патњама и искушењима које сви имамо, бирамо да се осмехујемо и живимо мале дневне радости које нам Бог нуди кроз живот, тако да смо спремни за велике."

o.Х. Пападопулос

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Човек сам себе упропашћује говорећи:

- Ја сам грешник, бедник, ја сам ово, ја сам оно, нисам урадио ово, нисам учинио оно.... Требало је тада, нисам учинио тада. Сад већ не могу ништа.... Протраћио сам своје године. Нисам достојан, нисам низашта.... У њему се ствара осећање ниже вредности. За таквог човека, све око њега су само рушевине. Знате ли како је то тешко стање? То је лажно смирење. Све су то ознаке човека без наде, човека којим је овладао сатана.

СВЕТИ ПОРФИРИЈЕ КАВСОКАЛИВИТ

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...