Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 6 часа, Bernard рече

Ja ne znam, zato te pitam:

1. Koliko rezervista od tih 300 000 stvarno imaju neka ratna iskustva?

2. Koliko rezervista od tih 300 000 posle odsluženog vojnog roka su išli bar dva puta godišnje na vojne vežbe?

3. Koliko rezervista od tih 300 000 posle odsluženog vojnog roka nisu 10-12 god.  pušku ni videli, ali poziv će sigurno dobiti?

4. Zašto šalje rezerviste kad raspolažu sa 1000 000 obučenih i opremljenih vojnika? Plus 300 000 gardista?

:scratch_head:0703_read

Немају ратна искуства, јер Русија није ратовала за разлику од нато пакта који је свуда почињао ратове. Али имају срце ко Русија и оружја колико жћеш. Преко 800 000 Руса се одазвало позиву. Јављали се сами.

Не знам. Питај их.

Да, па шта? Спремиће се не брини.

Зато што мисле да тако треба можда?

Ти брате ако желиш да останеш традиционални римокатолик и ако не желиш да те чукунунуци француске револуције прогласе за вишак, бројаницу у руке и моли се за Русију.

Боље је то него да цитираш ББЦ на српском и да говориш да је то српски  медији, а оно гласило британске владе на српском.

Информер прати спољну политику Р.Србије где су медији више наклоњени нато пакту.

Овај руски аутошовинистички сајт не бих ни да помињем.

Читај искра.цо

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bilbija рече

Fale im mu..a ... Pokusali su oni jednom i poslali su nekoliko hiljada ili stotina vojnika na Ruse, tamo u smutno vreme tokom i posle revolucije ali su ostali zaledjeni tamo, nisu im Rusi dali da se ogreju ... :D

Ладно, ал стандард.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

ISKRA.CO

Европски парламент позваће ЕУ да не наставља приступне преговоре са Србијом све док се Београд не...

Предлагач је некадашњи министар спољних послов Републике Хрватске, Тонино Пицула. 

Путуј Јевропо са својим фондовима, бирократама и усташам.

Подели на овим сајтовима

Као што поменух скоро, украјинска војска и наставља офанзиву на харковском правцу и Лиман је на корак од потпуног оперативног окружења, до ког ће нажалост вероватно и доћи ако се нешто озбиљније не промени на фронту. Такође оне приче о тактичком повлачењу Руса до реке Оскол и формирању нове линије фронта ту падају у воду јер су укр-нато на више локација и ту пробили фронт. На херсонском правцу се и даље воде битке и једни и други имају губитака и добитака у територији, иако многи причају да је тамо контраофанзива одавно заустављена то једноставно није истина. Фронт око Доњецка и Бахмута је и даље у стагнацији.

Чекамо ефекте мобилизације што пре то боље, јер сад је већ болно. Нема више измишљања о тактичким повлачењима, хиљаде руских војника ће бити окружено и уништено ако се не реагује хитно. Дебакл може да се спречи кад се скине ружичасти визир самообмане и истрајног веровања у неку генијалну стратегију. Такође и асиметрична реакција на саботажу северног тока не сме изостати јер је ово солидан ударац.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sampaganini92 рече

Као што поменух скоро, украјинска војска и наставља офанзиву на харковском правцу и Лиман је на корак од потпуног оперативног окружења, до ког ће нажалост вероватно и доћи ако се нешто озбиљније не промени на фронту. Такође оне приче о тактичком повлачењу Руса до реке Оскол и формирању нове линије фронта ту падају у воду јер су укр-нато на више локација и ту пробили фронт. На херсонском правцу се и даље воде битке и једни и други имају губитака и добитака у територији, иако многи причају да је тамо контраофанзива одавно заустављена то једноставно није истина. Фронт око Доњецка и Бахмута је и даље у стагнацији.

Чекамо ефекте мобилизације што пре то боље, јер сад је већ болно. Нема више измишљања о тактичким повлачењима, хиљаде руских војника ће бити окружено и уништено ако се не реагује хитно. Дебакл може да се спречи кад се скине ружичасти визир самообмане и истрајног веровања у неку генијалну стратегију. Такође и асиметрична реакција на саботажу северног тока не сме изостати јер је ово солидан ударац.

Mobilizacija nece moci pokazati brze efekte. Pored svih ociglednih slabosti kod Rusa, mislim da imaju mogucnosti da promene situaciju na frontu, npr. avijacijom, raketama...   ali mozda ce opet "takticki" dopustiti poraz i gubitak svoje vojske

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Саласије рече

Mobilizacija nece moci pokazati brze efekte. Pored svih ociglednih slabosti kod Rusa, mislim da imaju mogucnosti da promene situaciju na frontu, npr. avijacijom, raketama...   ali mozda ce opet "takticki" dopustiti poraz i gubitak svoje vojske

Мислим да не би било лоше да се јавиш Русима, можда постанеш начелник генералштаба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sampaganini92 рече

Доста чудно, уопште не разумем шта се дешава, нисам пратио ситуацију последњих дана и онда ово ме изнервира максимално. :1314_womens:Ово је бре требало да буде нешто најхитније и да ако су већ неке територије пале онда је требала да се заустави Украјинска контраофанзива на тим позицијама, не да им они сад иду даље и заузимају и Лиман.

Не знам, или ће Руси одговорити адекватно јер не ратују само са Украјином него са НАТО и Америком или ако изгубе или делимично победе онда ће имати проблема и у самој Русији да дође до политичког слома.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sampaganini92 рече

Као што поменух скоро, украјинска војска и наставља офанзиву на харковском правцу и Лиман је на корак од потпуног оперативног окружења, до ког ће нажалост вероватно и доћи ако се нешто озбиљније не промени на фронту. Такође оне приче о тактичком повлачењу Руса до реке Оскол и формирању нове линије фронта ту падају у вод

Pa sta ako osvoji privremeno Ukrajina Liuman? Sta ce se dogoditi? Nista. Trenutno su svi zauzeti referendumom, priznavanjem nezavisnosti i prisajedinjenu Rusiji. A sta god da se desi na desetak kilometaara ruske granice nista znacajno nece promeniti.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Pa sta ako osvoji privremeno Ukrajina Liuman? Sta ce se dogoditi? Nista. Trenutno su svi zauzeti referendumom, priznavanjem nezavisnosti i prisajedinjenu Rusiji. A sta god da se desi na desetak kilometaara ruske granice nista znacajno nece promeniti.

Nije strasno to sto ce zauzeti Liman privremeno nego sto ce u tome stradati hiljade ruskih vojnika koji su ostavljeni u tom kotlu u kome su sad vec izvesno. Super referendumi i to ali mora na terenu da se ima uspeha da bi se ta volja naroda sprovela u delo. A rusi nemaju dovoljno vojnika da ih ostave da stradaju ovako, niti bi to iko trebao da radi ne samo Rusi. Zato kazem nije do grada nego do ljudi. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sampaganini92 рече

Jos malo - i Rusi su izgubili. Konacno. Ne znam sta smo cekali ovoliko dugo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

Доста чудно, уопште не разумем шта се дешава, нисам пратио ситуацију последњих дана и онда ово ме изнервира максимално. :1314_womens:Ово је бре требало да буде нешто најхитније и да ако су већ неке територије пале онда је требала да се заустави Украјинска контраофанзива на тим позицијама, не да им они сад иду даље и заузимају и Лиман.

Не знам, или ће Руси одговорити адекватно јер не ратују само са Украјином него са НАТО и Америком или ако изгубе или делимично победе онда ће имати проблема и у самој Русији да дође до политичког слома.

Moraju da odgovore jer je sudbina Rusije a potom i slobodnog sveta u pitanju. Ovo je borba protiv ogoljenog zla koje hoce da nas pokori. Rusi su na braniku svega i podrska svih nas je uz njih. Samo da se dodje do konacnog preokreta stvari na terenu jer ovo sada je lose. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Jos malo - i Rusi su izgubili. Konacno. Ne znam sta smo cekali ovoliko dugo.

Ma jok brate, na kapiji su Pariza. Eno ih sutra u Kijevu... 

Nece niko da Rusi izgube i to sto se neke ocite stvari nazovu svojim imeno  ne znaci da hocemo da Rusima lose bude na terenu nego sto hocemo da im krene na bolje. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Вилер Текс рече

Мислим да не би било лоше да се јавиш Русима, можда постанеш начелник генералштаба.

gledajuci kako do sada postupaju, mogao bi da im se pridruzim

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...