Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Него нешто ми нисте коментарисали ово...

Ja sam odmah lajkovao taj post. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам стварно шта вам није јасно...   Само кажем да је Русија, као и свака велика држава, склона насиљу према мањим суседима (и докле може да "добаци"). То илуструју примери које сам навео. А око Крима није било рата зато што су Украјинци били разумни, а не зато што су Руси "добри". Да се Украјина успротивила добили би по носу да се пуши.   А изгледа да им се то и спрема, јер очигледно утакмица још није готова.   А ви само наставите да навијате ко на утакмици. Кад немате срца.

Колико сам ја схватио, добар део Украјинаца сматра себе Русима. А сем тога, после другог светског рата Руси су постали јако алергични на приближавање њиховим границама од стране било које друге силе. За њих анексија Крима није агресија, већ борба на живот и смрт, одбрана земље од нападача. Сваки даљи притисак запада ће имати само негативне последице по Украјину, и даље убедити Русију да поступа правилно. Другим речима, како ја видим, Русија једноставно нема никаквог избора по питању Украјине . 

Подели на овим сајтовима

Mozda je vreme da menjas dioptriju.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Како ја видим, Путин је искористио неприлику у комшилуку да комшији отме део имања.

И шта кажеш - ниси присталица десног сектора?

Подели на овим сајтовима

Срце ваљда треба да је исто ко год да је у питању? И ценити поступке пре оцене лика и дела?

Па ко ликује и булазни о геополитици док људи гину или нема срца или је Мирослав Лазански.

Или се можда мало занео, па га треба подсетити да то није добро...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Како ја видим. Путин је искористио неприлику у комшилуку да комшији отме део имања.

Многи тако гледају нажалост, и то је оно најгоре, а да су се на трен ставили у позицију Русије, можда би Украјина и даље била цела. Овако, док год се тако гледа на ситуацију у Украјини, криза може само да се продуби .

Подели на овим сајтовима

Како ја видим, Путин је искористио неприлику у комшилуку да комшији отме део имања.

Zapitaš li se nekada o Izraelu - ko je tu na svome? Hajde reci da su Izraelci otimači.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Изгледа да вам се не свиђа баш идеја, осим кад треба Руси да "узимају своје".

Као да ниси пратио ситуацију од почетка него само од пола.

Шака демонстраната оружјем збаци легално изабраног председника и заведе своју, приватну власт.

Део земље каже да не жели то тако да се реши, силом, већ демократски и демократски организују референдум којим се прогласе за независну државу.

После тога се придруже другој држави која им гарантује мир.

У међувремену, они узурпатори власти почну да се организују да оружјем врате део земље који не жели да живи са њима. Спремају војску и добијају помоћ из иностранства, од држава које би хиљаду пута крвавије реаговале да им неко покуша збацити легално изабрану власт на улици.

И ко ту сад има жељу да решава крваво и да убија а ко спроводи демократију? Време...сад!

Подели на овим сајтовима

18.10 - Демонстранти у Луганску негирају да имају експлозив и да држе таоце, јавља Ројтерс.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Па ко ликује и булазни о геополитици док људи гину или нема срца или је Мирослав Лазански.

Или се можда мало занео, па га треба подсетити да то није добро...

Слажем се. Само то треба да упутиш и другим учесницима у дискусији, онима који подржавају насиље тзв. десног сектора.

Или, како се у наше село каже: "Ни по бабу ни по стричевима"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...