Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Нисам нигде ни реако ни покушао да на било који начин кажем да си напао мене или оно што сам рекао (написао). Није ми било јасно зашто си у одговору написао оно што сам претходно рекао.  ne_shvata

Ок, сада схватам. Ето имаш искуство са сестром око тог понављања па надам се да схваташ да нисам имао злу намеру када сам написао да ме чуди зашто понављаш. Изгледало је као да ниси обратио пажњу (ни прочитао) на оно што сам написао.

Ово око аутокефалије и Митрополита Софронија... поглавар УПЦ (кијевски Митрополит, је до скоро, протеклих 20-так година), био Митрополит Владимир који је украјинац по националности. Украјинац је све ове године, од добијања аутономног статуса (почетком 90-их година прошлог века), био на челу УПЦ. А није ни мало умесно да архијереј (Митрополит Софроније), дели своју сабраћу на националној основи. Свако од архијереја може бити изабран на кијевску катедру, а то зависи само од одлуке самих архијереја УПЦ. Друга би ствар била да је Митрополита одеског и измаилског Агатангела сматрао недостојним због неких канонских преступа или лошег управљања повереном му епархијом, па да онда сматра да ће лоше водити УПЦ... Овако он га сматра недостојним зато што је рус.

Pregledao sam i ja spisak kijevskih metropolita i tamo sam vidio dosta Ukrajinaca ali iz tvoje priče vidim da njemu ide o Ukrajinca na čelu te eventualne Ukrajinske Autokefalne Crkve, koliko sam ja shvatio, on to kaže više retorički da bi akcentovao valjda kako su Ukrajinci zaslužili ili zreli već za to što se ono kaže "biti svoj na svome" u nacionalnom i u crkvenom smislu pa i taman kad bi opet svaki drugi kijevski onda patrijarh valjda po dobivanju autokefalnosti bio Rus ili Bjelorus a ne Ukrajinac. Ja sam to shvatio u aktualnom kontekstu simbolično i retorički a u konkretnom primjeru prvog arcipastira ukrajinske autokefalite je naznačio poželjnim izabrat Ukrajinca iz istih tih simboličnih valjda razloga koliko sam ja to shvatio. Ja u tom vidim samo takav simbolični i retorički gest.

Подели на овим сајтовима

На мајдану растерују новинаре (кијевске)

Занимљиве су изјаве оних који су зграбили власт уз помоћ мајдана, да је мајдан сада излишан и да људи који одбијајау да оду са трга срамоте и издају идеју мајдана јер мајдан је имао за циљ да скине диктатора са власти... мени делује као она наша народна: Сјаши Курта да узјаше Мурта...

Подели на овим сајтовима

Evo zastave Desnog Sektora

200px-OUN-r_Flag_1941.svg.png

Arhetipska kombinacija boja.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pregledao sam i ja spisak kijevskih metropolita i tamo sam vidio dosta Ukrajinaca ali iz tvoje priče vidim da njemu ide o Ukrajinca na čelu te eventualne Ukrajinske Autokefalne Crkve, koliko sam ja shvatio, on to kaže više retorički da bi akcentovao valjda kako su Ukrajinci zaslužili ili zreli već za to što se ono kaže "biti svoj na svome" u nacionalnom i u crkvenom smislu pa i taman kad bi opet svaki drugi kijevski onda patrijarh valjda po dobivanju autokefalnosti bio Rus ili Bjelorus a ne Ukrajinac. Ja sam to shvatio u aktualnom kontekstu simbolično i retorički a u konkretnom primjeru prvog arcipastira ukrajinske autokefalite je naznačio poželjnim izabrat Ukrajinca iz istih tih simboličnih valjda razloga koliko sam ja to shvatio. Ja u tom vidim samo takav simbolični i retorički gest.

Он је то говорио још 2012 године када је већ било јасно да Митрополит Владимир није у стању да врши своје дужности (већ није могао да служи Литургију...) па се већ говорило о постављању мјестобљуститеља трона кијевске Митрополије. Зато што је дужност требао да преузме најстарији Митрополит по хиротонији а то је одески и исмаилски Агатангел. 

Иначе Агатангел је председавао, крајем фебруара ове године, седницом синода УПЦ на којој су архијереји изабрали Митрополита Онуфрија за мјестобљуститеља. 

Митрополит Софроније је поред својих залагања за аутокефалију остао верни члан Цркве и ниједним својим делом није нарушио јединство Цркве.

Подели на овим сајтовима

Зато што јесу тврда десница идеолошки су скоро пљунути нео нацистима то је гола истина. 

То што си ти и необразован ко по обичају то није мој проблем:

The Serbian Radical Party (SerbianСрпска радикална странка, CPC / Srpska radikalna strankaSRS) is a far rightSerbian nationalist[5] political party in Serbia. The party was founded in 1991 by Vojislav Šešelj.[6][7]\

Pa SRS jeste desnicarska i nacionalisticka stranka i velikosrpska odnosno ujediniteljska stranka ... ali nije sovinisticka, rasisticka, antisemitska, negacionisticka itd. a to su sve odlike nacista, neonacista i slicnih njima.

nacisticka ideologija je osudjena i u Nirnbergu i sirom sveta. U nirnbergu je sudjeno nacistima zbog genocida, antisemitizma, rasne mrznje , zlocina nad civilima tokom rata itd ...a tu nigde nema ni SRS-a ni nacionalizma, ni velikosrpske ideje ujedinjenja ....

Stpga, ostavi se ti srpskoh nacionalista kada pricamo o neonacistima ili nacistima jer imaju veze sa njima koliko i ti.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ПРАТЕЋИ РАЊЕНИКЕ У ДОНБАСУ ЈЕ ПОГИНУО НИКОЛАЈ ЛЕОНОВ

176479.b.jpg

Међу 35 људи, који су убијени у возилу марке КАМАЗ, које је одвозило рањенике у Доњецк после битке, налазио се Николај Леонов – чтец, свршени ученик Полтавске мисионарске духовне средње школе, светски шампион у кик-боксу, козак, музичар, кантаутор. „Молите се за свет, православци! Доста је убијан и украјински и руски народ! Кајемо се и опраштамо једни другима! Захтевамо од власти да престане рат! Сваког дана гину људи и сви смо ми за то криви! Сви смо подивљали и проливамо крв, како је то могуће?“ – то је последња забелешка коју је Николај оставио на својој страници „Вконтакте“.

176480.b.jpg

Недавно је снимио албум. Једна од песама – «Браца мој» - посвећена је војнику Евгенију Родионову, који је одбио да скине крст и који је примио мученичку смрт за Христа 1996. године у Чеченији. «Нема сумње, брате, да си на небу, сузе радости и туге су у мојим очима. О таквој, брацо, смрти, човек може само да сања, онај ко зна схватиће, слаби неће схватити,» - гласи ова песма.

И ево, у Дњепропетровску у којем је живео, одржан је опроштај с Николајем Леоновом. «Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје» (Јн. 15, 13). Има још оних који су верни Христу, који су спремни да иду за Њим до краја. Бог нека учини блаженим и нека упокоји новопрестављеног слугу Свог Николаја у насељима праведника, а нас нека помилује и спаси!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Слика и текст коју је поставио на свом Вконтакте профилу 22. јануара:

x_f943751e.jpg

Давайте помолимся о упокоении Сергея Нигояна погибшего в Киеве!!! Он был на стороне бунтовщиков но мы православные должны молиться за всех! и даже за врагов!!! Хотя он вовсе и не был нам врагом, многие сейчас в заблуждении но мы должны хранить мир в душе и молиться!!! Упокой Господи его душу и прости ему его согрешения!!

Помолимо се за покој Сергеја Нигојна погинулог у Кијеву! Он је био на страни побуњеника (мајдановаца), али ми православни треба да се молимо за све! Па и за непријатеље!!! Мада нам он уопште није био непријатељ, многи су сада обманути, али ми треба да сачувамо мир у души и да се молимо!!! Упокој Господе његову душу и опрости му сагрешења његова!!!

Његов омиљени цитат:

Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје (Јн. 15, 13)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...