Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Pa to pricaj u Italiji, ja sam iz Srbje.

Pa i u Srbiji tako funkcionise samo neki, poput tebe, grese i misle da postoji samo jedan, njihov glas. Medjutim ima ih nekih 7 miliona ... koji se broje i validni su ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Podrzavala sam i 5.oktobra nasilje da bi se skunuo demokratski biran prezident, sto ne bih i u Ukrajini.

Слоба је покрао те изборе. Шта је с тобом? :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Али сва срећа па смо и ми имали прилике, шта нам ти миротворци доносе и шта су нам донели, да не можемо да се очистимо у наредних 100 година од њихових кртица и улизица.

Ja mislim da su Srbi naucili lekciju od 5. oktobra i da im takve prevare ne mogu opetr prodati ... barem u narednih nekoliko decenija a za posle ne znam ...

Ima tu jos restlova ali polako se cisti Srbija od takvih ...Kandicki, Ceda i slicnih ..

Подели на овим сајтовима

Слоба је покрао те изборе. Шта је с тобом? :)

Nije samo te , nego i te.

Za mene je pad i raspad rezima Markovic_Milosevic poceo zapravo sa prethodnom kradjom izbora

i sa demonstracijama koje su trajale citavu zimu jer je tada vec bilo jasno da su njima dani odbrojani.

A ova opozicija u Ukarjini kaze da su oi nihovi izbori pokradeni, ali OK ovde ljudi bolje znaju kako i kakvo

je stanje na terenu :)

Za proteste je bilo karakteristično korištenje tzv. "protestnih šetnji" i pištaljki kojima se masovno izražavalo nezadovoljstvo. Protesti su u formalnom smislu postigli uspeh, kada je posle dolaska specijalnog izaslanika OEBS-a Felipea Gonzalesa 11. februara 1997[1] Miloševićeva vlada pristala da donošenjem tzv. leks specijalisa (posebnog zakona) prizna pobedu opozicije u mnogim lokalnim sredinama, uključujući i Beograd. Iako je Miloševićev režim time bio ozbiljno uzdrman, opozicija je na kraju doživela neuspeh, prvenstveno zbog svađa u samoj koaliciji, odnosno odluke Srpskog pokreta obnove da posle nekoliko meseci napusti koaliciju Zajedno i sklopi savez sa Miloševićevim socijalistima, čime su oni vraćeni na vlast u mnogim sredinama koje su bili izgubili. Uprkos toga, demonstracije su imale značajne posledice po dalju istoriju Srbije zato što su demonstrirali snagu opozicije i tzv. Druge Srbije, a njenim predstavnicima dale dragoceno iskustvo koje će primeniti prilikom petooktobarskih promena kojima je Milošević konačno zbačen 2000. Građanski protesti trajali su 88, a studentski više od 117 dana.[2]

Подели на овим сајтовима

Nije samo te , nego i te.

Za mene je pad i raspad rezima Markovic_Milosevic poceo zapravo sa prethodnom kradjom izbora

i sa demonstracijama koje su trajale citavu zimu jer je tada vec bilo jasno da su njima dani odbrojani.

A ova opozicija u Ukarjini kaze da su oi nihovi izbori pokradeni, ali OK ovde ljudi bolje znaju kako i kakvo

je stanje na terenu :)

U Ukrajini imas 44 miliona stanovnika , valjda i oni nesto znaju ili mislis da znanje poseduje samo onih nekoliko hiljada koji pale po Kijevu?

Подели на овим сајтовима

A sta da nose? Bedzeve sa imenom neke pesmice John Lennon-a?

Mislim da nije u redu da se ovako navijacki ( kao da je neki fudbal u pitanju) odnosite prema demos´nstrantima.

Ukrajina ima vec decenijama,ako ne i vekovima veliki problem, a to je jezik i podeljena crkva.

I kos mo mi, nas nekolicina ovde, koja ce odredjivati sudbinu, nacin zivota milionima ljudi, a nismo umeli ni svoju?

Ukrajina je podjeljenja, otprilike na pola pola, proruski i antiruski. Ali je ruska linija snaznija jer je povezana neposredno sa Moskovm i njenim interesima, i Rusija ima vojno prisustvo u Ukrajini. To svakako ostavlja mogucnosti da ruska politika ima vise uticaja na ukrajnisku politiku i da su onda manipulacije moguce i prilikom izbora u korist ruskih interesa. 

Medjutim, i pored toga ne mogu se nazvati demonstrantima trenutno ovi sto divljaju na ulicama Kijeva. Valjda se svaki normalan pripadnik opozicije sramoti pred ovim nazovi demostrantima. 

Najbolje je bilo da su masovno ali mirno organizovali proteste protiv ruske politike, jer ovakvim nasilnim demonstracijama nece nista postici. Previse ljudi na istoku je proruski orijentisano, i ne moguce je tek tako se rastosiljati ruskog uticaja u Ukrajini. Mogu jeidno da se dogovre oko podjele zemlje na referendumu, kao sto ce se Skoti i Briti dogovoriti, a to je moglo mirnim putem. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Брате, волео бих да сам оптимиста као ти. Овде је толико то укорењено, да не верујем да ће тако брзо да се очисти. Доста њих је још под хипнозом и амнезијом.

Запад их само мења. Нису западу битни ни Чеда, Кандићка и остали. Они су потрошна роба, а и треба с времена на време мењати људе, да не досаде. Тако да они облаче у њихово одело нове људе или искоришћавају оне за које људи мисле да нису њихови. Па само иди на НЕД-ов сајт и види кога и даље плаћају у Србији, а није НЕД једини.

Ja mislim da je u Srbiji pukla ta prica, demokratija, EU, Djindjic , DS ... Videli su ljudi da su ih nalagali, nakrali se i osiromasili drzavu a u EU ce ih uvesti, ako ih uvede, cetnicki vojvoda koga je Seselj unapredio ... Znaci da EU ne zanima to palamudjenje o "demokratiji" vec ispunjavanje interesa EU... pa ko ih ispunjava taj je dobar, da je Milosevic tako radio bio bi jos na nekoj fotelji i danas ...A demokratija, sloboda itd, najobicnije mlacenje prazne slame ...

Подели на овим сајтовима

Мислиш Украјина је подељена :)

Da Ukrajina, pardon ispravio sam dok jos ima vremena. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

kao sto ce se Skoti i Briti dogovoriti

Kratak off - mislis da ce do ovoga uopste da dodje? Nisam pratio nimalo to pitanje, a vidim da ti otprilike jesi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je u Srbiji pukla ta prica, demokratija, EU, Djindjic , DS ... Videli su ljudi da su ih nalagali, nakrali se i osiromasili drzavu a u EU ce ih uvesti, ako ih uvede, cetnicki vojvoda koga je Seselj unapredio ... Znaci da EU ne zanima to palamudjenje o "demokratiji" vec ispunjavanje interesa EU... pa ko ih ispunjava taj je dobar, da je Milosevic tako radio bio bi jos na nekoj fotelji i danas ...A demokratija, sloboda itd, najobicnije mlacenje prazne slame ...

Ja mLogo volem kada ljudi odu na taj Zapad , u EU, tamo im je jel sve potaman, ,ali na patriotskim forumima se

stalno zalazu da u Srbiji bude neki kineski sistem, Milosevic,Staljin posto jel znaju da je Srbiji potrebna strasna diktatura,

ali ne i da oni sami imaju bilo kakve veze sa tom diktaturom. Sto bre nisi otisao u Ruisju ili Kinu, sta trazis po toj Italiji?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Kratak off - mislis da ce do ovoga uopste da dodje? Nisam pratio nimalo to pitanje, a vidim da ti otprilike jesi...

Da da sve je vec spremno, datum je 18 septembar ove godine http://en.wikipedia.org/wiki/Scottish_independence_referendum,_2014

Mislim da nece proci jer vise Skota je protiv nezavisnosti, jer nije im u interesu da se odvoje od Britanije gdje prakticki imaju sve. Vidjece se.

Подели на овим сајтовима

Najverovatnije nece na referendumu biti vecine za odcepljenje, ali i ako bude, nece biti nikakvih stresova.

Problema ce biti u Spaniji jer i Katalonija planira referendum, a tamo ce biti vecine.

Spanski Ustav tako nesto ne predvidja (engleski zakoni vec da). Spanski Ustav predvidja referendum, ali

bi takav referendum morao da se odrzi u celoj Spaniji, onda naravno katalonci ne bi imali vecinu, ali

Kataloniju to sve ne zanima. Po spanskom ustavu bi onda Madrid trebalo da intervenise vojno, a od toga

naravno nema nista.

EU sada preti i Skotskoj i Kataloniji da u slucaju odcepljenja nece biti vise clanice EU, Engleska samo preti da

Skotska nece vise moci da koristi englesku funtu kao zvanican novac.

Подели на овим сајтовима

EU sada preti i Skotskoj i Kataloniji da u slucaju odcepljenja nece biti vise clanice EU, Engleska samo preti da Skotska nece vise moci da koristi englesku funtu kao zvanican novac.

Битно је Војводини обећавају инстант чланство чим се одцепи...

Подели на овим сајтовима

Шкоти су продали државу за паре - тако је настала Унија из 1707. тј. Велика Британија. Енглези сад манипулишу њиховим највећим страхом - плаше их да ће у случају ако напусте заједницу трпети економске последице. а зар постоји нешто страшније за једног Шкота  :D

Pa nema naznaka da ce vise od 50% Skota glasati za, ali mislim da se Engleska jako dobro drzi

jer daju privid da im je to svejedno. Mislim da je to prava stvar.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...