Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 13 минута, Muramasa рече

Bolje paganka nego prepodobna.

Zamisli na šta liči brak sa prepodobnom. Ona mašta o devičastvu, da bude kao sveta Justina i onda se uda da udovolji svojima, jer šta će reći familija.

Pogleda svog muža i prirodno, oseti fizičku privlačnost, ali ona prepodobna prebiva u neprestanom sećanju na smrt, odmah se seti mitarstava koja je (jedva) prošla blažena Teodora i obuzme je užas pri pomisli da će svoje nečiste misli videti na hartijama demona i da će je oni isleđivati.

Odmah trči kod popa da se ispoveda, jer pokajanje ne sme da se odlaže. Možda joj je to poslednji dan i iste noći će tražiti njenu dušu.

Prepodobne je relativno lako prepoznati. Svaka može da stavi maramu na glavu, ali ne može svaka da blagoglagolja.

Ja sam mnogo puta uspešno simulirao revniteljski gnev, ali blagoglagoljanje nikada. Uvek bi mi bilo groteskno kad pročitam šta sam napisao.

Uh ima tu svega, samo primećujem da se lakše snađu neprepodobne, jer se ne opterećuju time da ugode Bogu...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 12 минута, Muramasa рече

Zamisli na šta liči brak sa prepodobnom. Ona mašta o devičastvu, da bude kao sveta Justina i onda se uda da udovolji svojima, jer šta će reći familija.

Pogleda svog muža i prirodno, oseti fizičku privlačnost, ali ona prepodobna prebiva u neprestanom sećanju na smrt, odmah se seti mitarstava koja je (jedva) prošla blažena Teodora i obuzme je užas pri pomisli da će svoje nečiste misli videti na hartijama demona i da će je oni isleđivati.

Odmah trči kod popa da se ispoveda, jer pokajanje ne sme da se odlaže. Možda joj je to poslednji dan i iste noći će tražiti njenu dušu.

Prepodobne je relativno lako prepoznati. Svaka može da stavi maramu na glavu, ali ne može svaka da blagoglagolja.

Ja sam mnogo puta uspešno simulirao revniteljski gnev, ali blagoglagoljanje nikada. Uvek bi mi bilo groteskno kad pročitam šta sam napisao.

Niko te ne sili da budes sa vernicom, nema ni potrebe da "zamisljas na sta lici brak" niti da se tako rugas.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, todor рече

Не грешим, одговорио човек да је номинално прихватио хришћанство због сарадње са истомишљеницима.

Ви жене размишљате срцем па не видите оно што је очигледно.  

Pa ja sam odmah rekla da je to samo kulturoloski stav, te da je to ok.

Stavi stvari u perspektivu, i zamisli prethodno bogoborstvo i huljenje i ovo sad, koliki je put predjen.

Подели на овим сајтовима

@Bokisd 

Не плаши човека.:)

• Свиђа ми се 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дијана. рече

Pa ja sam odmah rekla da je to samo kulturoloski stav, te da je to ok.

Stavi stvari u perspektivu, i zamisli prethodno bogoborstvo i huljenje i ovo sad, koliki je put predjen.

Не знам баш да ли је прелаз са богоборства на лажно хришћанство икакав напредак. Мени је то слично. 

Занимљиво, који парадокс, како можеш да будеш хришћанин ако мислиш да је Христос лажов и опсенар?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Muramasa рече

Nikako. Ja nisam hrišćanin.

Ja sam prihvatio hrišćanstvo kao korisno za civilizaciju kakvu bih hteo da ostavim potomcima. Sa moralnog aspekta (uglavnom). Sa duhovnog ne, jer ja nisam duhovan čovek, niti ću ikada biti.

Kada god je trebalo dići glas protiv savremene degeneracije i levičarskih svinjarija, gotovo uvek sam se našao na istoj strani sa hrišćanima, a SJW ateisti su ostajali ateisti samo dok je trebalo ismevati hrišćane, sve do trenutka dok ne rizikuju da postanu islamofobi. Onda cevna bomba na koncertu Arijane Grande nema veze sa islamom, "diversity is our strength", multi-kulti...

А то ли је.. :) Па добро, поштено, свака част. Добри сте ви либертаријанци, у великој мери се слажем са вама, само грувајте.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Muramasa рече

Onda cevna bomba na koncertu Arijane Grande nema veze sa islamom, "diversity is our strength", multi-kulti...

Moram te pitati. Koliko sam razumeo, imao si kontakta sa AS, mozda si (bio) i njihov član. Da li si kod njih naišao na ovakve stavove? Možda govoriš isključivo o inostranim ateistima?

Измењено од Branislav81
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Muramasa рече

Daj mi takvu jednu prepodobnu :D

Znaš, dođe vreme kada si srećan da imaš nekog, onda ti je važniji drug a manje keks :)

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Dragi рече

Daj mi takvu jednu prepodobnu :D

Znaš, dođe vreme kada si srećan da imaš nekog, onda ti je važniji drug a manje keks :)

Па оно јесте, до четрдесете терате кера, ниједна не ваља, биркате, пиљкате...а кад се скрндељате, онда дај Боже  и друга...:)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Muramasa рече

Zamisli na šta liči brak sa prepodobnom

Kada si glup i pretenciozan.

Dovoljno pretenciozan da budeš glup i dovoljno glup da ne razumeš da je prepodobnost daleko dublja nego što možeš da je razumeš.

Problem je, sad već, što više ne možeš ni da se izvlačiš na godine.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Muramasa рече

mene blagočestivo uzdisanje ne interesuje (interesuje me ono drugo, pohotno)

Ali ona zna da je njena dužnost da ti udovolji. Razmisli ti ipak, ti bi joj bio alfa i omega.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Снежана рече

Па оно јесте, до четрдесете терате кера, ниједна не ваља, биркате, пиљкате...а кад се скрндељате, онда дај Боже  и друга...:)

Kad oćelavi, pusti stomačinu, hrče i podseća te već polako na dedu, onda ajd da se makar družimo :smeh1:. Sex je ionako cimanje :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...