Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 1 сат, Дијана. рече

Tu griješiš, on sigurno nije popustio na nagovaranje. Taj dečko razmišlja godinama o svim ovim stvarima i mislio je i promislio mnogo šta što mi koji smo imali sreće da dobijemo dar vjere mimo filozofije nismo morali da istražujemo i mislimo.

Što se tiče stolara, to mu nisam zaboravila i još će vode proteći dok mu to ne oprostim.

Не грешим, одговорио човек да је номинално прихватио хришћанство због сарадње са истомишљеницима.

Ви жене размишљате срцем па не видите оно што је очигледно.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, todor рече

Ви жене размишљате срцем па не видите оно што је очигледно.  

Vi žene...da, niko nije ništa posumnjao, mi žene se ponele, ma daaaj :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Vi žene...da, niko nije ništa posumnjao, mi žene se ponele, ma daaaj :smeh1:.

Па и ти си одмах честитала човеку, без трунке сумње. Велика је била вера твоја у том тренутку. :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Нифада рече

Да,за свакога постоји неко,само се некада и не сретну.Има разних профила,заиста.Можда је ваша нервозна комшиница много боља него неки који вам се љубазно осмехују и поздрављају вас,и тако прикривају количину злобе коју носе у себи.

То је та формула, свака част погодила си у срж. Много не виде на време ово што си ти написала а после буде касно.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Mali Marko рече

То је та формула, свака част погодила си у срж. Много не виде на време ово што си ти написала а после буде касно.

Svako će nešto da protumači najpre iz perspektive ličnog iskustva.

Moj komentar se odnosio na neki primer  tamo neke komšinice,koja je nervozna,ovakva i onakva,a svi oko nje fini.Nekako se uvek stavim na stranu autsajdera,etiketiranih ...jer sam često bila u prilici da vidim kako ljudi projektuju svoje osobine na nekog drugog i kritikuju svoje osobine u drugom.Inače,moje neko iskustvo mi govori da kod tih finih,ljubaznih...ima više zlobe nego kod tih koje etiketiraju.Jedno je bonton,a jedno je etos,bonton može da se realizuje na nivou forme,pojavnog,a etos uvek ide iz suštine

.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, todor рече

Па и ти си одмах честитала човеку, без трунке сумње. Велика је била вера твоја у том тренутку. :)

100% :smeh1:, to baš liči na mene. Uvek ja svima za sve poželim sreću, poverovala ili ne. Uvek-nek' je sa srećom.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Нифада рече

Svako će nešto da protumači najpre iz perspektive ličnog iskustva.

Moj komentar se odnosio na neki primer  tamo neke komšinice,koja je nervozna,ovakva i onakva,a svi oko nje fini.Nekako se uvek stavim na stranu autsajdera,etiketiranih ...jer sam često bila u prilici da vidim kako ljudi projektuju svoje osobine na nekog drugog i kritikuju svoje osobine u drugom.Inače,moje neko iskustvo mi govori da kod tih finih,ljubaznih...ima više zlobe nego kod tih koje etiketiraju.Jedno je bonton,a jedno je etos,bonton može da se realizuje na nivou forme,pojavnog,a etos uvek ide iz suštine

Потпуно сам те разумео и схватио зато сам те и цитирао. Имам једног комшију који је сав фин на леба да га мажеш а у ствари је човек који у себи носи велику злобу и похлепу, невероватно је да њему све смета што он није предложио или ако му нешто у згради не одговара то је равно катастрофи.

Бонтон и карактер могу да се коригују уколико је та персона спремна да начини такав корак у том смеру у смеру промена на боље.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Нифада рече

Moj komentar se odnosio na neki primer  tamo neke komšinice,koja je nervozna,ovakva i onakva,a svi oko nje fini

Niko nije rekao da su oko nje svi fini. I nije nervozna, već drkadžija. 

Da li bi ikad, koliko god da si nervozna i imala loš dan, osobi koja drži bebu u rukama i koja ti pridržava vrata, nervozno odgurnula vrata? Nema veze sa komšilukom, usputna žena sa bebom u rukama ti pridržava vrata i ti ih nervozno gurneš. To prelazi bonton, to je već odraz ličnosti. Za to baš moraš da imaš poseban mentalni sklop. Ousti bonton i kako naizgled nervozni ljudi mogu biti mnogo bolji od finih, naravno da je to slučaj, neke stvari se jednostavno ne rade.

Подели на овим сајтовима

Inače priča o komšinki je trebalo da bude skroz pozitiva i u skladu sa temom-ne baš privlačna i poprilično teška žena je našla nekog ko je zagrebao površinu i odlučio da uđe u brak sa njom. Ako to nije romantika i nada da za svakog postoji neko, ja vala ne znam šta je :smeh1:.

M.K. gdegod bila u životu-nek' ti je sa srećom :D.

Подели на овим сајтовима

Изгледа да ће ова тема еволуирати у тему:ко има најгорег комшију или комшиницу!

Људи раде разне ствари,некада намерно,ко зна зашто..Ето неко уђе у везу са неким чије је ниво комуникације -трла баба лан  :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Нифада рече

Изгледа да ће ова тема еволуирати у тему:ко има најгорег комшију или комшиницу!

Људи раде разне ствари,некада намерно,ко зна зашто..

Aman, to što je bivša komšinica nema veze sa temom ni sa mojom porukom, već je poenta da i teški ljudi nađu nekog da dele život. Zamišljeno je kao pozitivna poruka, šta si se uhvatila komšiluka.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Aman, to što je bivša komšinica nema veze sa temom ni sa mojom porukom, već je poenta da i teški ljudi nađu nekog da dele život. Zamišljeno je kao pozitivna poruka, šta si se uhvatila komšiluka.

Да,и они чији је ниво комуникације -трла баба лан,нађу неког,ако желе,и лицемери нађу неког,ако желе,и они који се крију иза никнејма,нађу неког у виртуелном свету,ако желе и нађу сличног,но неки сјајно живе и ако не сретну неког ко би био на неком пожељном нивоу,проблем је када људи своја мерила покушавају да наметну неком другом.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Нифада рече

Да,и они чији је ниво комуникације -трла баба лан,нађу неког,ако желе,и лицемери нађу неког,ако желе,и они који се крију иза никнејма,нађу неког у виртуелном свету,ако желе и нађу сличног,но неки сјајно живе и ако не сретну неког ко би био на неком пожељном нивоу,проблем је када људи своја мерила покушавају да наметну неком другом.

Naravno, i ljudi nesposobni da pročitaju šta im se napiše, nakače se sa namerom da te ubiju u pojam nađu nekog...zar to nije sjajno. Pozitiva puna nade.

Подели на овим сајтовима

@Muramasa 

Не филозофирај нег се жени.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...