Jump to content

Још мало па пост...На чему ћете се трудити у посту?

Препоручена порука

Поздрав свима.

Моји циљеви су свакако, уз проналажење мира, мало се и телесно очистити, и то у смислу да се не претерује с јелом и пићем. Кафе и алкохола ионако не конзумирам, тако да с те стране нема проблема. Иначе, порадити на стрпљењу (доста радим с пензионерима, па је исто неопходно), обићи људе које сам неправедно запостављао, све у свему стремити ка томе да душу мало примирим јер ми је то потребно ко хлеб насушни.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, KatarinaM рече

Uskoro se priblizava Bozicni post, pitam se koja je posna hrana za gvozdje i hemoglobin? Pre tri dana sam vadila krv, hemoglobin 85 i gvozdje 2.6, sedimentacija (vise od 2 godine) 15. 

Bez obzira na ishranu, za tu krvnu sliku bi trebalo da po savetu lekara uzmeš i neki suplement. Teško je samo kroz ishranu uneti količine gvožđa potrebne da se povratiš i popuniš 'rezerve'.

Šareni pasulj ima dosta gvožđa, kao i sočivo, kelj, brokoli, suve kajsije i suvo grožđe. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ću se trudim da ne pušim.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Тања1 рече

Постићу и молићу се за своје ближње.

Lijepo i da ne dijelis "komplimente" po forumu. Salim se:D

Подели на овим сајтовима

Трудићу се да се молим редовно ма шта да ме снађе.:coolio:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

U svakom slučaju je uzdržavanje od hrane samo polazna tačka.. Jer ko se ne zna uzdržati od hrane.. neće znati ni od ružne reči.. 

Mislim da se kroz uzdržanje od materije od koje se i sastojimo...bolje upoznajemo sa stvarnim stanjem svoga duha... pa i kad njega uz Božju pomoć spoznamo pružiće nam se mogućnost da dodjemo do duše.... Ovde nam treba najviše molitva... da nas pridrži da ne padnemo kada ugledamo svoju dušu svezanu....Daj nam Gospode dar suza... da bar malo sapere to blato da vidimo bolje šta je svezalo.... Avaj... gneva ... Avaj... osude...avaj  sujete... avaj... taštine... pa sve do gordosti...

Puno je posla za vreme posta... Ali Tebi je Gospode sve moguće... spasi i sačuvaj duše naše od svih sveza koje je vezuju za prolazno i priveži je uz sebe... Neprolaznog i Nepropadljivog... jer je Sila Tvoja, Slava Tvoja i Carstvo Tvoje sada, svagda i u sve vekove vekova. Amin 

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

nesto ovako...:D

Screenshot_2.png.a72529a66facbdab3c88a665cd3a4b1e.png

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Да не изговорим ни једну једину ружну реч о неком у његовом одсуству. Гадим се тога, а радила сам то, никакав сам човек, нула!
И да изађем из просторије када почне оговарање.

Нека Бог помогне да успе(м) у томе ових четрдесет дана, јер ће после толиког периода ваљда бити на видику и потпуно излечење, то је циљ.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

На духовном и телесном оздрављењу, уз мало Божије помоћи надам се да ћу бити на добром путу да то и остварим. СРЕЋАН СВИМА ПОЧЕТАК БОЖИЋНОГ ПОСТА. 

Подели на овим сајтовима

Јутрос нисам играо игрицу на рачунару прије посла.
Данас (још) нисам отворио "girl" секцију на 9gag-у.

За почетак доста, видјећемо како ће ићи касније :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Живећу као и до данашњег дана.:tongue:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...