Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

• Гости

http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/185387/Direktorka%3A+Aleksu+su+drugovi+pretukli%2C+ali+samo+jedanput.html

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/188656/Nasilnici+prete+i+Aleksinoj+sestri.html

Овај трагичан догађај, самоубиство Алексе Јанковића услед непрекидног вршњачког злостављања је добио и наставак. Кретени који су криви за смрт Алексе још увек су на слободи и толико су се осилили да сада прете и Алексиној сестри.

Овај пример врло сликовито показује стање нашег друштва у коме су закони дебилни, одговорни (директорка, разредни, психолог, педагог, полиција) не раде посао за који су плаћени. Штавише, ова директорка (која је узгред и члан неког НВО-а) напала је новинаре Преса и претила им тужбом јер нарушавају углед њене школе (и њено радно место).

Какав црни углед школе. То није углед. То је само илузија угледа или боље рећи ЛАЖ.

Полиција је открила ко прети и ухапсила је мале кретене од којих најмлађи има само 11 година и ту се њихова надлежност завршава због закона који су такви какви су.

Ја бих рецимо ту узео закон (шипку) у своје руке и решио проблем на један врло нехришћански начин, али ме такође занима шта ви мислите. Шта треба у оваквој ситуацији чинити?

Подели на овим сајтовима

Ništa, ne mislit na njih svaki dan,da ne odeš sa živcima zbog toga i takvih sličnih stvari, nekad kad se sjetiš dobro je za njih se pomolit.. Zatvorit ih čim toga budu sposobni a uvijek kad izvedu nešto novo opet ih zatvorit. Takvih mi imamo ovdje u Češkoj na export po Evropi, besprizornih maloljetnika i dječaka i djevojčica. Nijihov životni put je siguran, jasan i jednozačan, ide strmom nizbrdicom sve dublje i dublje ukoliko se ne desi nekakvo čudo koje ih promjeni. U 30 godini života oni obično imaju već preko 5 a neki i 10 godina zatvora odsjeđeno.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

насиље никад не решава проблем већ ће га само умножити и од жртве прави насилника, а може довести и до убиства или самоубиства, како смо видели из реалности.

ако нема ко да реши проблем, онда је најбоље покупити се и склонити туто комплето, најбоље у неку другу државу, што даље.

постоји та социјална одговорност, да се уклоне та деца са улице или преметну у вугла да то не раде, али треба гледати шта је приоритет у реалним околностима.

Подели на овим сајтовима

http://pressonline.r...o+jedanput.html

http://www.pressonli...noj+sestri.html

Овај трагичан догађај, самоубиство Алексе Јанковића услед непрекидног вршњачког злостављања је добио и наставак. Кретени који су криви за смрт Алексе још увек су на слободи и толико су се осилили да сада прете и Алексиној сестри.

Овај пример врло сликовито показује стање нашег друштва у коме су закони дебилни, одговорни (директорка, разредни, психолог, педагог, полиција) не раде посао за који су плаћени. Штавише, ова директорка (која је узгред и члан неког НВО-а) напала је новинаре Преса и претила им тужбом јер нарушавају углед њене школе (и њено радно место).

Какав црни углед школе. То није углед. То је само илузија угледа или боље рећи ЛАЖ.

Полиција је открила ко прети и ухапсила је мале кретене од којих најмлађи има само 11 година и ту се њихова надлежност завршава због закона који су такви какви су.

Ја бих рецимо ту узео закон (шипку) у своје руке и решио проблем на један врло нехришћански начин, али ме такође занима шта ви мислите. Шта треба у оваквој ситуацији чинити?

Ситуација није таква само у тој школи - у школи у којој ја радим вршњачко насиље и разбојништво је свакодневица. И не само у мојој - тога има на сваком кораку, једино што такве теме доспеју у видно поље јавности тек када се десе овакко стравичне ствари...

И немој бити тако оштар према особљу школе - веруј ми на реч, закони су такви да су руке буквално везане свима - од директора до школског полицајца када су такве ствари у питању...

Лако је рећи - ја бих узео мотку, па лемао све редом. Као да си рекао - ја бих узео чаробни штапић, па решио све једним замахом истог. Овде се ради о последицама болести читавог нашег друштва, која се не да лечити симптоматски...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Да неко малтретира моје дете, без размишљања бих проблем решио мотком, ако треба и са родитељима тог кретена. Да сам тако изгубио дете, као што су они изгубили Алексу, моја мотка би оставила трајне, врло вероватно и трагичне последице.

Што би (можда) решило тај један случај - али не и проблем о којем говоримо...

Разумем да су због дебилних закона особљу донекле везане руке, али то није никакво оправдање за покушај заташкавања. Ово је проблем за који је потребан велики притисак јавности да би се ти дебилни закони променили. А требало би да на тренутак оставимо по страни и устав и секуларност и то који град слави славу и ко је већина, а ко мањина... и да подигнемо притисак јавности док се оваква трагедија не понови.

Браво мајсторе. Потписујем.

Подели на овим сајтовима

U skoli u kojoj sam radila, imala sam jednog hiperaktivno i krajnje bezobrazno dete. Izbacim ga napolje, zakljucam vrata i ne pustim ga do kraja casa. Uradim to dvaput, direktorka me podrzi, ali mi posle u zbornici rekli da ne smem to da radim, nezakonito je. Dakle, on moze da me podj...va u svojih 12 godina, da napravi haos na casu, i ja mu ne smem nista, ugrozavam prava deteta. U zivotu nisam bila tako ponizena kad mi je jedna nastavnica rekla da ne smem to da radim. Previse su raspusteni, a ne smes im nista. S***M SE NA TAKVU DEMOKRATIJU!!!

Подели на овим сајтовима

Кад сам први пут прочитао о Алексиној трагедији,плакао сам ко за рођено дете...

ALEKSA-1.jpg

Ако ова држава изгуби на овом случају, а у корист вандала, онда смо стварно дотакли дно дна,и као држава и народ не треба ни да постојимо...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

To će biti tako i još gore, dokle god:

- se donose zakoni, prepisivani iz država koje imaju potpuno drugačiju kulturno-sociološko-ekonomsku sredinu (Zakon o obrazovanju, o zabrani udaranja dece, itd), radi nekog patološkog imitiranja EU. Od dece se prave beli medvedi koji misle da je ceo svet njihov i da im niko ništa ne može (a tu je i ono roditeljsko "ma on je samo nestašno dete, pustite ga..").

- (mnogo važnija stavka) država žmuri na nasilje, ne sankcioniše ga adekvatno i povlači se pred njim.

- ne postoje nikakvi sistemi vrednosti u društvu (pojava koje traje već decenijama), i ono što je na dnu uvek ispliva gore, a ono što bi trebalo da bude na vrhu potone.

Подели на овим сајтовима

Невероватна трагедија. Данима нисам могао да се помирим са тим ужасом. И још увек не могу. И јесу кретени, добро каже Протагорас. Још су му и поцепали умрлицу која је стављена на врата школе! Зло. Чисто зло. А мајка од једног од тих билмеза се сва накострешила, претила, и шта све не, када су помињали њеног малог слатког хитлерчића. То све говори. Ужас.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Izbacivnje sa casa je nezakonito?

Od kada?

Одавно. Смеш једино да пошаљеш ђака који омета час код психолога или педагога на разговор.

Подели на овим сајтовима

E pa ako je ovo sto cu da kazem za ban, neka bude. Mater im ...... svima do jednog one psihopatske sto misle da drze boga za muda i onim njihovim retardiranim roditeljima koji ne samo sto ih ne kaznjavaju i ne reaguju vec ih i stite od zakona i to aktivno. Da im picka materina svima do jednog.

Ja sam zbog slichnih majmuna koji su me cekali ispred kuce sa palicama, gadjali flasom, sutirali u grupi od 10 dobio socijalnu anksioznost. Meni nije padalo na pamet da se ubijem meni je padalo na pamet njih da pobijem. Toliko sam bio lose jedno vreme da nisam hteo da idem u skolu i samo sam se zatvorio u kucu.

Na srecu te probleme sam uspeo da resim.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Што би (можда) решило тај један случај - али не и проблем о којем говоримо...

Закони томе и служе, да се не би ствари решавали мотком, али шта ћеш ако их нема. Истина,далеко од тога да је мотка најбоље решење, али ако су особљу школе заиста везане руке као што кажеш, онда је изгледа то једино решење.

Подели на овим сајтовима

U skoli u kojoj sam radila, imala sam jednog hiperaktivno i krajnje bezobrazno dete. Izbacim ga napolje, zakljucam vrata i ne pustim ga do kraja casa. Uradim to dvaput, direktorka me podrzi, ali mi posle u zbornici rekli da ne smem to da radim, nezakonito je. Dakle, on moze da me podj...va u svojih 12 godina, da napravi haos na casu, i ja mu ne smem nista, ugrozavam prava deteta. U zivotu nisam bila tako ponizena kad mi je jedna nastavnica rekla da ne smem to da radim. Previse su raspusteni, a ne smes im nista. S***M SE NA TAKVU DEMOKRATIJU!!!

dobrodosli

Moja mama samo zahvaljuje Bogu što je 1962 a ne 2002 počela radit kao učiteljica.Čovjek uvijek ima cijeli život ralozga na čemu Bogu zahvaljivati. A ona se živa ne stiže iznahvaljivat kad ovako nešto vidi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...