Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

Закони томе и служе, да се не би ствари решавали мотком, али шта ћеш ако их нема. Истина,далеко од тога да је мотка најбоље решење, али ако су особљу школе заиста везане руке као што кажеш, онда је изгледа то једино решење.

Па не мора да значи - веома лако се деси да је ћале малог хулигана којег кренеш да научиш памети мотком већи мангуп од тебе, па ти отме твоју рођену мотку и налупа те њом пред твојим дететом, или просто потегне прангију и упуца те у колена...

• Волим 1

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Izbacivnje sa casa je nezakonito?

Od kada?

Од пре око 2, 5 године - од када су ступиле неке "ситније" промене Закона o школству на сцену, утемељене на правима деце у школском образовању. И уколико дете има потребу за излажењем са часа под изговором тоалета мораш га пустити, макар се таква "потреба" јавила и пар пута у току једног часа. Не смеш га завести у дневник као одсутног. Анархија под изговором "педагошких метода и принципа".

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Мотка. Нема приче ту. Па ти лудаци настављају са тим. Не само да им није жао што се дечкић убио због њих него настављају даље, прете његовој сестри! Мотка! И то не било каква, него она од које се више никада не стане на ноге.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па не мора да значи - веома лако се деси да је ћале малог хулигана којег кренеш да научиш памети мотком већи мангуп од тебе, па ти отме твоју рођену мотку и налупа те њом пред твојим дететом, или просто потегне прангију и упуца те у колена...

Наравно, зато и кажем да је далеко од најбољег, али ме занима шта је онда алтернатива, да прихватиш да невин страдаш, ако можеш, или да бежиш у други град.

Подели на овим сајтовима

Насиље рађа само још више насиља, а мржња само још већу мржњу...

Неколико пута сам био у прилици да раздвајам ђаке и њихову родбину који су се у школском дворишту обрачунавали моткама, и верујте ми на реч - када кућа гори, доливање уља на ватру тешко да ће помоћи...

Подели на овим сајтовима

Нехришћански приступ решава проблем. Врло вероватно бих и ја тако реаговао да сам трпео малтретирање.

Ипак, масовно убиство није решење. Право питање је шта јесте, и мислим да је ово прави форум за то.

Padalo mi je na pamet jer sam se osecao zivotno ugrozen. Secam se momka kog su isto tako peglali dok nije potegao noz na jednog i ostavio mu poprilichno upecatljiv oziljak.

Fora je sto ja znam mnogo aleksi, a vecina se ne odluci na samoubistvo vec na suprotan odgovor. Na tesko nasilje nad drugima. Jer su primorani tako da razmisljaju njihov um trazi resenje - resenje im je najbolje u uzvracanju i sprovodjenju nasilja da bi se plasili na njih.

Jer tako ide taj nasilnicki mehanizam, ako te prebiju i ne kazes im nista prebice te opet, ako te prebiju a ti se junacki branis pozvacete da se druzis sa njima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

P.s. uopste me ne cudi sto se ovo desava u nisu ovde nemaju nacelnika supa i niko ne radi nista od policajaca. Skoro je jedan momak sa svojom ekipom divljao po centru nisa lomio kafice redom niko nije mogao nista da mu kaze, jedva su skupili maricu da ga uhapse.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У том случају бих понео оружје које ти држиш на аватару (а имам га). Колики год да је мангуп, катана не може да омане (осим у случају да овај има прагију), е онда бих и ја понео прангију.

Oruzije podseti me na mene kad sam bio mlad.
Подели на овим сајтовима

И немој бити тако оштар према особљу школе - веруј ми на реч, закони су такви да су руке буквално везане свима - од директора до школског полицајца када су такве ствари у питању...

Kad bi ti birao zakone... da mozes sutra da ih doneses - sta bi prvo promenio?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Нехришћански приступ решава проблем. Врло вероватно бих и ја тако реаговао да сам трпео малтретирање.

Ипак, масовно убиство није решење. Право питање је шта јесте, и мислим да је ово прави форум за то.

Једино могуће (привремено) решење би било функционисање правне државе. Што, иако је тешко и мукотрпно за постићи, није недостижан циљ. А да би се до тога дошло, потребна је колективна зрелост - другим речима, када овакве ствари у нашем друштву постану важније од прегањања која је поменуо Протагора, тада ће почети да се решава овај проблем...

Трајно решење би био (почетак) оздрављења нашег народа, који се неће десити све док су нам разлике које постоје међу нама упадљивије и важније од заједничких интереса...

Подели на овим сајтовима

Људи па "почујте" себе. "Зашто, најзад, да ја судим онима који су напољу?", али ви који себе називате хришћанима зар вам пада на памет мотка и насиље?!?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

@Katarina i nishizawa

Iskreno, nisam znao da se prosvetni radnici suočavaju sa tolikim i takvim problemima, to je onda pravi podvig biti učitelj danas. Od sad vaš poziv cenim mnoooooogo više. U moje vreme, profesori su ponekad zezali nas, ali i to je bilo retko i bezazleno, a i retko je bilo i obrnuto da neko kinji profesora. Ali ovo danas, kako kažete da jeste... nemam reči.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ja bih prvo motkom ispeglao njihove roditelje, pogotovu onu vrstu sta pa nije moje dete kriminalac.

Такви се по правилу круто држе тога да "није могуће да је њихово дете такво", чак и када су ствари очигледне. Јак механизам одбране, сужена свест или и једно и друго.

Неретко упознаш родитеље проблематичног детета па помислиш како дете и није лоше - по принципу "од кога је - добро је", што наравно не смањује проблем.

Тешко да нормални родитељи могу имати ненормално дете и обрнуто.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Kad bi ti birao zakone... da mozes sutra da ih doneses - sta bi prvo promenio?

Ух, тешко питање - ја сам теолог, а не правник...

Вероватно бих почео од оних који се тичу најосновнијег понашања и међуљудских односа - на пример, тога да се псовање наставног особља на часу више не третира као лакша повреда радне дисциплине...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...