Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Користим прилику дату ми од уваженог о.Ивана да подигнем глас против неправедног утамничења Архиепископа охридског г.Јована.Молим све вас правдољубиве чланове ЖРУ а да скренете пажњу,вашим апелима,свим невладиним организацијама у Србији које се боре за права потлачених и обесправљених људи,да покрену иницијативу у правцу хитног ослобађања,намученог Архиепископа Јована.Апелујем на вашу људску,хришћанску и православну савест.солидарност,саосећајност и братско сапатништво са нашом браћом у охридској Архиепископији који страдају на челу са Блаженим АЕМ Јованом.Молим вас да се покренете јер, медији су чудо.За сада толико.Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Walter:

Колку и да е неправедна, таа пресуда постои. Така да тоа е реалност. Знам и дека тужбата е неоснована, исто како да се тужи некој домќин, оти парите ги потрошил за да купи месо од месарница кое е поскапо од она на пазар. Ама и тужбата и пресудата постојат.

Туку, сега ми текна во право си молбата секако би била вратена, бидејќи на духовникот на првата дама, старешина му е главниот обвинител на АЕМ Јован.

ПС: Се` ми е јасно, затоа не реков да се поднесуваат жалби до вишите судови, мислев дека последна шанса е Ѓорге, ама последниот факт го превидов.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Драги пријатељи,проблем је што је читав један народ у Р.Македонији ,изузев оних који су уз АЕМ Јована,одсечен од заједнице са Христом јер је организација звана мпц,безблагодатна,захваљујући егоизму,етнофилетизму и безочности њихових бивших владика.

Подели на овим сајтовима

Драги пријатељи,проблем је што је читав један народ у Р.Македонији ,изузев оних који су уз АЕМ Јована,одсечен од заједнице са Христом јер је организација звана мпц,безблагодатна,захваљујући егоизму,етнофилетизму и безочности њихових бивших владика.

Хвала Богу, један човек који правилно гледа на овај проблем. Око 1.5 милион људски души су у питање, од њих минимум 3.000 се труде да живе вистински православни живот.

Подели на овим сајтовима

Видиш Ортофиле, ми сви овако мислимо као штокаже о. Александар.

Опростите оче, али ја не умем да читам мисле.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Користим прилику дату ми од уваженог о.Ивана да подигнем глас против неправедног утамничења Архиепископа охридског г.Јована.Молим све вас правдољубиве чланове ЖРУ а да скренете пажњу,вашим апелима,свим невладиним организацијама у Србији које се боре за права потлачених и обесправљених људи,да покрену иницијативу у правцу хитног ослобађања,намученог Архиепископа Јована.Апелујем на вашу људску,хришћанску и православну савест.солидарност,саосећајност и братско сапатништво са нашом браћом у охридској Архиепископији који страдају на челу са Блаженим АЕМ Јованом.Молим вас да се покренете јер, медији су чудо.За сада толико.Хвала.

Добро нам дошли оче Александре smajolik78

Подели на овим сајтовима

Нико из СПЦ не ускраћује право Македонцима да буду Македонци.У питању је потпуно извитоперено схватање Цркве у редовима многих бивших владика такозване мпц,као и последица титоистичког прогона Цркве током 5о тих и 6о тих год .прошлог века.Страда тзв.обичан народ у напр. Куманову или Скопљу који прима лажна крштења,лажна опела,узима обичан хлеб и обично вино на лажној литургији,умире уз лажне молитве.Они тј.њихови тзв.епископи врте флоскуле у круг,фалширају и замајавају једноставан народ који им верује.У питању је врхунски егоизам и болесно властољубље помешано са страхом за позиције,сигурност као и све могуће страсти које су се обелоданиле код тзв.епископа тзв.мпц. А ...реч је и о злочинцу у редовима тзв.епископата организације мпц.Да,добро сте прочитали.Реч је о злочинцу у редовима тзв владика,организације зване мпц...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Боје се страдања,боје се да не изгубе позиције у друштву,не желе да се жртвују,нису добро схватили еклисиологију,историју Цркве,историју Цркве у Македонији,историју охридске Архиепископије,канонско устројство Цркве,однос Цркве и нације,нису сигурни у својој вери у Бога,нису доследни и не иду до краја,зато што боли као што је заболело АЕМ Јована и Владике који су уз њега,као наравно и свештенство, монаштво и народ.Зато што лажу Бога,себе, друге,колебају се,итд.итсл.оче...Могу да кажем што не треба.

Подели на овим сајтовима

Оче, шта мислиш зашто млађи епископи тзв. мпц неће да дигну глас и ако су многи улили богословље баш на нашем факултету?

Оче нисте мене питали, али ќу и ја да вам дам одговор. Они нису способни да буду селски попови, па не да буду Епископи!

Подели на овим сајтовима

Оче Иване,користим овај портал који је веома популаран, како бих дао допринос процесу ослобађања АЕМ Јована,стога поново молим, да се покрену здраве снаге са Вашег сајта које би осмислиле начин утицаја на медије у Србији ради покретања петиције за ослобађање АЕМ Јована.Постоје начини, ви то знате и умете.Урадите то те

продрмајте савест.Зар само ради хомосексуалаца подижу глас или због паса и њихових права,зар треба да вас даље подсећам?Нисмо овде да ћаскамо о АЕМ Јовану и да се препуцавамо са недозрелим и недораслим недоучкама око канонског статуса такозване мпц,већ да утичемо на јавност,а све са циљем да се скрене пажња на неправду нанету АЕМ Јовану.Зима је,човек чами у лошим условима,обесправљен је,страда на правди Бога.УЧИНИТЕ нешто господо Хришћани источни и западни.

Подели на овим сајтовима

Оче Иване,користим овај портал који је веома популаран, како бих дао допринос процесу ослобађања АЕМ Јована,стога поново молим, да се покрену здраве снаге са Вашег сајта које би осмислиле начин утицаја на медије у Србији ради покретања петиције за ослобађање АЕМ Јована.Постоје начини, ви то знате и умете.Урадите то те

продрмајте савест.Зар само ради хомосексуалаца подижу глас или због паса и њихових права,зар треба да вас даље подсећам?Нисмо овде да ћаскамо о АЕМ Јовану и да се препуцавамо са недозрелим и недораслим недоучкама око канонског статуса такозване мпц,већ да утичемо на јавност,а све са циљем да се скрене пажња на неправду нанету АЕМ Јовану.Зима је,човек чами у лошим условима,обесправљен је,страда на правди Бога.УЧИНИТЕ нешто господо Хришћани источни и западни.

Naravno da se može učiniti mnogo, ali s pozicije države, brzo bi ga pustili, kad bi vidili da

država Srbija ozbiljno misli i da joj je stalo do Vladike Jovana.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам спреман све што могу и што наша Црква благслови и подржи да урадим, наравно уз сагласност и саме Архиепископије. Ја сам мали и небитан човек, али људи имају велико поверење у ЖРУ и сигурно да можемо доста учинити.

Хајде, што пре да се крене. За почетак треба некако ступити у контакт са Светим Синодом и рећи да овде има вољних људи који би да подрже било коју акцију за ослобађање Архиепископа. Просто, ја сам не могу ништа без знања и дозволе Синода.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...