Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ево беседе Архиепископа Јована из Новог Сада, од јуче... (13.11.'11)

http://www.eparhija-backa.rs/novosti/arhiepiskop-ohridski-g-jovan-sluzio-svetu-arhijerejsku-liturgiju-u-novom-sadu

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Архиепископ Јован је поново утамничен

Данас 12-ог децембра 2011. године при покушају уласка у БЈР Македонију, на граничном прелазу Меџитлија, на граници између Грчке и БЈР Македоније, ухапшен је Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован и одведен у затвор Идризово код Скопља. После лажних оптужби од стране расколничке организације у Р. Македонији, Архиепископ Јован је био осуђен 2010. године на затворску казну, али будући да се судски процес вршио у његовом отсуству, он има право да тражи понављање поступка. Зато се очекује да он за три до пет дана буде ослобођен из затвора и да му се омогући нови судски поступак у којем ће се бранити са слободе. Иначе само да потсетимо, 16. новембра 2010. године Архиепископ Јован је био ухапшен на бугарској граници по потерници Интерпола из БЈР Македоније, управо ради издржавање затворске казне, али га је Суд у Бугарској ослободио уз образложење да је судска пресуда из БЈР Македоније резултат гоњења која Архиепископ већ девет година подноси на религиозној основи, а не зато што је био крив по кривичном закону.

http://poa-info.org/arhiepiskop/soopstenija/20111212_srb.html

Подели на овим сајтовима

Сад ће да се БЈРмакедонске полторончине и приучена пискарала, утркују ко ће нај-нај ''патриотскије'', и полтронскије (читај : Анти-Црквеније и погубније) да извести о дешавањима, и ево већ имамо катастрофалан текст на ТВ ''Телма'' из Скопја (пазите само која фотографија ..)

Сраз...

http://telma.com.mk/...ub=6&item=12969

ВРАНИШКОВСКИ УАПСЕН НА МЕЏИТЛИЈА

Расколникот од Македонската православна црква, таканаречен поглавар на т.н. Охридска архиепископија Јован Вранишковски е уапсен денеска на граничниот премин Меџитлија, при обид за влез во Македонија. Според соопштението од црквата на Вранишковски, тој е веќе одведен во затворот „Идризово“ Скопје.

Вранишковски минатата година беше осуден во негово отсуство на затворска казна. Истата година, во ноември, тој беше уапсен на бугарската граница, но судот на Бугарија го ослободи.

vraniskovski.jpg

Подели на овим сајтовима

Но.1

Наслов теме није добар....није Р.Македонија...већ БЈР Македонија.

Но.2

Црква треба да прекине било какве контакте са БЈРМ раколницима...а дрћава Србија...са свеовном влашћу у БЈРМ

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не капирам ,шта је брат Ортофил хтео да каже,али зашто би се о Иван било коме извињавао,кад је само пренео вест.

И ако ти није проблем,пиши на српском, чисто да би схватили поенту писања,јер овако (бар мени) ниси баш најјаснији!

Нашао сам се слободним да део питања брата Зосиме поставим овде јер мислим да овде и припада..као што сам тамо и покушао да иницирам...

И да додам своје виђење на оно што Зосима пита у горе постављеном цитату ...и надам се да ћу моћи да задржим потребну објективност, јер морам да признам да веома незрело звучи овај пост г. Ортофила који позива оца Ивана на некакво извињење и уједно га прозива за распиривање међуетничке нетрпељивости и нацинализма... Мислим мало је рећи катастрофалан став али ето

Уједно став г.Ортофила је и веома иритирајући и поседује известан степен огавности јер делује злонамерно..када је дотичном битно да ли је БЈР или Р. Македонија у тренутку кад та иста БАНАНА држава ХАПСИ у 21. веку ПРАВОСЛАВНОГ ВЛАДИКУ само зато што БРАНИ ЈЕДИНСТВО ЦРКВЕ...

Срамота...али то је та данашња демократичност којом обилује јужна ''сосетка''...

Ево поста г.Ортофила.. а ако је неко заинтересован за садр+ину ја сам рад да преведем .. пашквилу дословце...

Тешко нему, ама според овој форум блазе си му на оној кој шири меѓуетничка омраза! Барам од г. јереј Иван Цветковиќ да се им се извини барем на Македонците од ПОА, затоа што не го почитува името на државата во која живеат. И бидете сигурен дека пишувајќи БЈРМ, не им се додворувате на Грците, тие не Ве читаат, но создавате одбивност, омраза и гнев од страна на Македонците кои го читаат Вашиот форум. Ако мислите дека со ширење на омраза ќе дојдете до србизација на Македонците или до единство со МПЦ-ОА, сте се излажале. Ве молам ако сте православен свештеник, а не евтин политикант да престаните да ширите и дозволувате да се шири меѓуетничка омраза. Пред се очекувам да се извините.

Ја судите МПЦ-Оа за етнофилетизам, ама прво запрашајте се и Вие дали сте дел од таа ерес! Македонците одамна знаат дека местото на Македонсците, Србите, Грците, Бугарите, Французите, Англичаните е во адот, а во Царството Небеско ги нема овие народи! Таму е само народот Христијански Православен!

Ако има заинтересованих .. реците..

:)

Подели на овим сајтовима

Ima zainteresovanih.

Moram da budem sigurna da sam dobro razumela sta je Orthophill napisao.

Situacija je vrlo zamrsena, a problem star toliko da mi nikako nije jasno kako je moguce da danas i ovde ovako strada pravoslavni vladika SPC u svom pokusaju da sluzi Bogu i vernom narodu pravoslavnom, na teritoriji BJRM koja ima drzavnopravne pretenzije koje valjda ni sama sebi ne ume da objasni.

U ovom trenutku BJRM ima neki medjunarodnopravni i politicki polozaj sa prefiksom do daljnjeg.

I umesto da se okrene oko sebe i pogleda malo bolje gde se nalazi BJRM uprla da zlostavlja vladiku SPC.

''Kuca gori, a baba...''

Подели на овим сајтовима

Тешко му је, али према овом форуму му завиди онај ко шири међуетничку мржњу! Захтев г.. јереј Иван Цветковић да се извини барем Македонци ПОА, јер не поштују име државе у којој живе. И проверите да ли писање БЈРМ, не ласкају Грци, не читате, али стварају озлојеђеност, мржња и бес Македонци који читају овај форум. Ако откријете да је ширење мржње ће доћи до србизација Македонци или јединство са МПЦ-ОА, ти лагао. Молимо вас ако сте православни свештеник, а не јефтино политикант престаните да се шири и омогућавају да се шири мржњу међуетничких. Пре него што се очекивало да се извини.

Суди за МПЦ-Оа етхнопхилетисм, али прво запитајте се да ли и део тог јерес! Македонци су одавно познато да место Македонсците, Срби, Грци, Бугари, француски, енглески је у паклу, и Царство Небеско нема ове људе! Постоји само православни људи!

гугл!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ако ти није тешко преведи...

Ево превода...

Тешко нему, ама според овој форум блазе си му на оној кој шири меѓуетничка омраза! Барам од г. јереј Иван Цветковиќ да се им се извини барем на Македонците од ПОА, затоа што не го почитува името на државата во која живеат. И бидете сигурен дека пишувајќи БЈРМ, не им се додворувате на Грците, тие не Ве читаат, но создавате одбивност, омраза и гнев од страна на Македонците кои го читаат Вашиот форум. Ако мислите дека со ширење на омраза ќе дојдете до србизација на Македонците или до единство со МПЦ-ОА, сте се излажале. Ве молам ако сте православен свештеник, а не евтин политикант да престаните да ширите и дозволувате да се шири меѓуетничка омраза. Пред се очекувам да се извините.

Ја судите МПЦ-Оа за етнофилетизам, ама прво запрашајте се и Вие дали сте дел од таа ерес! Македонците одамна знаат дека местото на Македонсците, Србите, Грците, Бугарите, Французите, Англичаните е во адот, а во Царството Небеско ги нема овие народи! Таму е само народот Христијански Православен!

Teшко њему (вл.Јовану), али судећи по овом форуму, благо онима који шире међуетничку мржњу!

ТРАЖИМ од г. Јереја Ивана Цветковића да се извини барем Македонцима који припадају Православној Охридској Архиепископији, зато што не поштује име државе у којој они живе. И будите сигурни, да тиме што пишете ''БЈРМ'', ни на који начин се не улизујете Грцима јер они и не читају овај Ваш форум, али код Македонаца који су ваши читаоци, изазивате одбојност, мржњу, и гнев. А гадно сте се преварили ако мислите да ћете ширењем мржње постићи ''србизацију Македонаца'' или да ћете тако доћи до јединства са ''мпц-оа'' (прим прев: -овде мисли на расколничку ''мпц'' коју је и написао великим словима, што мени не пада на памет ни у бунилу,..а ово ''оа'' то је суфикс који су додали пре две године и означава ''охридска архиепископија''..додато да законом не би могла да се региструје канонска П.О.А. јер македонски закон не дозвољава да две верске заједнице имају исти назив(?)..)

Молим Вас, ако сте православни свештеник, а не јевтин политикант да престанете да ширите и дозвољавате ширење међуетничке мржње. Пре свега очекујем ваше извињење.

Осуђујете ''мпц'' (мпц-оа), за етнофилетизам, али се прво запитајте да нисте и Ви део те јереси! Македонци одавно знају да је место Македонцима, Србима, Грцима, Бугарима, Французима, Енглезима у Аду, а у Царству Небеском нема ових народа! Тамо је само народ Христијански Православни!

Подели на овим сајтовима

Вадите ми речи из контекста. Тешко њему, нисам мислио на Његово Блаженство Архиепископ Охридски и Митрополит Скопски г.г. Јован, веќ онима који га хапше. Ја поштујем њега, али не могу да поштујем вас, који се правите да сте хришќани, али вам је србство дражије од Христа Бога. И да, заборавио сам да напоменем да је Његово Блаженство, Архиепископ Македонски, а не србијански епископ за територију Јужне Србије.

Њега га прогоне и тиме он печали Царство Небеско, тешко нама који дела немамо.

И још Вама не смета да пишете РКц са великим словима, веќ вам смета МПЦ, која није у јереси. Али добро ви имате љубав према свима осим према Македонцима и Црногорцима, јер неќе ваљда у Царство Небеско неко ко није Србин. Ви сте избрани народ исто ко и Јеврејски. У сваком случају неќу више да се расправам са вама.

Ево превода...

Teшко њему (вл.Јовану), али судећи по овом форуму, благо онима који шире међуетничку мржњу!

ТРАЖИМ од г. Јереја Ивана Цветковића да се извини барем Македонцима који припадају Православној Охридској Архиепископији, зато што не поштује име државе у којој они живе. И будите сигурни, да тиме што пишете ''БЈРМ'', ни на који начин се не улизујете Грцима јер они и не читају овај Ваш форум, али код Македонаца који су ваши читаоци, изазивате одбојност, мржњу, и гнев. А гадно сте се преварили ако мислите да ћете ширењем мржње постићи ''србизацију Македонаца'' или да ћете тако доћи до јединства са ''мпц-оа'' (прим прев: -овде мисли на расколничку ''мпц'' коју је и написао великим словима, што мени не пада на памет ни у бунилу,..а ово ''оа'' то је суфикс који су додали пре две године и означава ''охридска архиепископија''..додато да законом не би могла да се региструје канонска П.О.А. јер македонски закон не дозвољава да две верске заједнице имају исти назив(?)..)

Молим Вас, ако сте православни свештеник, а не јевтин политикант да престанете да ширите и дозвољавате ширење међуетничке мржње. Пре свега очекујем ваше извињење.

Осуђујете ''мпц'' (мпц-оа), за етнофилетизам, али се прво запитајте да нисте и Ви део те јереси! Македонци одавно знају да је место Македонцима, Србима, Грцима, Бугарима, Французима, Енглезима у Аду, а у Царству Небеском нема ових народа! Тамо је само народ Христијански Православни!

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Шта да се каже? Изгледа да симпатизерима МПЦ смета било какво кретање, спомињање, извештавање о Православној Охридској Архиепископији. Хтели би да се ћути, да се сви забијемо у цевку да би они могли мирно да живе у својим античко-православним сновима. Ево сада, ухапшен је Архиепископ охридски Јован а ми треба да се осећамо кривим за изазивање међуетничке мржње.

Са моје стране за све македонце који читају овај форум:

Најзад, желимо да нагласимо следеће: у питању је добро и будућност Цркве Божје, живот и спасење свих нас, а никако неки приземни овоземаљски циљеви и интереси.

Ми, браћо, као Црква не наступамо са позиција националне искључивости и немамо никаквих ни националних ни територијалних претензија у односу на вас. Поштујемо националну опредељеност и национални идентитет македонског народа и сваког народа у Републици Македонији.

Етнофилетизам, односно подвргавање Цркве национално-политичким идеологијама и програмима, одавно је с правом осуђен као јерес. Етнофилетизам се управо и рађа из ослабљене свести о саборности Цркве, те тако ствара подлогу за поделе и расколе.

Јединство Цркве је светиња. Служење њему највећи је благослов и највећа част за све нас. Ми вам прилазимо искрено, без задње мисли, у име Божје. Приђите и ви не само нама него и свима, па и својим прецима, „старајући се да чувате јединство Духа свезом мира”, да сви будемо „једно тело, један Дух”, јер је „један Господ, једна вера, једно крштење, један Бог и Отац свију, који је над свима, кроза све и у свима нама” (Еф. 4, 3 – 6 ). Амин.

20. јун 2002. Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Вадите ми речи из контекста. Тешко њему, нисам мислио на Његово Блаженство Архиепископ Охридски и Митрополит Скопски г.г. Јован, веќ онима који га хапше. Ја поштујем њега, али не могу да поштујем вас, који се правите да сте хришќани, али вам је србство дражије од Христа Бога. И да, заборавио сам да напоменем да је Његово Блаженство, Архиепископ Македонски, а не србијански епископ за територију Јужне Србије.

Њега га прогоне и тиме он печали Царство Небеско, тешко нама који дела немамо.

И још Вама не смета да пишете РКц са великим словима, веќ вам смета МПЦ, која није у јереси. Али добро ви имате љубав према свима осим према Македонцима и Црногорцима, јер неќе ваљда у Царство Небеско неко ко није Србин. Ви сте избрани народ исто ко и Јеврејски. У сваком случају неќу више да се расправам са вама.

Србство нам је драже од Христа Бога?

Па нисмо ми брате у расколу због србства већ си ти у расколу због македонства!

И не мораш да се расправљаш, дај да причамо к`о људи.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...