Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 минута, Onufrije рече

У реду је да некоме прирасте на срце Августин, свако другачије доживљава Цркву, али он никада у правослаљу није био пресудан него само на Западу. Зато га и углавном зову блажени на Истоку јер њеогова теологија је реално погрешна. Оно што је овде проблем, што набуџени теолози који су на њему доктрирали постављају онда њега за неки репер у Цркви , али ајде то, него онда креће напада на православне Светитеље да су незналице, поилупепегијанци су Свет Николај или Св Ава Јустин. А они су за Августина измислили теологију. 

Немој бити тако искључив, чак и Серафим Роуз каже да неслагања између Касијана и Августина, нису неслагања између православног и јеретика, већ неслагања између два православна оца у погледу њиховог представљања једног те истог учења.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Вукашин рече

Немој бити тако искључив, чак и Серафим Роуз каже да неслагања између Касијана и Августина, нису неслагања између православног и јеретика, већ неслагања између два православна оца у погледу њиховог представљања једног те истог учења.

То је Серафимов покушај да избегне проблем. Аг је теолог, Касијан чтец. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ти ниси прочитао ни Цив. Како те није срамота да п...диш?  

Мислим да ће ми на већу корист бити да сад прочитам једну свеску Загора, него да улазим у полемику са Бокијем :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Мислим да ће ми на већу корист бити да сад прочитам једну свеску Загора, него да улазим у полемику са Бокијем :D

Амен!:))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Ти си само будала. И то тешка. Ја не бих олако схватио такав суд од Аве Римског. 

које васпитање од зла оца и од горе мајке :)

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Али наводи (Роуз) да су напади на Августина углавном крију несигурност у властиту православност. Каже нападајете Августина и доказаћете да сте православни

Под 2. - у нападима на Августина види почетке формирања секташке свести.

Подели на овим сајтовима

Боксит је крвав - пита те: А шта ако су једнорози плацебо ефекти силицијумских пнеуматика у ћелијама праисторијских китова које су инкорпориране у ветробранским стаклима фордова 15273кдциниух756666, а који изазивају сниф ефекте у пандама када поједу 3 жира храстова који су накалемљени на брестову лозу са Хималаја која је пресађена у мангровијама Сутомора? 

Једном речју: Ти га крстиш, а он прди.   

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Pa, Kasijan je i bio veliki podviznik te blagodati, tako da ima i on dosta toga da kaze o tome....0703_read ... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вукашин рече

Али наводи (Роуз) да су напади на Августина углавном крију несигурност у властиту православност. Каже нападајете Августина и доказаћете да сте православни

Под 2. - у нападима на Августина види почетке формирања секташке свести.

Да, није био лош. Пионир у овој области. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Yep, ..... znaci i ti si onda u rangu sa mnom po pitanju mozdanih celija....:)))..... e moj Vukasine.... necu da insistiram,..... sve mi je jasno ... 

Нема шта ти и ја да расправљамо, занимљиво ми је да читам Милојкова ког дуго није било овде. Свиђа ми се овај "нови" Милојков. Прилично је јасан и мени неуком :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...