Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Prozor na krovu рече

Ja lepo rekoh da treba doneti zakon o kažnjavanju svake budale kojoj padne na pamet da piše bilo šta negativno o Jasenovcu u bilo kom kontekstu. 
Pa bi se mislili pre nego sto počnu da lupetaju.

U zivotu nisam ni napisao niti rekao bil osta negativno o Jasenovcu... ili si zlonameran ili si glup. A posto si hriscanin verujem da nisi zlonameran :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Плаво Небо рече

Подржавам овакве пројекте. И уопште их не сматрам за пропаганду. Ти мученици су заслужили да се никад не забораве, било које да су нације. Само, мишљења сам да патња тих људи никада не може бити реално приказана на филму. Најежим се када се сетим појединих фотографија њиховог страдања. Рекао сам себи да филм нећу сигурно гледати. Чак и када читам Житија Светих трудим се да не читам делове где су описана дела нечовека над мученицима. А у Јасеновцу су све сами мученици.

TI jadni ljudi nisu ni zasluzili da im se patnjom i mucenjem trguje i da se unizava to sto su prosli time sto se nadogradjuju i mastaju zlocini i veci od onoga sto im se desilo... time bukvalno saljemo poruku da oni i nisu toliki mucenici a zato moramo malo da gasiramo situaciju a to mi je mucno i strasno.

Odgovorno tvrdim, sve ove mahace fotografijama i emotivne udarace u grudi apsolutno zabole za te iste zrtve i mucenike koje ne ispustaju iz usta a foliraju se ko da licno nose njihov krst na svojim ledjima... licemerstine

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Дејан рече

Аида није доживела негативну кампању нити организовано обарање оцене.

Тренутно, "Аида" има 2.738 јединица, а "Дара" 1.591.

И ја сам овде на Поукама пре пар месеци позивао да се "Аиди" обара оцена, јер је имала преко 9,5 и пар десетина рецензија које је оцењују са 10/10. Сад јој је просечна оцена 7,0, а пре него што је ИМДБ-у постало јасно да се води рат оценама и кад је кренуо да поништава оцене са нових налога, у једном моменту је била и 5 зарез нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Hoho, lakse s poredjenja :D

И Шиндлерова листа има пропагандних делова, него нисмо Пољаци, па их не запажамо тако лако.

Када Пољаци гађају блатом Јевреје које одводе у логор, а у крупан кадар ставља једну пољску девојчицу која са нарочитом мржњом урла "Гуд бај, Јевреји!"

Не могу уместо овог "гуд бај" да ставим ни "збогом" јер је то благослов, ни "довиђења" јер то значи да ће се поново видети, оно је више нешто као "одлазите и не враћајте се". :)

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Odgovorno tvrdim, sve ove mahace fotografijama i emotivne udarace u grudi apsolutno zabole za te iste zrtve i mucenike koje ne ispustaju iz usta a foliraju se ko da licno nose njihov krst na svojim ledjima... licemerstine

Не рече ти мени, за ону колор слику за коју си рекао да су на њој механичари?

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, cloudking рече

i mastaju zlocini i veci od onoga sto im se desilo

Откуд ти то да су измишљани злочини већи од оних који су чињени?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Тражитељ рече

И Шиндлерова листа има пропагандних делова, него нисмо Пољаци, па их не запажамо тако лако.

Када Пољаци гађају блатом Јевреје које одводе у логор, а у крупан кадар ставља једну пољску девојчицу која са нарочитом мржњом урла "Гуд бај, Јевреји!"

Не могу уместо овог "гуд бај" да ставим ни "збогом" јер је то благослов, ни "довиђења" јер то значи да ће се поново видети, оно је више нешто као "одлазите и не враћајте се". :)

Taj konkretni dogadjaj mislim da de istorijski.

Ali ne kazem ja da filmovi nisu propagandni niti zameram nasem da "jeste"... moram po stoti put da ukazem, ja ne pricam o filmu a narocito ne pricam o samom dogadjaju.

Sve sto pisem usmerno je  u svrsavace na film koji nisu pogledali a svrsavaju samo zato sto obradjuje emotivnu temu. Taj povrsni pristup pokazuje koliko smo propali kao narod. Dovoljno je da nam neko zamase koskom i mi odma senimo... sad da imamo nekog zubatog vladara mogao bi u roku od tri dana da orgaznizuje oruzani napad na neku od susednih zemalja samo na osnovu filma o Dari iz Jasenovca. Imao bi i vise nego dovoljno napaljenih "vojnika" koji bi se uz adekvatnu zapaljivu retoriku umnozili trostruko...

Sto se filma tice, velika je mogucnost da je film sjajan a da je zaista odbijen iz politickih razloga, bas kao sto postoji mogucnost da je film sranje i da je s pravom skinut s liste... 

A treca stvar je sto imas trilobite koji kritiku filma dozivjavaju kao kritiku samog istorijskog dogadjaja ( i to ovde na temi, i to vise njih) ali sa takvim praznoglavcima nema svrhe razmenjivati ni kamenje a kamoli reci... To su glupi ljudi koji su pritom jako opasni.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, cloudking рече

U zivotu nisam ni napisao niti rekao bil osta negativno o Jasenovcu... ili si zlonameran ili si glup. A posto si hriscanin verujem da nisi zlonameran :D 

Ja za tebe nemam dilemu. Ti jesi glup, bezobrazan i govno od čoveka. Aj zdravo, sa tavima kao ti ne razmenjujem ni reč više.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Prozor na krovu рече

Ja za tebe nemam dilemu. Ti jesi glup, bezobrazan i govno od čoveka. Aj zdravo, sa tavima kao ti ne razmenjujem ni reč više.

A da mi pokazes gde sam pisao negotvno o Jasenovcu?

Ovako ispada da si izdivljao bez razloga ko tetka  u predmenstrualnom stanju... Ili si mozda slagao jer si skontao da je pljuvanje po klaudu jos jedan od sipmaticniih naciJonalsitickih sportova?

Nije valjda da si napao nekoga samo na osnovu toga sto su ti drugi pricali Pa to uopste ne lici na prosecnog naciJonalsitu :)) 

Ne ozbiljno, ima li jos neke trunke casti i postenja u tebi pa da potkrepis svoje optuzbe, iskreno bi me bolelo uvo ali u ovom slucjau me neizmerno zanima na osnovu cega je ta optuzba dosla? Gde sam ja to pisao negativno o jasenovcu? Nemoj ko sisa sad da se izvlacis nego kao pravi srbski junak stani iza svojih reci... duh dedova govori iz tebe... Stepa Stepanovic... Vojvoda Putnik... Milos Obilic... Milutin Milank- (ne, ovaj ne u stvari)... svi sad gledaju u tebe  i cekaju da vide hoces li obeliti srbski obraz junacino i stati iza svojih reci ili ces  ko neka ustaska seka persa da se sakrijes iza ignorisanja?

Sta ce biti? Gde je loptica? Ovde?... ovde... ili ovde?

:D  

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Тражитељ рече

Не рече ти мени, за ону колор слику за коју си рекао да су на њој механичари?

Ne mogu da ti kazem jer sad ne mogu da nadjem.

Trenutno izgleda da sam i ja poput mojih drugara naciJonalista pao kao zrtva propagande. Potrazicu jos ali za sad izlgeda da to sto sam napisao ipak nije tacno.

Ovo je za mene uznemirijuca stvar jer sam u nastupu emocija prekrsio sosptveno pravilo "Uvek sve proveravati" ... a sad sam ispao isti ko ove nase forumske naciJonalsiticke zamlaćotine kojima mozes da uvalis i dildo u dupe ako im ga predstavis kao nesto od naciJonalsitickog znacaja...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Плаво Небо рече

Откуд ти то да су измишљани злочини већи од оних који су чињени?

57 ustaških metoda ponižavanja, ubijanja i mučenja do smrti:

DIREKTNI NAČINI UBIJANJA ŽRTAVA:

1. Davljenje u reci 2. Trovanje cijanidom 3. Ubijanje čekićem 4. Ubijanje maljem 5. Ubijanje sekirom 6. Ubijanje srpom 7. Vešanje 8. Odsecanje glave 9. Masovno ubijanje "srbosijekom" 10. Gušenje rukama 11. Prerezivanje grkljana 12. Probadanje nožem do smrti 13. Vađenje srca iz žrtve 14. Ustreljavanje 15. Premlaćivanje na smrt 16. Ubijanje trudnica strujom.

MUČENJE ŽRTAVA KOJE U VEĆINI SLUČAJEVA DOVODI DO SMRTI:

17. Bacanje živih žrtava u jame 18. Spaljivanje žive žrtve (polivanje benzinom) 19. Masovno spaljivanje u pećima 20. Nabijanje na kolac 21. Kuvanje živih u kazanima za sapun 22. Vađenje organa iz živih žrtava 23. Bacanje žrtavapsima i svinjama 24. Bičevanje do smrti 25. Dranje kože žrtvama 26. Gaženje do smrti 27. Ukucavanje eksera u glavu 28. Komadanje tela žrtvama 29. Kopanje očiju 30. Razapinjanje (sa zakucavanjem eksera) 31. Odsecanje testisa 32. Lomljenje kostiju 33. Premlaćivanje 34. Nabijanje eksera pod nokte 35. Vezivanje žrtve i njeno vešanje po dasci sa ekserima 36. Vešanje za noge 37. Organizovanje gladijatorskih borbi (brat na brata) 38. Zasecanje radi paljenja krvi 39. Okivanje nogu logoraša bukagijama (gvozdenim lancima) 40. Trovanje hrane kaustičnom sodom 41. Pregorevanje žrtve lemilicom

POSEBNI NAČINI UBIJANJA I MUČENJA ŽENA:

42. Vađenje fetusa iz stomaka trudnih žena 43. Silovanje i nabijanje na kolac 44. Silovanje i odsecanje dojki 45. Silovanje i stavljanje živih pacova u genitalije 46. Silovanje i stavljanje opušaka u genitalije

POSEBNI NAČINI UBIJANJA I MUČENJA:

47. Razbijanje dečije glave o zid 48. Razbijanje dečije glave maljem 49. Nabijanje dece na bajonet 50. Oslepljivanje dece tako što su terana da gledaju sunce

STAVLJANJE ŽRTAVA U USLOVE KOJI NESUMNJIVO UZROKUJU TEŠKE BOLESTI ILI SMRT:

51. Izgladnjivanje 52. Držanje zatvorenika bez vode 53. Nedostatak toaleta 54. Potpuno nehigijenski uslovi koji direktno dovode do zaraznih bolesti 55. Stimulisanje na kanibalizam u uslovima krajnjeg izgladnjivanja 56. Robovski rad do smrti 57. Smrzavanje

I posle pricaju pakao ne postoji, pa to je bio pakao na zemlji.

Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

Светска телевизијска премијера филма "Дара из Јасеновца" је у суботу у 20 часова на Првом програму РТСа. Филм је настао на основу аутентичних сведочанстава преживелих...

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Bokisd рече

DIREKTNI NAČINI UBIJANJA ŽRTAVA:

1. Davljenje u reci 2. Trovanje cijanidom 3. Ubijanje čekićem 4. Ubijanje maljem 5. Ubijanje sekirom 6. Ubijanje srpom 7. Vešanje 8. Odsecanje glave 9. Masovno ubijanje "srbosijekom" 10. Gušenje rukama 11. Prerezivanje grkljana 12. Probadanje nožem do smrti 13. Vađenje srca iz žrtve 14. Ustreljavanje 15. Premlaćivanje na smrt 16. Ubijanje trudnica strujom.

MUČENJE ŽRTAVA KOJE U VEĆINI SLUČAJEVA DOVODI DO SMRTI:

17. Bacanje živih žrtava u jame 18. Spaljivanje žive žrtve (polivanje benzinom) 19. Masovno spaljivanje u pećima 20. Nabijanje na kolac 21. Kuvanje živih u kazanima za sapun 22. Vađenje organa iz živih žrtava 23. Bacanje žrtavapsima i svinjama 24. Bičevanje do smrti 25. Dranje kože žrtvama 26. Gaženje do smrti 27. Ukucavanje eksera u glavu 28. Komadanje tela žrtvama 29. Kopanje očiju 30. Razapinjanje (sa zakucavanjem eksera) 31. Odsecanje testisa 32. Lomljenje kostiju 33. Premlaćivanje 34. Nabijanje eksera pod nokte 35. Vezivanje žrtve i njeno vešanje po dasci sa ekserima 36. Vešanje za noge 37. Organizovanje gladijatorskih borbi (brat na brata) 38. Zasecanje radi paljenja krvi 39. Okivanje nogu logoraša bukagijama (gvozdenim lancima) 40. Trovanje hrane kaustičnom sodom 41. Pregorevanje žrtve lemilicom

POSEBNI NAČINI UBIJANJA I MUČENJA ŽENA:

42. Vađenje fetusa iz stomaka trudnih žena 43. Silovanje i nabijanje na kolac 44. Silovanje i odsecanje dojki 45. Silovanje i stavljanje živih pacova u genitalije 46. Silovanje i stavljanje opušaka u genitalije

POSEBNI NAČINI UBIJANJA I MUČENJA:

47. Razbijanje dečije glave o zid 48. Razbijanje dečije glave maljem 49. Nabijanje dece na bajonet 50. Oslepljivanje dece tako što su terana da gledaju sunce

STAVLJANJE ŽRTAVA U USLOVE KOJI NESUMNJIVO UZROKUJU TEŠKE BOLESTI ILI SMRT:

51. Izgladnjivanje 52. Držanje zatvorenika bez vode 53. Nedostatak toaleta 54. Potpuno nehigijenski uslovi koji direktno dovode do zaraznih bolesti 55. Stimulisanje na kanibalizam u uslovima krajnjeg izgladnjivanja 56. Robovski rad do smrti 57. Smrzavanje

Нажалост има нељуди у нашем народу који неће из личних интереса да кажу истину о Јасеновцу и другим стратиштима/јамама по целој НДХ.....Јевреји су то добро регулисали код себе....

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, uomo del Ve.Te. рече

Нажалост има нељуди у нашем народу који неће из личних интереса да кажу истину о Јасеновцу и другим стратиштима/јамама по целој НДХ.....

Koji su ti neljudi? Imsš neke konkretne primere?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...