Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Дејан рече

Аида није доживела негативну кампању нити организовано обарање оцене.

Није ово само неки филм. Дакле, ово је национални интерес

Utoliko je vaznije da se uradi sto kvalitetnije a da se ne ide na kartu "cim je tema zlocin nad nama to je autimatski najbolji film ikada"...

Ovo nije kritika filma jer ga nisam pogledao (mozda je sjajan) vec kritika kriticara koji ga nisu gledali...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, J_a_n_a рече

Nije vrednost filma što priča o stradanjima, već o nečemu što se godinama zataškivalo čak i u Srbiji...i sama činjenica da je podigao prašinu isto nešto govori...no ipak ćemo sačekati da vidimo film...

Npr. mene je pozitivno iznenadilo da je Dara bolje ocenjena od Aide na IMDb.

Nije film podigao prasinu nego postuoci festivala koji su ocenjeni kao politicki (i nikako drugacije). A filmovi podizu drugaciju prasinu ali to dodje tek kad film - vidis.

Ko je zataskavao? Gde? Sfrj ne postoji vec 30 godina, ako je Jasenovac "zataskavan" zataskavali smo ga mi sami... A u SFRJ je snimljeno nekoliko filmova koji su prikazivali Jasenovac u  vrlo ispravnom kontekstu (kao ustaski nacisticki logor za ubijanje). Ne znam sta je tacno zataskavano?

Pozitivne ocene na IMDBu ne znace nista u slucaju ovih filmova s obzirom da su oba naroda u tome videla novu priliku da opet malo ratuju al posto ratova, rovova i tenkova vise nema moze i organizovano ocenjivanje filmova...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, cloudking рече

Utoliko je vaznije da se uradi sto kvalitetnije a da se ne ide na kartu "cim je tema zlocin nad nama to je autimatski najbolji film ikada"...

Ovo nije kritika filma jer ga nisam pogledao (mozda je sjajan) vec kritika kriticara koji ga nisu gledali...

Čim je digao HR na noge, dobar je.

Film je radjen prema istorijskim činjenicama kako ne bi napravili prostora da se neko zakači za njega da je plagijaćen. Film je samo početak, na ovome se neće stati.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дејан рече

Film je radjen prema istorijskim činjenicama kako ne bi napravili prostora da se neko zakači za njega da je plagijaćen. Film je samo početak, na ovome se neće stati.

Znaci propagandni film... Svi ostali su bili u pravu.

A film moze biti istorijski isto kolko i Boj na kosovu. Sudeci samo prema onom detalju o srboseku, vec je jasno da je i mitologija usla u film a to onda teze moze da se svrsta u istorijski film. 

Osim toga otkud znas da je radjen prema cinjenicama kad ga nisi gledao? Tako je... Pretpostavljas, jer "znas", zato sto "cim je o nasem stradanju mora da je vrhunski i nikako drugacije"...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Дејан рече

Pa da. To je vrhunac kinematografije :)

A i nisam primetio da je digao HR, primetio sam da je digao SR :D

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Дејан рече

Film je radjen prema istorijskim činjenicama

И не само према историјским чињеницама него и према ономе што пре и после Јасеновца није бивало: логор за децу, филм сам гледао и ко год је човек и има нешто људско у себи кад види филм не може учинити ништа осим поистоветити се са патњом овог детета ...

Ови који критикују филм нису људи, и тачка.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A film moze biti istorijski isto kolko i Boj na kosovu. Sudeci samo prema onom detalju o srboseku, vec je jasno da je i mitologija usla u film a to onda teze moze da se svrsta u istorijski film. 

Osim toga otkud znas da je radjen prema cinjenicama kad ga nisi gledao? Tako je... Pretpostavljas, jer "znas", zato sto "cim je o nasem stradanju mora da je vrhunski i nikako drugacije"...

Зато што сам гледао емисије где су гостовали људи који су га гледали и стручни су по том питању.

Сходно томе да су нам сви предходни пројекти били бацање пара јер нису учествовали ни домаћи ни страни стручњаци, овде се то није десило.

Филм је пропаганда колико је пропаганда филм Шиндлерова листа.

Филм је добар, филм ће ући у историју и почетак је једног новог пута.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Зато што сам гледао емисије где су гостовали људи који су га гледали и стручни су по том питању.

Сходно томе да су нам сви предходни пројекти били бацање пара јер нису учествовали ни домаћи ни страни стручњаци, овде се то није десило.

Филм је пропаганда колико је пропаганда филм Шиндлерова листа.

Филм је добар, филм ће ући у историју и почетак је једног новог пута.

Ja ne kazem da nece. Kazem da treba prvo da se pogleda da se vidi da li postoji i neki kvalitet tu osim blatantnog apelovanja na emocije...

Stavi uplakano dete sa tragicnom sudbinom i osigurao si publiku. Stavi da je to dete "nase" koje su zlostavljali "njihovi" i imas armiju sledbenika...

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, cloudking рече

Nije film podigao prasinu nego postuoci festivala koji su ocenjeni kao politicki (i nikako drugacije). A filmovi podizu drugaciju prasinu ali to dodje tek kad film - vidis.

Ko je zataskavao? Gde? Sfrj ne postoji vec 30 godina, ako je Jasenovac "zataskavan" zataskavali smo ga mi sami... A u SFRJ je snimljeno nekoliko filmova koji su prikazivali Jasenovac u  vrlo ispravnom kontekstu (kao ustaski nacisticki logor za ubijanje). Ne znam sta je tacno zataskavano?

Pozitivne ocene na IMDBu ne znace nista u slucaju ovih filmova s obzirom da su oba naroda u tome videla novu priliku da opet malo ratuju al posto ratova, rovova i tenkova vise nema moze i organizovano ocenjivanje filmova...

Ocene obećavaju. Jer su ocenili ljudi koji su gledali i koji uglavnom nisu iz Srbije:)

Koliko sam ispratila Srbi ratuju međusobno kao po običaju, pre nego je film i postao kandidat imao je protivnike, tako da ne znam o čemu govoriš.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, cloudking рече

Ja lepo rekoh da treba doneti zakon o kažnjavanju svake budale kojoj padne na pamet da piše bilo šta negativno o Jasenovcu u bilo kom kontekstu. 
Pa bi se mislili pre nego sto počnu da lupetaju.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, cloudking рече

Ja ne kazem da nece. Kazem da treba prvo da se pogleda da se vidi da li postoji i neki kvalitet tu osim blatantnog apelovanja na emocije...

Stavi uplakano dete sa tragicnom sudbinom i osigurao si publiku. Stavi da je to dete "nase" koje su zlostavljali "njihovi" i imas armiju sledbenika...

Да, исто као Шиндлерова листа

Подели на овим сајтовима

Подржавам овакве пројекте. И уопште их не сматрам за пропаганду. Ти мученици су заслужили да се никад не забораве, било које да су нације. Само, мишљења сам да патња тих људи никада не може бити реално приказана на филму. Најежим се када се сетим појединих фотографија њиховог страдања. Рекао сам себи да филм нећу сигурно гледати. Чак и када читам Житија Светих трудим се да не читам делове где су описана дела нечовека над мученицима. А у Јасеновцу су све сами мученици.

Подели на овим сајтовима

Ne znam samo zasto se neki bune sto je film "podigao SR na noge". Da je srece svi bi podrzali ovako nesto, toliko godina cutanja. I naravno da nece biti svima savrsen, to je prosto nemoguce, al mislim da bi svi trebali da damo podrsku.

Da je bila obrnuta situacija, od druge strane nikad ne bi culi bilo sta ruzno, to sam ubjedjena.

Brzo ce subota svakako.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Golub рече

Ти си мали безобразано дериште! Ниси гледао филм, а ли те то не спречава да се ваљаш у говнима...   смрдиш!

Ae... setnja...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...