Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све ове неке теме које су везане за филм Дара из Јасеновца као и филм о Аиди, су мучне и нису пријатне за разговор дискусију.... нико нормалан не радује се оваквим темама... али једноставно некад о томе мора да се говори и међу нама а исто тако кад смо са странцима на Западу који често спомену ове теме.... због 90тих....

Што се тиче људи који живе на простору ex-Yu имају будућност ако покушају да нађу заједнички језик... и да могу сви да живе једним нормалним-пристојним животом.... Онима који стварају ратове и раздоре по целом свету одговара стање да се Срби, Муслимани и Хрвати сукобљавају у недоглед.... већ сам о томе говорио/писао у принципу ми смо један исти народ.....

Али кажем опет неможемо и не требамо да допустимо да неко од нас прави будале....достигнућа нашег Српског народа на свим пољима показују да ми нисмо глуп народ..... можда/вероватно јесмо често наивни али сигурно нисмо глупи.....

Подели на овим сајтовима

MITROPOLIJA.COM

“Желим да вјерујем да ће филм Дара из Јасеновца утицати на културу памћења српског народа, која често није на одговарајућем нивоу, а један од његових циљева је већ...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, uomo del Ve.Te. рече

Два детаља да споменем која су помало невероватна:

1. Не могу да верујем да некоме може да буде смешно као вама/теби.....па да су вам смешне фотографје побијене Српске нејачи.... нисам хтео да остављам фотографије већ сам поставио само линк у коме се виде страдала деца, жене и стари у околини Сребренице - ово су само неки страдали од укупног броја који премашује далеко 3000 убијених... - и вама/теби је то смешно....

.....још ћу једном подсетити да у поточарима нису страдали муслиманска деца и жене.....

2. Други невероватан детаљ је тај да сте ви/ти из базе (главног штаба Поука) или сте сарадник са стране.... прво сам помислио да сте неки усташа или муслиман али онда кад сам погледао да сте члан поука од 16 јула 2010 године и да имате до сад написаних 19 107 порука на овом форуму искључио сам ову могућност са сигурношћу.....дакле жалосно је то да Поуке допуштају провокаторе са стране или су можда чак ти провокатори са разним именима налозима из главног штаба поука....

Дакле да резимирам:

Ево испод остављам фотографије које ви испраћате са осмехом и намигивањем.... да будем културан и фин рећи ћу само ово је заиста непримерено..

и тужно је то да Поуке имају провокаторе у својој бази/штабу.... или да имају дуговремене провокаторе сараднике са стране....

P.S. Никад нисам оспорио да је било убистава Муслимана и Шиптара у Сребреници и Косову... али треба објективно да се сагледа контекст/број и Српских и Муслиманских/шиптарксих жртава као и цели контекст-као што рекох већ....

Запад брине само о муслиманским/хрватским и шиптарским жртвама.... моја је света дужност да никад не заборавим невине српске жртве и никад ми неће досадити да о томе говорим.... и  нема тог Запада који ће ме убдити у ту лаж... као што нажалост има Срба који су спремни да кажу хвала вам што се нас бомбардовали 1999....ма да Сребреница је геноцид где нису убијана деца и жене, а Јасеновац и Косово, Крајина и Српска села око Сребренице није геноцид где су убијали све по реду од деце у утробама мајки па до непокретних стараца - на 57 свирепих начина та убиства/мучења су врешена....

1 - Copy.png

2 - Copy.png

3 - Copy.png

4 - Copy.png

5 - Copy.png

6 - Copy.png

1. Napisao si "ja zalim zrtve u svim narodima"

2. Ja sam ti na primeru Srebrenice pokazao da ti je ta izjava lazljiva

3. Sve ovo sto si izlupao u ovom postu (koji nisam ni hteo da citam od polovina nadalje) je samo tvoj pokusaj da se operes jer sam te izlozio toj nezgodnoj sitaciji javnog izvrganja. Sve ovo sto si inalupao u o ovj gluposti od posta je nesto sto nema ama bas nikakve veze sa mnom niti sa cinjenicom da si lupao gluposti kad si napisao kako "zalis sve zrtve"... sori ali ta vrsta manipulacije vas naciJonalsita ne prolazi kod mene.

Stavise, ponovicu jos jednom- sve vas sto masete tim fotografijama zabole CVETKO za zrtve. Njihovo postojanje je za vas dobra stvar jer vam daju adekvatno vozilo za plasiranje jedne druge ideologije koja pociva na drustveno politickoj isfrustriranosti. Znas ti koje...

Не могу да верујем да некоме може да буде смешно као вама/теби.....па да су вам смешне фотографје побијене Српске нејачи

Jesi se u toj meri nadisao tamjana ili se prosto drogiras pa ti se prividjaju ovakve stvari? Ne, ozbiljno ovo su halucinacije na nivou sizofrenije. Proveri ovo...

нисам хтео да остављам фотографије већ сам поставио само линк у коме се виде страдала деца, жене и стари у околини Сребренице - ово су само неки страдали од укупног броја који премашује далеко 3000 убијених... - и вама/теби је то смешно

KOme je smesno? Gde sam se smejao? Zar vama pravoslavcima nije zabranjeno da lazete? Jel ovo znaci da ces zbog mene da ides u pakao?  Mene nisi prevario. Boli te uvo za ovu jadnu decu. Ponavljacu to doklegod imam vaduha  u plucima jer protiv takviih bitangi nema adekvatnije borbe od istine a istina je da te BOLI BRIGA za decu i za zrtve, ma koliko mahao ovde fotografijama... 

али онда кад сам погледао да сте члан поука од 16 јула 2010 године и да имате до сад написаних 19 107 порука на овом форуму

Zapravo sam clan par godina pre 2010 nego mi je taj deo obrisan. Sad surujem sa adminima, kupujem im burek a oni meni dozvoljavaju da razotkrivam etnofiletisticki sljam u odorama pravoslavlja, plus mi daju neku kintu svakog meseca za to. win-win

Ево испод остављам фотографије које ви испраћате са осмехом и намигивањем.... да будем културан и фин рећи ћу само ово је заиста непримерено..

ju ju kako smo fini i kulturni.... da smo mi ostali debili ladno bi nas prevario da si castan i posten covek zabrinut za zrtve..

моја је света дужност да никад не заборавим невине српске жртве и никад ми неће досадити да о томе говорим

Ko ti je podao tu duznost i ko ju je osvestao? 

ма да Сребреница је геноцид где нису убијана деца и жене, а Јасеновац и Косово, Крајина и Српска села око Сребренице није геноцид где су убијали све по реду од деце у утробама мајки па до непокретних стараца - на 57 свирепих начина та убиства/мучења су врешена....

Poenta koja nikad nece dopreti do tog naciJonalistickog mozgica jeste da nacin na koji vi izlazite na kraj sa ovim temama cini stvari jos gorim, srbiju presdtavljte jos groznijom a narod pljujete po sred cela zajedno sa zrtvama koje samo zloupotrebljavate kao ambijent za negu svog omiljenog i nadasve nasusnog sporta- mrziteljstva.

Isus se u grobu okrece dok gleda sta radite... :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

JADOVNO.COM

Удружење објелодањује истину о страдању српског народа у Независној Држави...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

sus se u grobu okrece dok gleda sta radite...

Не изговарај име Господње узалуд. И ако си атеиста, одговараћеш за сваку реч.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

1. Napisao si "ja zalim zrtve u svim narodima"

2. Ja sam ti na primeru Srebrenice pokazao da ti je ta izjava lazljiva

3. Sve ovo sto si izlupao u ovom postu (koji nisam ni hteo da citam od polovina nadalje) je samo tvoj pokusaj da se operes jer sam te izlozio toj nezgodnoj sitaciji javnog izvrganja. Sve ovo sto si inalupao u o ovj gluposti od posta je nesto sto nema ama bas nikakve veze sa mnom niti sa cinjenicom da si lupao gluposti kad si napisao kako "zalis sve zrtve"... sori ali ta vrsta manipulacije vas naciJonalsita ne prolazi kod mene.

Stavise, ponovicu jos jednom- sve vas sto masete tim fotografijama zabole CVETKO za zrtve. Njihovo postojanje je za vas dobra stvar jer vam daju adekvatno vozilo za plasiranje jedne druge ideologije koja pociva na drustveno politickoj isfrustriranosti. Znas ti koje...

пре 21 часа, uomo del Ve.Te. рече

Не могу да верујем да некоме може да буде смешно као вама/теби.....па да су вам смешне фотографје побијене Српске нејачи

Jesi se u toj meri nadisao tamjana ili se prosto drogiras pa ti se prividjaju ovakve stvari? Ne, ozbiljno ovo su halucinacije na nivou sizofrenije. Proveri ovo...

нисам хтео да остављам фотографије већ сам поставио само линк у коме се виде страдала деца, жене и стари у околини Сребренице - ово су само неки страдали од укупног броја који премашује далеко 3000 убијених... - и вама/теби је то смешно

KOme je smesno? Gde sam se smejao? Zar vama pravoslavcima nije zabranjeno da lazete? Jel ovo znaci da ces zbog mene da ides u pakao?  Mene nisi prevario. Boli te uvo za ovu jadnu decu. Ponavljacu to doklegod imam vaduha  u plucima jer protiv takviih bitangi nema adekvatnije borbe od istine a istina je da te BOLI BRIGA za decu i za zrtve, ma koliko mahao ovde fotografijama... 

али онда кад сам погледао да сте члан поука од 16 јула 2010 године и да имате до сад написаних 19 107 порука на овом форуму

Zapravo sam clan par godina pre 2010 nego mi je taj deo obrisan. Sad surujem sa adminima, kupujem im burek a oni meni dozvoljavaju da razotkrivam etnofiletisticki sljam u odorama pravoslavlja, plus mi daju neku kintu svakog meseca za to. win-win

ju ju kako smo fini i kulturni.... da smo mi ostali debili ladno bi nas prevario da si castan i posten covek zabrinut za zrtve..

моја је света дужност да никад не заборавим невине српске жртве и никад ми неће досадити да о томе говорим

Ko ti je podao tu duznost i ko ju je osvestao? 

ма да Сребреница је геноцид где нису убијана деца и жене, а Јасеновац и Косово, Крајина и Српска села око Сребренице није геноцид где су убијали све по реду од деце у утробама мајки па до непокретних стараца - на 57 свирепих начина та убиства/мучења су врешена....

Poenta koja nikad nece dopreti do tog naciJonalistickog mozgica jeste da nacin na koji vi izlazite na kraj sa ovim temama cini stvari jos gorim, srbiju presdtavljte jos groznijom a narod pljujete po sred cela zajedno sa zrtvama koje samo zloupotrebljavate kao ambijent za negu svog omiljenog i nadasve nasusnog sporta- mrziteljstva.

Isus se u grobu okrece dok gleda sta radite...

Да, тако је, у праву сте.

Хвала за вашу/твоју поруку.....види се да сте уматник у писању - имате уметнички дар за писмено изражавање, види се да читате Руске писце, стил писања вам/ти личи на Јесењина.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Просечан србенда рече

Не изговарај име Господње узалуд. И ако си атеиста, одговараћеш за сваку реч.

Tebe li je poslao da ga branis? Eee ni Isus nije ono sto je bio :) 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, uomo del Ve.Te. рече

Да, тако је, у праву сте.

Хвала за вашу/твоју поруку.....види се да сте уматник у писању - имате уметнички дар за писмено изражавање, види се да читате Руске писце, стил писања вам/ти личи на Јесењина.

Nista me ne bi vise obradovalo nego da mogu da uzvratim kompliment. Ali avaj...

A na neko od pitanja da odgovoris? Nista? Tetki lek samo... 

Подели на овим сајтовима

Što se tiče Srebrenice, očigledno je da tu nisu čista posla, događaj koji je iskorišćen za političke marifetluke, nije bilo potrebe da budeš tamo da bi znao da tu nešto mnogo smrdi, od kontradiktornih informacija o samom sledu događaja, preko odgovornosti do tog famoznog broja žrtava. To je toliko mutan i grozan događaj i jedna od najvećih mrlja međunarodne zajednice pre svega, da verovatno nikad niko neće saznati pravu istinu o tome, manipuliše se tim kao retko kojim događajem na ovim prostorima.

Ali, kad se uzme cela situacija u obzir, ne znam čemu više priča o tome? Doći će se do neke zadovoljavajuće istine? Pomiriće se žrtva i zločinac? Krivci će platiti cenu a žrtve će dobiti rehabilitaciju? 

Ništa od toga, već samo neiscrpan bunar razloga da se raspravljamo po vaskolikom netu i jašemo mrtve konje da bismo dokazali...šta?

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, cloudking рече

Tebe li je poslao da ga branis? Eee ni Isus nije ono sto je bio :) 

Ниси ти глуп знаш ти добро шта сам хтео да кажем, а да ћеш одговарати то је сигурно. Исус је увек исти и молим те престани са тим јефтиним шалама, ако разумеш шта значи када те неко нешто замоли, ваљда си толико човек.

Подели на овим сајтовима

Streljanje u Srebrenici jeste bio ratni zločin. Ali tamo su streljani vojnici, kojima je demilitarizovana zona u Srebrenici za zaštitu civila služila kao sklonište i vojna baza odakle su napadali srpske položaje i palili srpska sela. Nipošto, njihovo ubijanje bio je ratni zločin. No ovo uporediti sa holokaustom je čist idiotizam.

Niti je bilo genocida u Srebrenici. Ali jeste bilo etničkog čišćenja, i barem kulturnog genocida (takozvani etnocid) širom Bosne i Hercegovine. Tom prilikom najviše je stradalo 26.000 Muslimana civila, 8.000 Srba civila i 1.700 Hrvata civila. Odakle sad genocid u Srebrenici, kada ga je u Srebrenici nije bilo? Naime, Muslimani su hteli genocid za celu Bosnu i Hercegovinu. Ovo im se od strane OUN nije priznalo, ali su za kompromis dobili genocid u Srebrenici. I sada kukaju na sav glas o genocidu u Srebrenici kojeg nije bilo. 

Ustvari, Srebrenica je kod Muslimana postao sinonim za njihovo stradanje u ratu 1990-ih. Kao kod nas Srba što je Jasenovac postao sinonim za stradanje Srba u ndh. Naime, 700.000 Srba nije ubijeno u Jasenovcu! U ona pet logora kraj Jasenovca je zaista ubijeno oko stotinu hiljadu ljudi, Srbi, Jevreji, Cigani, Hrvati i drugi. Ukupno je bilo četrdeset ustaških konc logora. A mnogi Srbi su ubijeni na licu mesta. Ko se dočepao do konc logora čak se bio za prvo vreme spasio! 

No Jasenovac je postao sinonim, takozvani pars pro toto, jedan deo za ceo, za pola miliona do 600.000 Srba civila koji su stradali u ndh. Kada se onda ovo dovede u pitanje, Srbi se zapale od besa, dok Hrvati lukavo sa time manipulišu i provociraju. Inače priznaju i oni da je stradalo do 600.000 Srba u ndh, samo što je vele da je pola umrulo od posledica rata poput progonstva, gladi, zime, epidemije itd. za koje nisu krivi ustaše već (i) partizani i četnici i uopšte drugi svetski rat. Što je naravno bezveze i nigde se ne priznaje, osim kod Hrvata, barem od strane Amerike. Jer ko je doneo rat? Ko je kriv za posledice drugog svetskog rata? nacisti i sa njima ustaše!

A Amerika je stala na stranu Hrvatske, jer mi Srbi smo mali Rusi; dovršila 1995 što Hrvatska 1945 nije uspela, i ovu svoju grešku sad ne sme ili ne može da prizna. Možda za stotinu godina, kao danas sa Indijancima.... a Indijancima danas mnogo pomaže što Amerikanci priznaju genocid nad njima. Posao je davno i uspešno obavljen^^

Hoću da kažem da ne verujem u neko čudo i da će Amerikanci da promene narativ o nama Srbima. Ali će im se vratiti. No ovo ne sme da bude od nas. Osveta je Božija, ne naša. Mi jedino ne smemo da zaboravimo.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Просечан србенда рече

Ниси ти глуп знаш ти добро шта сам хтео да кажем, а да ћеш одговарати то је сигурно. Исус је увек исти и молим те престани са тим јефтиним шалама, ако разумеш шта значи када те неко нешто замоли, ваљда си толико човек.

Fora je sto me zabole cose za tvoje molbe. Sto rece neko gore imas opciju blok i cao.

Smesno je vise sta se sve danas predstavlja hriscaninom. Vi ljudi niste ni prosli pored tog istog hriscanstva u koje se tolko kunete a sebe predstavljate kao njegove pregaoce, branioce i vojnike... Da, jeste. Ja ateista ti to kazem. 

Vidis kako lepo znas, naucio si u crkvi kako ce svi odgovarati, al si nekako zaboravio da ce odgovarati bogu a ne tebi. Covek bi pomislio da je to sjajna fora da sprecis ljude da osudjuju. Samo kazes, "nije na tebi da sudis, na tebi je da budes dobar hriscanin a bog je taj koji ce da sudi" sjajan koncept... a onda ste dosli vi kobajagi hriscani i pos*ali se posred koncepta... :)

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Dragi рече

Streljanje u Srebrenici jeste bio ratni zločin. Ali tamo su streljani vojnici, kojima je demilitarizovana zona u Srebrenici za zaštitu civila služila kao sklonište i vojna baza odakle su napadali srpske položaje i palili srpska sela. Nipošto, njihovo ubijanje bio je ratni zločin. No ovo uporediti sa holokaustom je čist idiotizam.

Niti je bilo genocida u Srebrenici. Ali jeste bilo etničkog čišćenja, i barem kulturnog genocida (takozvani etnocid) širom Bosne i Hercegovine. Tom prilikom najviše je stradalo 26.000 Muslimana civila, 8.000 Srba civila i 1.700 Hrvata civila. Odakle sad genocid u Srebrenici, kada ga je u Srebrenici nije bilo? Naime, Muslimani su hteli genocid za celu Bosnu i Hercegovinu. Ovo im se od strane OUN nije priznalo, ali su za kompromis dobili genocid u Srebrenici. I sada kukaju na sav glas o genocidu u Srebrenici kojeg nije bilo. 

Ustvari, Srebrenica je kod Muslimana postao sinonim za njihovo stradanje u ratu 1990-ih. Kao kod nas Srba što je Jasenovac postao sinonim za stradanje Srba u ndh. Naime, 700.000 Srba nije ubijeno u Jasenovcu! U ona pet logora kraj Jasenovca je zaista ubijeno oko stotinu hiljadu ljudi, Srbi, Jevreji, Cigani, Hrvati i drugi. Ukupno je bilo četrdeset ustaških konc logora. A mnogi Srbi su ubijeni na licu mesta. Ko se dočepao do konc logora čak se bio za prvo vreme spasio! 

No Jasenovac je postao sinonim, takozvani pars pro toto, jedan deo za ceo, za pola miliona do 600.000 Srba civila koji su stradali u ndh. Kada se onda ovo dovede u pitanje, Srbi se zapale od besa, dok Hrvati lukavo sa time manipulišu i provociraju. Inače priznaju i oni da je stradalo do 600.000 Srba u ndh, samo što je vele da je pola umrulo od posledica rata poput progonstva, gladi, zime, epidemije itd. za koje nisu krivi ustaše već (i) partizani i četnici i uopšte drugi svetski rat. Što je naravno bezveze i nigde se ne priznaje, osim kod Hrvata, barem od strane Amerike. Jer ko je doneo rat? Ko je kriv za posledice drugog svetskog rata? nacisti i sa njima ustaše!

A Amerika je stala na stranu Hrvatske, jer mi Srbi smo mali Rusi; dovršila 1995 što Hrvatska 1945 nije uspela, i ovu svoju grešku sad ne sme ili ne može da prizna. Možda za stotinu godina, kao danas sa Indijancima.... a Indijancima danas mnogo pomaže što Amerikanci priznaju genocid nad njima. Posao je davno i uspešno obavljen^^

Hoću da kažem da ne verujem u neko čudo i da će Amerikanci da promene narativ o nama Srbima. Ali će im se vratiti. No ovo ne sme da bude od nas. Osveta je Božija, ne naša. Mi jedino ne smemo da zaboravimo.

Ko bi reko... i tu umes trezven post da napises :D 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, cloudking рече

Fora je sto me zabole cose za tvoje molbe. Sto rece neko gore imas opciju blok i cao.

Smesno je vise sta se sve danas predstavlja hriscaninom. Vi ljudi niste ni prosli pored tog istog hriscanstva u koje se tolko kunete a sebe predstavljate kao njegove pregaoce, branioce i vojnike... Da, jeste. Ja ateista ti to kazem. 

Vidis kako lepo znas, naucio si u crkvi kako ce svi odgovarati, al si nekako zaboravio da ce odgovarati bogu a ne tebi. Covek bi pomislio da je to sjajna fora da sprecis ljude da osudjuju. Samo kazes, "nije na tebi da sudis, na tebi je da budes dobar hriscanin a bog je taj koji ce da sudi" sjajan koncept... a onda ste dosli vi kobajagi hriscani i pos*ali se posred koncepta... :)

Да браво, хвала ти што ме потсећаш да сам никакав хришћанин. Али није ми јасно зашто то тебе дотиче, зашто се бавиш самном и другима овде које прозиваш да мрзе итд? Ако си веома мудар како се представљаш, зашто се онда не бавиш собом? Па уместо што празнословиш и вадиш трн из очију других људи, погледај у себе па можда и пронађеш Бога у себи и веру која је Његов дар и темељ духовне мудрости.  Причајући тако о Исусу Христу можеш некога да саблазниш. То није у реду да се ради ма колико да си саркастичан и двосмислен а поготово није у реду на православном форуму. Друго је то што се ми не слажемо по питању теме.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...