Ристо Подвожњак Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 Вјероватно ће за Боканом највише да жале они које је рекетирао и пљачкао dragisa је реаговао/ла на ово 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 28 минута, Родољуб Лазић рече Како је ова Боканова реченица патетична, и претенциозна, самозадовољна... Замислите сада да ту реченицу изговара патријарх Павле, или Јустин Поповић, или владика Николај...тешко? Али он није патријарх Павле, нити свети Јустин Поповић нити свети владика Николај. Он је једноставно Драгослав Бокан. Можда ће му бити придодат епитет " свети " ...ко ће га знати. Не можете све и свакога мерити мером једног патријарха Павла...итд...итд. Prozor na krovu and Ćiriličar је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 35 минута, Родољуб Лазић рече Како је ова Боканова реченица патетична, и претенциозна, самозадовољна... Замислите сада да ту реченицу изговара патријарх Павле, или Јустин Поповић, или владика Николај...тешко? Па наравно. О томе и говорим. Али из те позиције, свести о свом значају, да не кажем величини, онда и иде његова арооганција и увредљив тон, и све остало... Кад прочитам ту реченицу у глави ми је Вучић. То је његов стил. dragisa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 учествовао сам у давању имена Републици Српској (са Соњом Караџић и Гораном Марићем, по задатку Велибора Остојића, тадашњег министра информисања најновије српске „државе у настајању“); Читао сам дијагонално текст, па тек сад видјех ово. Име Републици Српској је дао покојни професор Гашо Мијановић, први предсједник првог Уставног Суда Републике Српске. Он је током израде уставних аката говорио да је логичније и смисленије да име буде именица, а не присвојни придјев, тј. да се присвојни придјев и именица не морају разликовати, као што је случај и са Хрватском на примјер. Па смо ишли од Република српског народа у БиХ, Српска Република БиХ и коначно Република Српска. Једино што вјерујем је да је Бокан имао некеконтакте са Остојићем. То је човјек због кога сам ја двије године у Републици Српској учио екавицу јер је он промовисо теорију да су сви Срби екавци, а Муслимани и Хрвати, ијекавци Такође је и тражио да се боја на семафору замјени из зелене у плаву, јер је зелена муслиманска боја. Визије српства које су дијелили Бокан и Остојић су врло вјероватно веома сличне. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Фебруар 4, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 45 минута, Родољуб Лазић рече Замислите сада да ту реченицу изговара патријарх Павле, или Јустин Поповић, или владика Николај...тешко? Па наравно. О томе и говорим. Али из те позиције, свести о свом значају, да не кажем величини, онда и иде његова арооганција и увредљив тон, и све остало... Прво, ни близу тога да ја идеализујем Бокана. Рекао сам већ да, искрено, Бокан ми лично ништа ново не може рећи, осим дати неки податак - ако га слушам да краја - о некој непознатој чињеници, типа неки каплар после Првог рата, и сл. Јер ја сам учио Православље од Св. Владике Николаја и од наших, данашњих, теолога. Али баш то што кажеш, зато га и ценим, јер говори оно што многи Срби треба да чују, од другосрбијанаца, до млаких Срба. Баш зато га ценим. Какав аудиторијум, тако и беседу треба ускладити. Бокан је наш велики савременик, е сад друга је ствар ко га хоће "вагати" са неким. Ја га ни са ким не важем и не поредим. Кад посматрамо људе као Бокан увек треба да се питамо; а зашто то тако ради. Ето, неки мисле да је несмирен, да се самохвалише и кукумаче. Ја мислим да је, пошто је скрајнут да директно делује кроз неке градске, државне или црквене пројекте, изабрао овај начин да делује. Е сад, каже он често типа: "Мој институт нема још увек просторије". наравно да се питамо: Ко си, бре, ти да ти се дају пшросторије? Чињеница је да је човек свесно маргинализован зато што је српски националиста. А он није шоумен као Шешељ, и националиста без Цркве. Бокана дубоко поштују елитни епископи СПЦ. Слажу се са њим по већини његових ставова, али пошто их износи јавно, није у интересу црквене политике да га активно укључе у мисију, јер би тек тада разјарили демоне у некима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 25 минута, Ђорђе Р рече Кад прочитам ту реченицу у глави ми је Вучић. То је његов стил. Отприлике. Да се не зна ко ју је изговорио, могло би се без проблема помислити да је то учинио Вучић. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Фебруар 4, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 31 минута, Рапсоди рече Не можете све и свакога мерити мером једног патријарха Павла...итд...итд. Гишка је био убица по налогу удбе, тако се прича. Када су му преносили тело у ЦГ, тело је нераспаднуто! Ено отац велибор Џомић сведочи. Пун је календар разбојника. Но није поента у тооме, поента је да у време када и сама Црква, јако одмерено бира речи, јер је време цензуре, време глобалне лажи која се устоличила за истину, када су кољачи усташки хероји, тада је један Бокан глас који треба да се чује. Ја лично се јежим када се сетим тих времена и многих ликова. То је ужасно време, са ужасним грешкама наших вођа, и ужасним стварима неких Срба, али то је време када смо спознавали ко смо. Мада и данас многи од нас не знају ко смо. Него су атеисти, гејеви, дарвинисти, мундијалисти и којешта. Рапсоди and Orion је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 31 минута, Рапсоди рече Али он није патријарх Павле, нити свети Јустин Поповић нити свети владика Николај. Он је једноставно Драгослав Бокан. Можда ће му бити придодат епитет " свети " ...ко ће га знати. Не можете све и свакога мерити мером једног патријарха Павла...итд...итд. Сви који смо хришћани треба да се меримо светим људима и да се угледамо на њих, као што су и они на Христа. Сви смо позвани, (да не кажем да се то од нас захтева) и Бокан, и ти, и ја...да узрастамо у меру раста висине Христове. Да ли ћемо то учинити, зависи понајвише од нас самих, од тога шта хоћемо од самих себе и свог живота. dragisa and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 1 минут, Ćiriličar рече Пун је календар разбојника. Покајаних. "Само" у томе је разлика. Ни мање, ни више. Нераспаднутост тела сама по себи није доказ светости. Чак има много сведочанстава у хришћанској литератури да су и велики грешници остали нераспаднути. Не знам ништа више о Гишки, говорим начелно https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 1 минут, Родољуб Лазић рече Сви који смо хришћани треба да се меримо светим људима и да се угледамо на њих, као што су и они на Христа. Сви смо позвани, (да не кажем да се то од нас захтева) и Бокан, и ти, и ја...да узрастамо у меру раста висине Христове. Да ли ћемо то учинити, зависи понајвише од нас самих, од тога шта хоћемо од самих себе и свог живота. Ја сам окренута ка будућности, зато и рекох, можда ће му придодати епитет свети, али пре него васкрсне морају га распети. Он узраста, али можда још није узрастао. У том светлу га гледам и видим...надам се. dragisa је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Фебруар 4, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 4 минута, Родољуб Лазић рече Покајаних. "Само" у томе је разлика. Ни мање, ни више. Нераспаднутост тела сама по себи није доказ светости. Чак има много сведочанстава у хришћанској литератури да су и велики грешници остали нераспаднути. Не знам ништа више о Гишки, говорим начелно Рођо, то су основе, не мораш их напомињати. Ја таман мислио да се односи на непокајане. Проблем је у следећем, што ти индиректно, а мало и директно, осуђујеш Бокана. Ја ако и грешим, ипак мислим да је мања грешка похвалити некога, него га осуђивати без јаких аргумената. Prozor na krovu and Orion је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 То можемо да кажемо за било кога, да се надамо да ће се спасти. И ту се слажем с тобом. Али ми говоримо о Бокану у овом тренутку, шта је он сада. То нам је доступно. О будућности можемо само да нагађамо, и да се надамо. dragisa је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 14 минута, Ćiriličar рече Рођо, то су основе, не мораш их напомињати. Ја таман мислио да се односи на непокајане. Проблем је у следећем, што ти индиректно, а мало и директно, осуђујеш Бокана. Ја ако и грешим, ипак мислим да је мања грешка похвалити некога, него га осуђивати без јаких аргумената. Јесу основе, али у твом контексту може да се схвати и другачије. Прича о осуђивању и расуђивању је прастара у хришћанству. Ја расуђујем о ономе што он ради и говори, критикујем, ако ти више одговара. Али критика и осуђивање није исто. Јер бисмо у супротном морали да се помиримо са свим непочинствима у свету и са рђавим поступцима. Ко сам ја да судим Степинцу, или Титу, или Биљани Србљановић, Соњи Бисерко...зар не? А може ли се ћутати и не говорити о томе? И, шта ћемо онда? Јер ако критикујем, ја одмах осуђујем, по једном сагледавању. Али ми је баш симпатично када мени пребацујеш осуђивање, а километре си написао порука на Ђуровићевим темама, но се не сећам да си истоме овако нешто спочитовао. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 8 минута, Родољуб Лазић рече у овом тренутку, шта је он сада. То нам је доступно. То зна само драги Бог, ми можемо само да нагађамо. Можда носи кострет испод кошуље Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Фебруар 4, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2021 пре 13 минута, Рапсоди рече Можда носи кострет испод кошуље Не носи. Барем код Марића није носио. dragisa and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука