Jump to content

Зоран Ђуровић: Ко су магови? Мт 2, 1-12

Препоручена порука

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

А, то је чувени Голуб?

Golub u Australiji umalo da strada zbog lažne 'lične karte' (VIDEO)

de54214d2de3cea3530ff7b6e75f2352.jpg

Jedan golub koji je u Australiji proglašen opasnošću po javno zdravlje, spasen je smrti pošto je američka organizacija za ptice potvrdila da nije doleteo iz SAD, kako se tvrdilo.

Identifikaciona traka oko noge goluba je ukazivala da je ptica koja je nađena u jednom dvorištu u Melburnu 26. decembra, takmičarski golub-poštar koji je navodno dva meseca ranije poleteo iz američke države Oregon, udaljene 13.000 kilometara.

NASLOVI.NET

Jedan golub koji je u Australiji proglašen opasnošću po javno zdravlje, spasen je smrti pošto je američka organizacija za ptice potvrdila da nije doleteo iz SAD...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Ја сам се чудио јер се нормално дописујем са попом Марјанцем. 

Ајде да и ти попе почнеш да се нормално дописујеш...  :)  Голуб,  глад то хиер дат.  :krstix:

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Golub рече

Ајде да и ти попе почнеш да се нормално дописујеш...  :)

Ми имамо сасвим кул однос. Наравно, пошто се ради о осетљивим информацијама оне нису за јавност. Верујем да ћемо негде се лепо дружити уз сач и рујно вино. Да не причам превише, јер ако кажеш за неког да имате нормалне односе, неко од вас двојице може да пострада, јер је рат у јеку. Објавих једну фотку да сам био код Буловића - иначе, он ми је био духовник, кад сам био млад и венчао ме је - од тога направише источно питање! Па био је у НС код њега и Макса пре неки месец. Нећемо ваљда правити причу да они уствари праве лажну свађу да би нешто профитирали? Ја сам написао телеграм саучешћа Григорију, сада онај безумни Црквене Актуелности, прави причу да тражим парохију од Грише! То је лудило мозга! Други, такође сумашедшиј твит налог, Поп Зоки, каже да претим Порфирију јер ми не да парохију! Забављају се људи. - Симптоматично је да овај полусвет говори стално о парохији, а она мене као таква не интересује. Ја и сада имам парохију. Истина, са ње зарађујем 1% у односу на оно што сам зарађивао на смедеревској парохији, али ја сам парохију оставио из виших разлога. Парохија је света ствар, и човек ако ради како треба, сигурно ће се посветити, али неки имају и других циљева. Рецимо, кажеш апостолу: Остани и ради у парохији Удовице. Јесте то све  лепо, али има и неких других ствари у животу. Замисли да је неко судио Флоровског да буде сеоски поп и да ништа не пише или предаје? Па Пупин и Тесла би чували говеда, јер је и то благословен посао, али их је Бог позвао на нешто друго. Тако је и у мом случају. Знам да се томе баш не радујеш, али ја тако видим ствари.

Не би се Амфилохије толико паштио око мене да је мислио да сам нека будала. Најпре је покушавао да ме сломи преко владика који су моји пријатељи, али онда је сам интервенисао, дао предлоге за сарадњу, дао је паре за нешто што сам урадио као пројекат за СПЦ, а кад је видео да са мном не може да се фолира, или да имамо односе где ћемо се правити лудима, онда је последњу годину вршио притиске на моје пријатељице игуманије и пријатеље монахе, али и истакнуте свештенике. Нисам направио компромис из простог разлога што би то био труо компромис, јер нисам одобравао његову црквену политику, чега је он био сасвим свесан, а сам се ломио шта да ради и мислио да ће моћи да вози разне приче на неколико колосека. На крају се завршило како се завршило. 

У целој причи је најтрагичније што су сви ови људи мени драги, али никада не могу да ми буду дражи од интереса СПЦ. Погледај добро моје клипове  о Јоаникију и Игњатију; нигде не осуђујем те људе, само говорим да они не могу да буду кандидати за патријарха и износим аргументе зашто је то тако. 

Шта ће вам рећи да говорим истину? Имате у Апологији Сократовој кад овај вели да ниједна нормална особа неће ићи против својих интереса и против своје породице, осим ако је богови не надахњују. Сада, неко ће рећи да је Ксантипа била накарадна жена, па је зато Сократ бежао из куће... Ја пак верујем у верзију о надахнућу. Тако је Сократ био оптужен да квари младеж, а онда их он пита: Па која нормална особа би желела да направи зомбије и да се окружи њима? Јер ће сутра нека будала да узме да те закоље јер си му говорио да је убити само људска заповест, а ако може да те одради у мраку, и окористи се, то је ок. Нажалост, данашњи естаблишмент иде у прављење оваца. Што више си стока, то више трошиш, а он се више богати. 

Родитељи моје жене, али и моји су ме осуђивали што сам оставио парохију, јер су говорили: Ево, овај поп има 3 аута, кућу на 4 спрата... - Но, то нису биле моје аспирације или циљеви. 

Прочитај и Кратила, како Сократ каже пријатељима да ако су му пријатељи неће оставити његову децу на улици, а такође и да ако би побегао, онда би ликовали његови непријатељи, јер би тиме порекао све што је говорио о принципима. 

Ето, то је негде слутио Амфилохије око мене, иако прекасно, тако да се ни најмање не чудим што када сам рекао светим Врачима, да га узму то јутро да се не би мучио, они су то и урадили. Вече пре тога сам га оплакао.        

Подели на овим сајтовима

On 17.1.2021. at 14:57, Zoran Đurović рече

Ето, то је негде слутио Амфилохије око мене, иако прекасно... 

Амфилохије је све што је било важно и вредно живота, урадио баш на време, (а за тебе је помирљиво рекао: ,, пси лају а ветар носи.?  То шта је  урадио Амфилохије је чудо за једну Црну Гору, то сви виде осим завидљивих и злонамерних.  

Ево шта рече Митрополит Хризостом, (којем си ти, бајДвеј, ,,пророковао'' смрт ог короне, али си фулио као и обично....  :)  ) 

Митрополит Хризостом је говорио и о Митрополиту Амфилохију, као и политичким и друштвеним приликама у Црној Гори.

Како ће се Црква сјећати митрополита Амфилохија?

-Ријеч је о великом митрополиту, великом човјеку, филозофу, пјеснику, научнику. Он је био посебан у сваком погледу. Он је, као нико пре њега, камениту Црну Гору узорао и од ње направио једну духовно богату житницу, а то је за историју. После Светог Саве и Светог Петра Цетињског, можда нико није више урадио од митрополита Амфилохија Радовића.

-Он је до самог краја орао ту земљу. Ако сте гледали фотографије на којима он води литије, могли сте да примијетите да Амфилохије својом физиономијом подсјећа на човека који вуче један велики плуг иза себе и оре. Он је то чинио зато што је волио своју Црну Гору и зато што је желио да у њој влада закон и правда, а не безакоње и неправда. Њега је на то подстакло наметање једног неправедног закона који дискриминише СПЦ у Црној Гори. Како је могуће да се један режим тако окрене против Цркве, која је ту државу вјековима градила?

Волио бих да, умјесто оне Бећковићеве поеме “Ћераћемо се још”, сада завлада “Разговараћемо као браћа”. Ја сам владики Јоаникију и осталим епископима рекао да морају да разговарају са свима – с лијевима, деснима, са онима који су били на њиховој страни и онима који су били против њих. Људи све могу разговорима да ријеше, а ако нисмо људи, онда све иде тешко.

Да ли вам премијер Црне Горе Здравко Кривокапић улива повјерење?

-Ја сам га лично дочекао у Патријаршији кад је дошао на сахрану патријарха Иринеја. У питању је диван човјек, професор, интелектуалац, али и вјерник. Кривокапић у својим џеповима нема никаквих “ораха” и може свима да каже све. Мислим да он може да буде инспирација свим младим људима у Црној Гори. Поред њега, видим и да се предсједник Скупштине ( Алекса Бечић) лијепо опходи и говори, што ме је веома одушевило. Видим и да су министри веома добри и да је у Црној Гори завладала другачија култура разговора.

Примјећујем и да је аргументација која се износи потпуно уравнотежена, односно да није еуфорична и насилна. Не иде се више “утук на утук”, већ људи користе адекватна образложења, што је добра порука и примјер и за Србију и Босну и Херцеговину.

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

А кад смо код овога, где Недељко упита аву румунског : ,, Осим са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем имали сте колико ме сећање служи несугласица и са блаженопочившим патријархом Павлом''?   

Нашта АВослав румунски одговара: ,, Да. И''?

Да сад не наводим шта је за З(л)окија рекао свети Патријарх Павле, корисно је да се о том светитељу погледа овај видео и прочита књига: 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

On 17.1.2021. at 0:05, Golub рече

Олакшавајућа му је околност да су га бачили из војске за три дана, и да већ подуго ,,столује'' у Риму, јер нема Србља да проведе више од две деценије у Риму а да дубидус не фијукне...  :krstix: даБогпрости... 

Да не ради за ЦИА? ;)

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Golub рече

А кад смо код овога, где Недељко упита аву румунског : ,, Осим са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем имали сте колико ме сећање служи несугласица и са блаженопочившим патријархом Павлом''?   

Да сад не наводим шта је за З(л)окија рекао свети Патријарх Павле, корисно је да се о том светитељу погледа овај видео и прочита књига: 

Негде давно сам прочитао да је Свети патријарх Павле био изузетно опрезан када је одлучивао да ли ће некога да рукоположи за свештеника.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Golub рече

Недељко упита аву румунског : ,, Осим са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем имали сте колико ме сећање служи несугласица и са блаженопочившим патријархом Павлом''?   

Ти си душевни болесник. Недељко је схватио да се огрешио о Аву и повукао се из "хајке", како сам каза. 

Ти и слични имате идоле, ја имам однос са особама без пардона. Не знам за тебе, али ја сам се дружио и са Лохијем и са Павлом. Био сам ту. Имамо свакојаких епизода. Ти лупеташ о нечему што не познајеш.

пре 25 минута, Плаво Небо рече

Негде давно сам прочитао да је Свети патријарх Павле био изузетно опрезан када је одлучивао да ли ће некога да рукоположи за свештеника.

Павле је био опсесиван. Није рукополагао богослове јер је мислио да су имали сношаје пре брака. - Моје рукоположење нема никакве везе са Павлом.  

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Golub рече

погледа овај видео

Гледам ја и слушам глупости (од тебе редовно), као и овде кад Гајшек рече да је Павле скочио у реку да извади неког дечка, и зато је добио туберкулозу, а она је заразна болест коју изазива бактерија Mycobacterium tuberculosis. Ове глупости ваљај побожним бабама, мене се мојнете! Клањај по 7 пута на дан, само мени се не обраћај.  

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Ти си душевни болесник.

Мене нису истерали из војске!  Ја сам војску издржао у пуном војном року! 

ДаклеМ, ти имаш и потврду да си душевни болесник! ја још немам...   :) 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Zoran Đurović рече

Павле је био опсесиван.

Ако је свети Патријарх Павле био опсесиван, шта рећи за тебе попе? 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

као и овде кад Гајшек

Ја не рекламирам Гајшека јер он не зна које био Патријарх Павле, он само прича шта чаршија прича, (попут тебе кад се петљаш у дешавања у Црној Гори илити дешавања у СПЦ, је си дуго изолован у Риму и само брбљаш о чаршијским оговарањима...) ја рекламирам књигу протођакона Љубе Ранковића: Ево Човека

и његово сведочење о СВЕТОМ Патријарху Павлу у овој емисији!  

Погледај шта у емисији прича протођакон Љуба и реци шта ту није тачно!? 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Golub рече

Мене нису истерали из војске!

Ти јеси душевни болесник. Ја вас препознам одмах, то ми је посао. 

Имам много покајника који су се залетели јер су били саблажњени у првом сусрету или су били изманипулисани од мојих непријатеља. Ти ниси из ове категорије. Што Рамбо каже, само с... мој голубе бели.  

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

од мојих непријатеља.

Ти си са том твојом гордељивошћу, попе, најжешћи непријатељ самом себи..

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...