Jump to content

Зоран Ђуровић: Ко су магови? Мт 2, 1-12

Препоручена порука

пре 39 минута, Родољуб Лазић рече

Али си зато успео многе да осиромашиш духовно.

Рођени, ево усликах моје успехе па ћеш мирно да спаваш! - Слагах те да је 41 еу, данас додаЛИ  друго, па порастох на 60! 

https://www.facebook.com/zoran.djurovic.921/posts/3902629306448174

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Zoran Đurović рече

Па Лохи је покушавао на све могуће начине да ми смрси конце и није успео! 

Осим са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем имали сте колико ме сећање служи несугласица и са блаженопочившим патријархом Павлом ?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, nedeljko рече

Осим са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем имали сте колико ме сећање служи несугласица и са блаженопочившим патријархом Павлом ?

Да. И?

Кирило Александријски је Јована Златоустог називао Јудом. И шта сад?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Да. И?

Зар Ви стварно себе можете да упоређујете са Св. Кирилом, св, Јованом Златоустим, блаженопочившим патријархом Павлом и блаженопочившим митрополитом Амфилохијем ? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Да. И?

После овог виђења свети Кирил се стаде силно кајати, и себе осуђивати, и себе презирати што је толико времена безразложно држао гнев против тако великог угодника Божјег. И одмах сазва све епископе египатске, и устроји велико празновање у част светог Јована Златоуста, и записа овог божанственог учитеља васељене у црквеним књигама међу великим светитељима. И тако би уклоњена мрља са светости блаженог Кирила, пошто сама Пречиста Богородица уништи непријатељство међу слугама Својим. И од тога доба, па све до краја свога живота на земљи, свети Кирил величаше светог Златоуста

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nedeljko рече

После овог виђења свети Кирил се стаде силно кајати

Измишљотина. Златоусти се у животу није помолио Богородици, док је Кирило крварио да се догматизује то име. Али малоумници као ти могу да верују у свашта. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, nedeljko рече

Зар Ви стварно себе можете да упоређујете са Св. Кирилом, св, Јованом Златоустим, блаженопочившим патријархом Павлом и блаженопочившим митрополитом Амфилохијем ? 

Само са првом двојицом, са другом двојицом се ни на земљи нисам дружио. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Измишљотина. Златоусти се у животу није помолио Богородици, док је Кирило крварио да се догматизује то име. Али малоумници као ти могу да верују у свашта. 

Таква беху писма светог Исидора Пелусиота светом Кирилу. Прочитавајући их, он стаде увиђати свој грех. Но особито га онда увиде, и потпуно се покаја, када би устрашен следећим виђењем. Он виде себе у неком месту, чудесно лепом и препуном неисказане радости. Ту он виде прекрасне мужеве: Аврама, Исака и Јакова, и друге светитеље, старозаветне и новозаветне. Виде тамо и огроман пресветли храм, чију лепоту није у стању језик људски исказати, и чу у њему милозвучно појање многобројних гласова. Улазећи у храм и дивећи се срцем пуним миља лепоти и великољепију, Кирил угледа у неописаној слави Пречисту Владичицу Дјеву Богородицу, окружену мноштвом Анђела. Виде и светог Јована Златоуста где на почасном месту стоји близу Богородице, блистајући свечудесном светлошћу као анђео Божји, и држећи у руци књигу својих учења, док га многи дивни људи окружују као слуге његове. Сви ти људи беху наоружани, и као готови за напад. И када Кирил хтеде да припадне к ногама Богородице, да Јој се поклони, на њега полете свети Јован са оруженосцима што беху око њега, забрањујући му да се приближи Пречистој Матери Божјој и истерујући га из чудесног храма. Кирила спопаде страх и трепет видећи Јована где се љути на њега и изгони га из храма. Но утом он чу Пречисту Дјеву Богородицу где се заузима код Јована и моли га да опрости Кирилу и да га не истерује из храма, пошто се Кирил огрешио о њега не из злобе него из незнања. Но, Јован, као да не жељаше да опрости Кирилу. Тада Пресвета Богородица рече Јовану: Опрости му мене ради, пошто се он много потруди око чествовања мене, и прослави ме међу људима и назва Богородицом. – Када Пречиста Богородица изговори ове речи, Јован се одмах умири и одговори Богородици: Ради Твога заузимања, о Владичице, праштам му. – И пришавши Кирилу пријатељски, он га загрли и целива. И тако се они измирише један с другим у виђењу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Али малоумници као ти могу да верују у свашта. 

По Вама је, на жалост, малоумник СПЦ која стоји иза житија св. Кирила Архиепископа Александријског

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, nedeljko рече

По Вама је, на жалост, малоумник СПЦ која стоји иза житија св. Кирила Архиепископа Александријског

Ниси схватио да је Ђуровић еталон православне вере и учења? Да је он вероучитељни камен православља? Ко на њега падне, разбиће се, на кога он падне, сатрће га. Оно што он у Светом Писму, Предању и Светим Оцима одобри и призна, то је православно. Ако он не одобри, није православно.

То је "вјерују" њега самог, а и свих његових фанова.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, nedeljko рече

Не, ти си малоумник, јер житија су житија а она имају и политичку димензију, а иза ове пропагандне приче стоји жеља да се измире Цариград (Антиохија) и Александрија. Али то превазилази твоје интелектуалне капацитете. 

Па ја сам први који публикује житија и пише на њих! Тебе лењост само спречава да се просветлиш. Остани глуп, нико ти то не брани.   

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Ко на њега падне, разбиће се, на кога он падне, сатрће га. Оно што он у Светом Писму, Предању и Светим Оцима одобри и призна, то је православно. Ако он не одобри, није православно.

Амин! Напокон и ти нешто паметно да кажеш!:))

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Zoran Đurović рече

Амин! Напокон и ти нешто паметно да кажеш!:))

Као и обично, погрешно схваташ :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Zoran Đurović рече

Па ја сам први који публикује житија и пише на њих

Анти-ава као анти-Метафраст.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...