Jump to content

Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Вилер Текс рече

Види, можеш се нечим сложити, са нечим не, са нечим делимично. Расправљај се ти са њим до сутра. Али призвати/позивати некога да иде из цркве је апсулутно погрешно

Погрешно је градити се највећим ауторитетом и мерилом истине, који "равња" и "постројава" и Оце и Свето Предање. Дакле, ако си ти изнад свих и свега, то значи да си изнад Цркве. И онда је ред да то и формализујеш тако што ћеш да оснујећ једну по својој мери. 

Ако ниси разумео, то је смисао мог "позива" Ђуровић да оснује своју цркву. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Погрешно је градити се највећим ауторитетом и мерило истине, који је дошао "равња" и "постројава" и Оце и Свето Предање. Дакле, ако си ти изнад свих и свега, то значи да си изнад Цркве. И онда је ред да то и формализујеш тако што ћеш да оснујећ једну по својој мери. 

Онда је ред да се покајеш. То је једина здрава жеља према човеку који то чини. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Али призвати/позивати некога да иде из цркве је апсулутно погрешно.

Па то би њему био круцијални доказ да је његово мало зелотско гнездо прави извор топлоте! Јер, отпао му је био Артемије, који је у односу на мене аскета и ревнитељ у сваком смислу, антиекумениста, потписник свих ригористичко-дебилистичких изјава, опсервант свих Божијих заповести, а весели Ава стоји на бранику Цркве! 

Па и ова Гликерија је 100 пута изнад мене! Пости све постове, моли се Богу уредно итд. Плаче што ме Источни папа, Барт, није рашчинио, а кобајаги је против њега! Питам се, ко је веће зло: Ава који заводи несрећни срБски народ, или Барт који направи свеправославни раскол? Ја могу мало народа да заведем, јер им говорим да је пут Божији пут љубави а не поста, јер Николај рече: Да је пост нешто суштинско, Бог би се звао Пост а не Љубав. Ето, тако ја уништавам срБске душе, док их Барт, Артемије и ини, заједно са Роћком, спашавају!    

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Онда је ред да се покајеш. То је једина здрава жеља према човеку који то чини. 

Много пута сам му и то рекао, и није имало никаквог ефекта. Што и није чудно, јер зашто би "светац" слушао неког адвоката. 

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Родољуб Лазић рече

Ђуровићу, хајде се мало сабери кад пишеш неку поруку. Јер ти је све збрка но, што би рекли - не знаш да ли си пошао или си дошао. 

Gde nije pitao i čitko? OŠ ti pomognemo?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Па то би њему био круцијални доказ да је његово мало зелотско гнездо прави извор топлоте! Јер, отпао му је био Артемије, који је у односу на мене аскета и ревнитељ у сваком смислу, антиекумениста, потписник свих ригористичко-дебилистичких изјава, опсервант свих Божијих заповести, а весели Ава стоји на бранику Цркве! 

Па и ова Гликерија је 100 пута изнад мене! Пости све постове, моли се Богу уредно итд. Плаче што ме Источни папа, Барт, није рашчинио, а кобајаги је против њега! Питам се, ко је веће зло: Ава који заводи несрећни срБски народ, или Барт који направи свеправославни раскол? Ја могу мало народа да заведем, јер им говорим да је пут Божији пут љубави а не поста, јер Николај рече: Да је пост нешто суштинско, Бог би се звао Пост а не Љубав. Ето, тако ја уништавам срБске душе, док их Барт, Артемије и ини, заједно са Роћком, спашавају!    

Свака ти част! Није лако у 200 речи написати 230 неистина. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Много пута сам му и то рекао, и није имало никаквог ефекта. Што и није чудно, јер зашто би "светац" слушао неког адвоката. 

Зато што си дебил коме сам наводио и Августина и Марка Ефеског да се сваки отачки текст критички посматра. Заборавио си? - Или ћеш и њима да пришијеш да су били судије васељене?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Gde nije pitao i čitko? OŠ ti pomognemo?

Живота ти, немој само ти да ми објашњаваш. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

За ВСБ ниси ни до чланака... 

Подели на овим сајтовима

Nisam ni imao nameru da ti objašnjavam običnu tarabu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Да је пост нешто суштинско, Бог би се звао Пост а не Љубав.

Пошто се Родољуб закачио за пост само мало на ту тему. Мислим да постове које је сад Црква одредила треба држати (опет не улазећи у било чије личне благослове о детаљима поста). И тај пост треба да буде средство за достизање те Љубави. Једно од многих, потребних. Оно што ви пишете (текст са фб),  не треба то доживљавати као укидање поста већ позив да се пост не проглашава за циљ. Значи никако против поста али  против гледања у туђи тањир и осуђивања оног ко не пости или блаже пости итд. Е сад што многи не разумеју панкерске текстове...

@Родољуб Лазић 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Зато што си дебил

То је, Ђуровићу, твоја врхунска теологија, твоје огледало и твоја непролазна слава! 

Можеш да имаш још 3 доктората, потпуно је свеједно. Ти си још у основној школи. И, тако посматрано, уоште нису погрешили они који те нису примили на ПБФ  са образложење да немаш доказ да си завршио основну школу. Па и ниси је завршио. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Коме? 

Подели на овим сајтовима

То је, Ђуровићу, твоја врхунска теологија, твоје огледало и твоја непролазна слава! 

Pisamski: Budali odgovori ludo da ne bi мислио да је паметан!

Но, ти Писма не читаш.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...