Jump to content

Препоручена порука

Јутрос сам по први пут носила маску у храму за време службе.. ону памучну пошто не контролишем пљувачку..

Све је било добро, могла сам и да појем.

На изласку црквењак ми рече: "Немој да носиш маску на Литургији јер те Бог не препознаје!"

Надам се да је ово небулоза?

Зар ме Отац не препознаје по очима и срцу?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драгана Милошевић рече

"Немој да носиш маску на Литургији јер те Бог не препознаје!"

0703_read

covece pa usi bih mu izvukao da sam staresina hrama

znaci samo tako!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ево, тата је почео да ми приговара што уопште идем на службу.

Сад ћу у инат, док нас не закључају!

Подели на овим сајтовима

Јако бих волео да нам неко објасни неким текстом како се понашати у цркви у овим временима. 

Да немам старије у кући понашао бих се много опуштеније. Једни кажу да је маловерје ако носиш маску, неки из реда свештенства на телевизији носе маске, неки не носе, може овако, може онако, сви смо максимално смућени. Да се правимо да вируса нема, па не иде ни то, сносиш одговорност и за друге. И шта онда? 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, БанеЛ рече

Јако бих волео да нам неко објасни неким текстом како се понашати у цркви у овим временима. 

Да немам старије у кући понашао бих се много опуштеније. Једни кажу да је маловерје ако носиш маску, неки из реда свештенства на телевизији носе маске, неки не носе, може овако, може онако, сви смо максимално смућени. Да се правимо да вируса нема, па не иде ни то, сносиш одговорност и за друге. И шта онда? 

Е, управо се о томе ради! 

То је проблем.

Подели на овим сајтовима

Sasvim je jasno. Bog nas poznaje po nosu i ustima, ali nikako po kosi i ušima, pošto se ženama nekad nalaže da se pokriju maramom. Logično.

(Sarkazam)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Sasvim je jasno. Bog nas poznaje po nosu i ustima, ali nikako po kosi i ušima, pošto se ženama nekad nalaže da se pokriju maramom. Logično.

(Sarkazam)

Хвала ти што ме насмеја. 

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, БанеЛ рече

Sveti Arhijerejski Sinod SPC je još sredinom marta dao odgovor na ovo pitanje:

"Свети Синод позива све вернике наше Цркве на одговорност и трезвеност у овој ситуацији и апелује на њих да не пренебрегавају упутства медицинских служби и државних органа и да не запостављају или игноришу прописане превентивне мере – једном речју, да не излажу опасности ни себе ни друге."

http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_svetog_arhijerejskog_sinoda_2

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, fsa рече

Sveti Arhijerejski Sinod SPC je još sredinom marta dao odgovor na ovo pitanje:

"Свети Синод позива све вернике наше Цркве на одговорност и трезвеност у овој ситуацији и апелује на њих да не пренебрегавају упутства медицинских служби и државних органа и да не запостављају или игноришу прописане превентивне мере – једном речју, да не излажу опасности ни себе ни друге."

http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_svetog_arhijerejskog_sinoda_2

Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine. (Mat 23: 3)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драгана Милошевић рече

На изласку црквењак ми рече: "Немој да носиш маску на Литургији јер те Бог не препознаје!"

Надам се да је ово небулоза?

Зар ме Отац не препознаје по очима и срцу?

Kako da ne... šapnuo mu Bog lično...

Već postoje kamere tj. sistemi nadzora koji prepoznaju lica ljudi koji nose medicinske maske, ali neki tamo crkvenjak ne veruje da svemoćni Bog ima tu sposobnost... 7896634

https://www.telegraf.rs/hi-tech/zanimljivosti-hi-tech/3163434-novi-kineski-sistem-nadzora-prepoznaje-lica-ljudi-i-kroz-medicinske-maske

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Paradoksologija рече

Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine. (Mat 23: 3)

Okey, ali ima i ovo :

Који једе нека не укорава оног који не једе; и који не једе нека не осуђује оног који једе; јер га Бог прими.

Jel znaci da sada treba prisiljavati na maske neke ljude koji ne zele da nose maske u crkvi i ako nece da nose onda ne moze ni da udje u crkvu ?

Naravno da ne treba nikoga prisiljavati, nego kako ko misli da treba, preporuka i apel postoji, pa svako neka po savesti odluci.

Licno ne nosim masku u crkvi, ali trudim se da odrzim distancu i fizicki kontakt. Po prodavnicama i slicno sam i ranije nosio i sada nosim i trudim se da odrzim distancu.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Bokisd рече

Okey, ali ima i ovo :

Који једе нека не укорава оног који не једе; и који не једе нека не осуђује оног који једе; јер га Бог прими.

Veoma loša paralela, jer izborom hrane koju jedemo mi ni na koji način ne ugrožavamo živote drugih ljudi... 

пре 47 минута, Bokisd рече

Jel znaci da sada treba prisiljavati na maske neke ljude koji ne zele da nose maske u crkvi i ako nece da nose onda ne moze ni da udje u crkvu ?

Naravno da ne treba nikoga prisiljavati, nego kako ko misli da treba, preporuka i apel postoji, pa svako neka po savesti odluci.

Licno ne nosim masku u crkvi, ali trudim se da odrzim distancu i fizicki kontakt. Po prodavnicama i slicno sam i ranije nosio i sada nosim i trudim se da odrzim distancu.

Da, treba prisiljavati nerazumne i nedokazane... treba kažnjavati sve one koji krše zakone... ali realno nema ništa od toga, jer ovde crkva i državne institucije ne rade svoj posao.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...