Jump to content

Bog me je spasio da svijetu pričam gdje sam bila i što sam vidjela

Препоручена порука

пре 1 минут, Lavandica рече

ja kažem hleb jer nisam tamo ni rođena a ne znam kakvi meni poeni trebaju...malo se saberite. to je život. a i na sahrani ljudi pričaju a ja nisam ništa loše rekla se sećanja na Liku, jer je ja ne doživljvam samo kroz žrtve već i kroz ljubav i lepa sećanja...

nećemo mazati oči, ovo jeste tema o žrtvama...za blejanje ovčica, cvetna polja i zvezdano nebo imaš temu o životu na selu, nađi.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Lavandica рече

A rod je bliži neko Hristov a ne po krvi tuu se slažemo sasvim....i bolje me razume moj brat u Hristu nego rođeni iako rođeni hoće da me voli ali me ne razume a Hristov vojnik čvrsti i nepokolebivi me savršeno razume. ipak žao mi je. 

а не ,са клоновима и лажовима нисам род

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Vladan :::. рече

Тешко да је то нормала да се такви злочини сматрају измишљенима. То се види на примеру како Аустрија представља Маутхаузен а како Хрватска Јасеновац и остале логоре укључујући и дечије. Јасно се види да се у држави и друштву форсира култура порицања и непокајања. Из тога тешко да нешто добро може да изађе, поготово за Србе.

Онај Хрватски историчар на 17мин. горњег видеа каже да су људи који те злочине негирају или омаловажавају спремни да их сутра понове или да подрже оне који их понављају. То је буквално исто што рекох и у свом првом коментару за усташке злочине:

Сумњам и да је индоктринација деце усташтвом само спорадична појава. Поготово у друштву и држави која супротно сопственим законима негира геноцид, која је урадила оно што је урадила у комплексу Јасеновац и шире, која слави Олују.

Међутим, усташки ревизинизам и индоктринација нових генерација у Хрватској ме мање брине од односа нас самих Срба и наших власти према жртвама и злочинима. За то сами сносимо кривицу и зато мора да се прекине ћутање.

U vezi Oluje nije problem sa slavljem već što se ne spominju žrtve i egzodus naroda.

Pokušao sam objasniti na forumu KO

http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=418&start=30

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, kopitar рече

U vezi Oluje nije problem sa slavljem već što se ne spominju žrtve i egzodus naroda.

Pokušao sam objasniti na forumu KO

http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=418&start=30

Проблем је ако је главни или један од разлога акције егзодус (и убијање народа). Има телефонски разговор Фрање Туђмана на оном првом снимку који је стављен и ако се добро сећам главни мотив је етничко чишћење (мрзи ме сада да премотавам да ли се снимак односи на Олују или неку другу сличну акцију али мислим да је то мање више свеједно).

Оно што сам прочитао на КО форуму ме још више уверава да Срби и Хвати ваља да се држе на дистанци још бар 2-300 година па ће онда можда бити нека шанса за истину. Додуше, ако и једни и други не нестану до тада, што ме не би ништа чудило.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Стаљиново унуче рече

друга баба по оцу са Динаре,Поље Мокро...срећом спасао их Ђујић...пет суседних села са мојим претцима није,а једва су преживели 1914 када су компије кренуле да их убијају....а ето 41 нису преживели

Жена моја...91...из куће морала да побегне јер су комшије ице нипшанима шарал целу ноћ по соби д3евојчица од 15 и 16 година...

пре 4 часа, Lavandica рече

oni bi to ponovili opet to niko ne spori., samo da im se ukaže prilika sigurno.  u Prebilovcima su dva puta iste žrtve ubijali. minirali kosti.

И онда ми Срби треба да се запитамо: Јесмо ли ми нормални уопште? Три пута те неко коље и онда би се неко опет ухватио за обећање да се то неће десити четврти пут.

У реду, то би урадиле усташе и лудаци и они који их подржавају (што кроз ревизионизам историје што кроз индоктринацију што кроз ћутање). Али ако су комшије клале комшије откуд знаш ко је тајни усташа и лудак, ко у ормару чува слику Павелића и нада се да коначно, из четвртог покушаја, очисти Хрватску од Срба?

Подели на овим сајтовима

И имам једно питање: Има ли неки Србин певач сличан Томпсону, да данас држи концерте по Србији, пева о клању Хрвата, да млади певају његове песме по свадбама итд.?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Vladan :::. рече

Проблем је ако је главни или један од разлога акције егзодус (и убијање народа). Има телефонски разговор Фрање Туђмана на оном првом снимку који је стављен и ако се добро сећам главни мотив је етничко чишћење (мрзи ме сада да премотавам да ли се снимак односи на Олују или неку другу сличну акцију али мислим да је то мање више свеједно).

Оно што сам прочитао на КО форуму ме још више уверава да Срби и Хвати ваља да се држе на дистанци још бар 2-300 година па ће онда можда бити нека шанса за истину. Додуше, ако и једни и други не нестану до тада, што ме не би ништа чудило.

Ako gledaš na crkve i vjernike i ja sam pesimista.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vladan :::. рече

И имам једно питање: Има ли неки Србин певач сличан Томпсону, да данас држи концерте по Србији, пева о клању Хрвата, да млади певају његове песме по свадбама итд.?

Dobro i šta s tim?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

sve vreme je rec o drzavnoj politici. trenutna politika je takva da tolerise te pojave i ne ogradjuje se od ustaske ideologije. cak je podrzava. mislim da je u vreme kada je Josipovic bio na vlasti bilo drugacije. 

desnica u normalnoj drzavi ide do 10% birackog tela, sve preko toga je bolest jednog drustva. drustva su namobolela, ali je hrvatsko trenutno bolesnije i to je fakat.dok se ne promeni drzavna politika nema pomaka.

Politiku ne zanima istina nego biračko tijelo i trenutno dobro i vlast.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, kopitar рече

Dobro i šta s tim?

Па то говори о темама које преовлађују у менталитету једних и других.

Ако би се мржња према другима мерила (само) бројем људи на четничким/усташким концертима на којима се велича убијање на етничкој основи онда би код Срба тешко доказао мржњу према Хрватима (наравно да не кажем да је нема) а код Хрвата се мржња отворено слави на концертима, свадбама, прославама, телевизији.

Сада погледах вести о Томпсоновим концертима поводом Олује. По хрватским сајтовима кажу да има и по 10-50 хиљада људи по концерту. За три концерта у различитим градовима то је око 100.000 људи. Ти који то слушају и уживају у томе ће томе учити децу и унучиће. А многи од њих јесу или ће бити комшије неким Србима. И живеће са тим Србима у неком миру и сарадњи неколико деценија. И шта ће се десити тим Србима када опет буде неки конфликт на балканском бурету барута? Вероватно оно исто што се десило и у претходна три рата.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ma znam. kada je HDZ prvi put dobio izbore nekoliko mojih internet prijatelja je bilo bas potreseno. a neki koji su se cinili okej pokazalo se da su ipak nastrojeni HDZU i to je bilo razocaranje. ali nije ih bilo mnogo. 

Ne znači da su automatski loši ako prestaju uz ADZ.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Vladan :::. рече

Па то говори о темама које преовлађују у менталитету једних и других.

Ако би се мржња према другима мерила (само) бројем људи на четничким/усташким концертима на којима се велича убијање на етничкој основи онда би код Срба тешко доказао мржњу према Хрватима (наравно да не кажем да је нема) а код Хрвата се мржња отворено слави на концертима, свадбама, прославама, телевизији.

Сада погледах вести о Томпсоновим концертима поводом Олује. По хрватским сајтовима кажу да има и по 10-50 хиљада људи по концерту. За три концерта у различитим градовима то је око 100.000 људи. Ти који то слушају и уживају у томе ће томе учити децу и унучиће. А многи од њих јесу или ће бити комшије неким Србима. И живеће са тим Србима у неком миру и сарадњи неколико деценија. И шта ће се десити тим Србима када опет буде неки конфликт на балканском бурету барута? Вероватно оно исто што се десило и пре тога у претходна три рата.

Mislim da većina tih što idu na koncert nisu mrzitelji već ljudi koji izlaz za svoje probleme vide u hrvatstvu, domoljublju, poštenju, vjeri itd. oni žele reći:"mi nismo ko vi koji se prodajemo mi smo časni i pošteni i da ćemo život ako treba itd.

Svi oni samo žele pokazati da su bolji od drugih, da su veći ljudi od drugih itd. i da je njihovo samo dobro. (zato ne vjeruju i ne žele čuti ništa o Jasenovcu i sl. jer bi im se mogao poremetiti taj njihov svijet)

Kad bi se ovo moglo kontrolirati i iskoristiti na dobro jer to ne mora nužno biti zlo ako se postave granice koje se ne smiju prelaziti.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, kopitar рече

Mislim da većina tih što idu na koncert nisu mrzitelji već ljudi koji izlaz za svoje probleme vide u hrvatstvu, domoljublju, poštenju, vjeri itd.

На једном од портала су објавили и текстове пар песама Томпсонових. Не знам шта да кажем о нацији у којој је стотинама хиљада људи певање о паљењу Србије и убијању Срба одраз хрватства, домољубља, поштења и вере и којима је то лудило излаз за неке њихове проблеме. Ви од своје земље правите пакао и без Срба.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Vladan :::. рече

На једном од портала су објавили и текстове пар песама Томпсонових. Не знам шта да кажем о нацији у којој је стотинама хиљада људи певање о паљењу Србије и убијању Срба одраз хрватства, домољубља, поштења и вере и којима је то лудило излаз за неке њихове проблеме. Ви од своје земље правите пакао и без Срба.

zna on kakvi su mu rodjaci ,porodica,komšije ,kumovi, samo  se pravi

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...