Jump to content

АРХИМАНДРИТ САВВА МАЖУКО

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, slovoA рече

Па већ је обухватио, Боки, страдајући на Голготи. Као што је оваплоћењем усвојио природу човјека (душу и тијело), тако Његове раширене руке на Голготи обухватају читаву ту природу и Он страда за сваку душу и свако тијело. А у она два разбојника распета с Њим изражена је само ипостасна разлика унутар те природе човјека, између оних који прихватају Христову жртву, и оних који је не прихватају. Што би Ава Јустин рекао, једина нам је нада десни разбојник. То све, наравно, не умањује одговорност нас крштених. (Коме је више дато...

Или овако, шта мислиш, гдје су сада сви они милиони малих Индуса, рецимо, дјеца помрла од глади? Зар није то Христос умирао од глади? Ја ту немам двојбе, мени је нешто друго ту проблем, то што је освета само Господња.

Dobro, naravno da je stradao za sve ljude, pa uzeo je nasu ljudsku prirodu, sigurno nije sad gledao ko je beo ili crn ili zut ili ovakav ili onakav... :945729:

Ali pricamo o spasenju i prihvatanju ili ne Njegove propovedi. I, sad, milioni stradale dece od gladi malih Idusa, mala deca i jos stradaju, mislim da imaju nadu na spasenje i licno verujem da nisu u adu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 84
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Bokisd рече

Ali pricamo o spasenju i prihvatanju ili ne Njegove propovedi.

Његова проповијед је Он сам (Логос). Та дјеца, значи, умиру на "свој" Велики петак и тако некрштена немају куд него у ад, али то је већ Велика субота и Христос ИХ ту дочекује и спасава, а Његову проповијед они ту виде својим очима и без иједне једине изговорене ријечи. Сам Христос им је та изговорена Ријеч.

Исто то можеш примјенити и на ону одраслу дјецу, којима је за живота ријеч Еванђеља остала скривена.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, slovoA рече

Његова проповијед је Он сам (Логос). Та дјеца, значи, умиру на "свој" Велики петак и тако некрштена немају куд него у ад, али то је већ Велика субота и Христос ИХ ту дочекује и спасава, а Његову проповијед они ту виде својим очима и без иједне једине изговорене ријечи. Сам Христос им је та изговорена Ријеч.

Исто то можеш примјенити и на ону одраслу дјецу, којима је за живота ријеч Еванђеља остала скривена.

Dobro, deca su posebna prica i vec sam rekao da mislim da imaju nadu na spasenje.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

Ovo te bas ne razumem jer pricamo o Njegovom silasku u ad na Veliku subotu, ali u svakom slucaju ili se prihvata Njegova propoved ili se ne prihvata.

Da, ali ja ti pričam da u Ruskoj Crkvi postoji teorija da Hristos i danas propoveda u adu kao na Veliku subotu. Propoveda muslimanima, budistima, hinduistima pa koji ga prihvate bivaju spašeni. Georgije Maksimov i Danil Sisojev su žestoko ustali protiv ove teorije. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Први пут чујем. Ко је заступник те теорије? Имаш неки ллинк?

Ne znam tačno ali imaš na sajtu Svedok verni. org gde su Masimov i pokojni Sisojev pisali o tome. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Ne znam tačno ali imaš na sajtu Svedok verni. org gde su Masimov i pokojni Sisojev pisali o tome. 

Nisam uspeo da nađem. Previše ulica i sokaka. Ako imaš adresu, stavi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

Da, ali ja ti pričam da u Ruskoj Crkvi postoji teorija da Hristos i danas propoveda u adu kao na Veliku subotu. Propoveda muslimanima, budistima, hinduistima pa koji ga prihvate bivaju spašeni. Georgije Maksimov i Danil Sisojev su žestoko ustali protiv ove teorije. 

e to je vec vrhunski Sci-Fi,..... nema dalje.... :sossos:

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Родољуб Лазић рече

Nisam uspeo da nađem. Previše ulica i sokaka. Ako imaš adresu, stavi.

Ovde se pominje kratko ali nije rečeno koji je to bogoslov u pitanju.

Pa zar su poginuli svi ljudi Starog Zaveta?

Ovo pitanje se u najrazličitijim formama postavlja da bi se odbacila isključiva spasonosnost dela Hristovog. Naime, pošto su se u Starom Zavetu ljudi mogli spasti bez Hrista i Njegovog Krštenja, onda je to i sada moguće za različite grupe ljudi. U opisu ovih grupa spasavanih, mišljenja se razilaze. Jedni govore da je spasenje dostupno nekrštenoj deci, drugi − poštenim ljudima, treći – neznabošcima koji žive po zakonu svoje religije, četvrti – Judejima koji su ispunili Mojsejev Zakon. Međutim, u svim slučajevima govore kako tvrdnja da ‘van Crkve nema spasenja’ za naše savremenike čini spasenje težim nego što je to bilo u Starom Zavetu. Jedan savremeni bogoslov je inače razradio teoriju da se ceo ljudski rod koji ne zna Hrista nalazi u stanju Starog Zaveta. Svi nekršteni koji umru silaze u pakao, tamo ih susreće Hristos, propoveda im i šalje ih na nebesa.

Pritom, ovaj autor tvrdi da je silazak u pakao van vremena, te se zato odnosi na sva ljudska pokoljenja. Ovde treba reći sledeće.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...