Jump to content

Зоран Ђуровић: Евергетинос - Нема митарстава

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 827
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 58 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Isus govori o vaskrslom telu, opasan si falsifikator.

Pa, reko sam i da je u pitanju vaskrslo telo.

Ali, da te pitam, da li smo onda mi samo telo, jer eto po tebi Isus govori da cemo ziveti samo vaskrslim telom ?

Ili, ako nas Isus uporedjuje sa andjelima koji su bestelesni i opet postoje i zive na njima svojstven duhovan i mistican nacin, da li smo onda i mi samo telo i nista vise ili imamo nesto slicno sa prirodom andjelskom ?

Pitanje je retoricko.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Šta je duša?

Рекао сам да душа није више од тела,

и рекао сам да тело није више од душе

и ко год корача у осмину смиље без

саосећања

на погреб свој корача у покров свој одевен  (В.Витмен )

Тело није човек, нити је душа човек . Тело+душа дају човека, васкрсава обоје, то јест целина. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, reko sam i da je u pitanju vaskrslo telo.

Ali, da te pitam, da li smo onda mi samo telo, jer eto po tebi Isus govori da cemo ziveti samo vaskrslim telom ?

Ili, ako nas Isus uporedjuje sa andjelima koji su bestelesni i opet postoje i zive na njima svojstven duhovan i mistican nacin, da li smo onda i mi samo telo i nista vise ili imamo nesto slicno sa prirodom andjelskom ?

Pitanje je retoricko.

Se praviš blesav?

Rekao sam vaskrsli telo, apostol Pavle ti je objasnio da je to duhovno telo a ne duševno telo.

Dakle vaskrsavamo u duhovnom telu prožeti Svetim Duhom krećući se na duhovan način isto kao što se kreće Vaskrsli Hristos. Bićemo kao On po blagodati ispunjavajući reči njegove kao što ih ispunjavaju anđeli.

Nećemo biti bestelesni kao anđeli već duhovni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Рекао сам да душа није више од тела,

и рекао сам да тело није више од душе

и ко год корача у осмину смиље без

саосећања

на погреб свој корача у покров свој одевен  (В.Витмен )

Тело није човек, нити је душа човек . Тело+душа дају човека, васкрсава обоје, то јест целина. 

Slažem se.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Volim_Sina_Bozjeg рече

Se praviš blesav?

Rekao sam vaskrsli telo, apostol Pavle ti je objasnio da je to duhovno telo a ne duševno telo.

Dakle vaskrsavamo u duhovnom telu prožeti Svetim Duhom krećući se na duhovan način isto kao što se kreće Vaskrsli Hristos. Bićemo kao On po blagodati ispunjavajući reči njegove kao što ih ispunjavaju anđeli.

Nećemo biti bestelesni kao anđeli već duhovni.

Ma, jok.

Nego, ajd pogledaj ovo isto od Isusa,..... Нико је не отима од мене, него је ја сам од себе полажем. Власт имам положити је и власт имам узети је опет. Ову сам заповест примио од Оца свог....

Jel vidis da ima u nama nesto sto nije samo telo,..... i zato i tamo Isus nas ljude uporedjuje sa andjelima,..... ne samo po telu,..... jer onda ne bi ni bili vernici, nego nesto drugo. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Moze odgovor,.... ali ti meni prvo da kazes da li je Isus uzeo u Sebe i nasu dusu i telo tj. celu prirodu.

Pa, onda da vidimo sta je dusa.

Naravno da se ovaplotio kao istiniti čovek.

Sad kad te neko čita kako mi odgovaraš, rekao bi čovek da ja negiram postojanje duše.

Opasan si falsifikator.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da se ovaplotio kao istiniti čovek.

Sad kad te neko čita kako mi odgovaraš, rekao bi čovek da ja negiram postojanje duše.

Opasan si falsifikator.

falsifikator i jeretik ..... :smeh2:

A, sta ti onda u stvari ovde pricas, da ne postoji mogucnost da covek zivi samo dusom i posle smrti tela,..... ili nesto drugo ?

Zato sam ti i naveo Isusa koji je dusom koju je primio kao covek i sisao je u ad, dok je Njegovo smrtno telo bilo u grobu.

Tako i covek zivi dusom posle smrti tela do vaskrsenja tela....itd....

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Александар Милојков рече

Овај Ава Римски би и непогрешивог папу саблазнио :smeh1: 

Ono, kad čuješ od nekoga nešto novo. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Isus govori o vaskrslom telu, opasan si falsifikator.

Само понегдје убаци душа ништа страшно. И посље каже свуда душа.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Само понегдје убаци душа ништа страшно. И посље каже свуда душа.

On tako makazama i Hrista deli ali to su bile kilometarske teme.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Схваташ ли ти колико учењем о бесмртној души умањујеш значај васкрсења, јер ми  који смо мртви па васкрснемо нама је то велико, почињемо да постојимо устајемо из небића, а ви који сте живи душом само добијате тијело,дакле само један нови квалитет, то и није васкрсење него ново отјеловљење вјечне душе. 

Без праве и потпуне смрти душе и тијела нема ни правог и славног васксења, него је вјечна душа каква таква егзистенција, а Васкрсење само васкрсење тијела. То је дубоко антихришћански.

Кад само помислм колико сам критиковао Игњатија и Зизијуласа, за ове душе они су мелем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...