Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, nikola a рече

Da, samo izbegavaš sopstvenu temu. joooj   I baš ti za oko zapale noćne dame, zanimljivo... :coolio:

Aha, nauči me joooj

P.S.
Samo nemoj da me naučiš kao što si naučio @Bilbija, @Orion i @Тражитељ koji se ovde brukaju pred narodom i pa onda zajedno lajkujete jedni drugima poruke :smeh1:

Vidi, navedeni ljudi pišu šta misle i ne izmišljaju, za razliku od tebe .

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Протомајстор рече

Све је у обесмишљено за само један дан. Обесмишљена је свака модрица!

Удружени спин и режимских и антисрпских медија о убаченим провокаторима је учинио своје. Чак је и Бошко Обрадовић усрдно полизао своје ране и поступио по наређењу, као да ничега није било. Ко се још сећа тројице младића на клупи и оног момка кога гази одред жандармерије? Идемо: „не наседајте, седите“, играјте козарачко и Бајагине возиће. Диктатор вам се смеје, јер сте управо насели када сте сели. Оправдани бунт народа није имао ко да артикулише и неће га више ни бити. 

Чудно је што младићи удружени у навијачке групе нападају полицију? Па и јесте чудно јер су Шутановац, Вулин и остали систематски уништавали маскулини идентитет српске нације. Добро је да још има храбрих и слободарских младића. Шта је било, стидимо се Газиместана и Кајмакчалана? Па одлично! Седи један (и не наседај)!

Нема ту никаквих плаћених хулигана, осим Вучића и његових сатрапа у скупим оделима које је све заједно инсталирао запад. Тај запад је легитимисао тзв. изборе 2020. и ових дана ни говора у страним медијима зашто је заправо народ на улицама.

Нажалост, ни залуђени народ више не зна откуда он тамо. Децо, боље идите кући да не зарадите корону и пренесете старијима. Победили сте, лепо, нисте насели, али протест је угушен… испитни рок је у току, знате шта вам је чинити: „а сад мр'ш, свако на свој радни задатак!“

Evo, zal za nasiljem, paljenjem, rusenjem Srbije ...

Zali slobodno a mi Srbi cemo da slavimo poraz nasilja i vadalizma na ulicama srpskih gradova.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Протомајстор рече

Све је обесмишљено за само један дан. Обесмишљена је свака модрица!

Удружени спин и режимских и антисрпских медија о убаченим провокаторима је учинио своје. Чак је и Бошко Обрадовић усрдно полизао своје ране и поступио по наређењу, као да ничега није било. Ко се још сећа тројице младића на клупи и оног момка кога гази одред жандармерије? Идемо: „не наседајте, седите“, играјте козарачко и Бајагине возиће. Диктатор вам се смеје, јер сте управо насели када сте сели. Оправдани бунт народа није имао ко да артикулише и неће га више ни бити. 

Не бих рекао да је спин, пошто су снимљени разни провокатори како седе поред и чекају свој тренутак.

А шта предлажеш? 5. октобар не може да се изведе, јер је премало људи на улицама а он је још увек прејак - уз њега су полиција и жандармерија које бију још горе него под Слобом. Плус разне групе у цивилу које бију за режим - дал су то навијачи, десничари, левијатан...није много битно.

Ако су јуче сви седели и играли кола, не значи да ће тако да буде данас...и убудуће  ;) 

Подели на овим сајтовима

d.jpg.62642925a48e8649ad4ed9d063e88356.jpg

Žena branila decu i bila se sa Vučićevim plaćenicima u kapuljačama. Svaka čast.

Dakle, ovi ljudi i na reči ni na delu, i na konferencijama i na ulici, pokazuju ljudski, kulturni i efikasni otpor ludacima. Svaka čast.

P.S.
Moram da napomenem da se uopšte ne slažem sa njihovim stavovima oko maski i da je korona ista kao grip.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Протомајстор рече

Све је у обесмишљено за само један дан. Обесмишљена је свака модрица!

Чудно је што младићи удружени у навијачке групе нападају полицију? Па и јесте чудно јер су Шутановац, Вулин и остали систематски уништавали маскулини идентитет српске нације. Добро је да још има храбрих и слободарских младића. Шта је било, стидимо се Газиместана и Кајмакчалана? Па одлично! Седи један (и не наседај)!

Нема ту никаквих плаћених хулигана, осим Вучића и његових сатрапа у скупим оделима које је све заједно инсталирао запад. Тај запад је легитимисао тзв. изборе 2020. и ових дана ни говора у страним медијима зашто је заправо народ на улицама.

Нажалост, ни залуђени народ више не зна откуда он тамо. Децо, боље идите кући да не зарадите корону и пренесете старијима. Победили сте, лепо, нисте насели, али протест је угушен… испитни рок је у току, знате шта вам је чинити: „а сад мр'ш, свако на свој радни задатак!“

Nazalost, ima istine u ovome. Da se razumemo, niko normalan ne podrzava huliganstvo i nerede, ..... ali, recimo, sta je sa 5.oktobrom kada su bili mnogo gori neredi i nazalost jedna zrtva ili onim Vukovim demonstracijama kada su opet bese bile neke zrtve..... jel to bilo super, eto skinuli smo diktatora Milosevica, slavlje svugde, smesi nam se srecna buducnost i slicne parole,.....a, nasilje i rusenje , ma ko te pita....ne_shvata

Upravo Vucic i ekipa medijskih eksperata koje je angazovao radi svih ovih godina,.... da maximalno spinuju javnost, gde uz medijski mrak i uz nesposobnu opoziciju imamo upravo ovo sto imamo danas, da Vucko sada ima vecu vlast i podrsku nego pre izbora. Da ne pricamo o tome koji je prosek godina glasaca koji su izasli na izbore, bar tamo gde sam ja bio kontrolor na jednom izbornom mestu - izgleda da ipak za SNS i Vucka i SPS i Dacica glasaju vecinom penzioneri i stariji ljudi - zasto je tako, to vec treba da analizira neko ko se bavi tim politickim stvarima.

Tako da, kada sve skupimo, mislim da nemamo neke dobre politicke i ekonomske perspektive, bilo ko da dodje na vlast, jer strani faktor se pita za sve kod nas,..... mnogi se ne secaju, bilo je pre 5.oktobra, samo da mi dodjemo na vlast, mi smo prijatelji Zapada i bice sve okey,.... pa, bilo, samo Slobu da isporucite u Hag i mirna backa,.... pa, samo neke stare dugove da regulisete (ono Labus i kompanija) i bice sve super,....pa, Karadjic i Mladic i necemo vise da vas ucenjujemo (Zapad),.... i tako stigosmo i do KiM,....ma samo vi Srbi, sta ce vam KiM, jos samo to da sredimo i ceka vas sreca i blagostanje.... itd....

Подели на овим сајтовима

On 8.7.2020. at 19:43, nikola a рече

a.jpg.2ebb0cba7e7e088eed9ce810746a21f2.jpg

Evo @nikola a, cisto da te podsetim posto si izgleda zaboravan ... pre dva dana su bila "nasa deca" a sada su rezimski placenici ... :)) 

U lazi su kratke noge , sto bi rekao nas bivsi predsedik Milosevic ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, nikola a рече

P.S.

Samo nemoj da me naučiš kao što si naučio @Bilbija, @Orion i @Тражитељ koji se ovde brukaju pred narodom i pa onda zajedno lajkujete jedni drugima poruke :smeh1:

Пријатељу, не веруј у све што дежурне форумске протуве причају. Нисам СНС, везе немам са њима и досадило ме је да се ликовима попут оног плитког адвоката око тога правдам. Оно што сам њему писао у претходне две поруке, то није мој стил комуникације, али је то однос који има историју. Тебе не познајем и не знам зашто те иритирам, вероватно постоји разлог, претпостављам (можда грешим) си моје поруке њему читао као да су упућене теби или неком нормалном. И ја сам против "навијачких" лајковања и не знам како сам се и сам уплео у то, а разлог је само прљава комуникација која се на Поукама негује већ месецима и за коју ми делује да је ово што Дејан и Билбија тренутно раде и колико стрпљења за то имају, једини пеницилин за то и једино што води ка томе да о овим темама почне да се дискутује смиреније.

Ја никога не дисквалификујем и заиста се трудим да сваког испоштујем прво као човека, а потом и његов став, па макар се са тим ставом и неслагао. Ово је форум, форум су дискусије, није блог, није приватни ФБ или Твитер профил, па да такве ствари доживљавамо као атак на лични простор. Једино против чега сам, то је жигосање и вређање људи и то сматрам најгором формом интернет кукавичлука и једним токсичним понашањем које постаје пошаст савременог доба, јер више не долазимо на интернет да се одморимо од реалности, него одлазимо у реалан живот да се одморимо од интернета. Ја сам већ рекао да немам ништа а приори против СНС, али не да нисам СНС него сам њихов противник по буквално свему. Оно што Авокадо нон стоп понавља како га "апсолутно не занима ко сам" и саркастично ме назива "интелектуалном громадом" наставак је приче где сам споменуо да сам се одселио из родног града, а у ком је на власти СНС, јер сам изгубио последњу могућност да зарадим за пуко прехрањивање и плаћање дугова, а стручан сам у области у којој, радећи за страни бизнис, добијам плату која је вишеструко већа од плате хирурга. И то нисам споменуо да бих се хвалио, сачувај Боже, него наглашавајући да се сваком својом политичком мишљу борим да се створи друштво у ком нико више неће бити у тој ситуацији, да мора да буде у странци или близак странци да би могао да преживи без "везе" у малој средини. Оптужбе за ботовање и страначко проституисање боле и треба да се користе са бар мало употребе мозга, а не да се лепе нашироко и лупају свуда и свакоме. Неколико нормалних дежурних анти-СНС-оваца су ово схватили и спустили лопту, али те молим да ме не посматраш кроз моје обраћање оном лажљивом ниткову, него кроз моје обраћање теби и да те замолим да ако ја тебе не вређам, не вређаш ни ти мене... или бар да мало спустиш лопту ако приметиш да ти не узвраћам у истом стилу, него ти пишем као човеку, људском бићу, грађанину и хришћанину чији је став једнако вредан као и мој.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, GeniusAtWork рече

Не бих рекао да је спин, пошто су снимљени разни провокатори како седе поред и чекају свој тренутак.

А шта предлажеш? 5. октобар не може да се изведе, јер је премало људи на улицама а он је још увек прејак - уз њега су полиција и жандармерија које бију још горе него под Слобом. Плус разне групе у цивилу које бију за режим - дал су то навијачи, десничари, левијатан...није много битно.

Ако су јуче сви седели и играли кола, не значи да ће тако да буде данас...и убудуће  ;) 

Чекај полако. Те групице што су примећене, немој наседати да су све вучићеви хулигани ил шта већ. Већина и то ти основано тврдим су екипе из краја које презиру Вучића и желе нешто конкретније од седења на поду. Тим пре што су им пребијали другове само једно вече пре тога.

Треба му приређивати исто оно што је он приређивао Србији за време свог опозиционог деловања. Онемогућавање нормалног функционисања државе. Можда то није лепо, али све друго је јалов посао и већ се показало, јер је он умно оболео.. нажалост. За то су многобројне методе, од којих седење на поду није једна. Видећемо вечерас да ли ће народ схватити да је изигран идиотским методама нво мреже која увек има пик на све ове протесте. 

Надам се да си управу за то да убудуће нећемо седети, али се плашим да је већ унесен раздор међу демонстранте на нас мирољубиве и њих насилнике чиме је енергија дезавуисана. Ја одо још вечерас да видим има ли наде, ако се ово претвори у оне шетњице лимунаде, немам шта друго да кажем него свака част Вучићу опет направи од нас будале.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Нису то провокатори, него полицајци у цивилу. Цео живот сам на трибинама, одлично знамо све милитантне ликове у свим групама, нема ту оних од удбе уцењених навијача. Не би смели да потроше тако важне играче на ове глупости, поготово јер једва чекају овакве прилике да им се отму. Ти полицајци су стајали у резерви ако се крене ка председништву и они су управо у тим моментима и интервенисали. Нема смисла веровати да навијач хапси некога стојећи му на глави, то је обучени полицајац.

Скупштина је небитна у целој причи. Она је таргетирана од стране Нога који месец дана већ позива да се насилно одржи седница тобожњег парламента. Циркус.

Протест је био спонтан и полицајци у цивилу су послати првог дана као брзо појачање, а и да ослушну о чему се ради, јер власт није знала да ли им то неко кува споља и где ће да ударе: Влада, председништво, РТС, полицијске станице? Сутра су довукли све снаге у Београд и оставили унутрашњост земље небрањену. Битно је било сачувати Вучића, који је био у паници, први пут за све ове године. Чим се напунио трг кренули су да разбијају народ свим средствима. У међувремену, опозиција, испрва добијајући батине чим се приближи народу, покушала је да преузме протесте спиновима о провокаторима, јер, реално, шта ће им протести које сами не организују? Сада их лепо организују заједно са Вучићем.

Све је јебено опет под контролом!

Шта предлажем? Ништа. Очајавам, као и милиони Срба. Делим судбину свог народа. 

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Протомајстор рече

Све је обесмишљено за само један дан. Обесмишљена је свака модрица!

Чудно је што младићи удружени у навијачке групе нападају полицију? Па и јесте чудно јер су Шутановац, Вулин и остали систематски уништавали маскулини идентитет српске нације. Добро је да још има храбрих и слободарских младића. Шта је било, стидимо се Газиместана и Кајмакчалана? Па одлично! Седи, један (и не наседај)!

Šta je tebi nejasno? 

Nema dovoljno kritične mase, ne može se glavom kroz zid. Još uvijek ima policiju i žandarmeriju pod svojom kontrolom..i tu se trenutni ne može ništa. 

Jedini način je istrajnost protesta dok masa ne poraste, dok protesti ne dobiju neku simboliku, kad krenu onda i malo poznatiji pridruživati i kad ideja krene da se širi masovno, i kad onda i oni koji ga štite osjete da je trenutak da mogu preći na drugu stranu. 

Ti bi bez ikakvih resursa da za dva dana poharaš skupštinu i natjeraš psiha na bijeg? Nerealno. 

Važno je istaći da se bliži vrijeme kada zapad pritiska svog poslušnika da riješi pitanje Kosova, a tu mu visi omča nad vratom šta god da uradi...Ako bude još odugovlačio oni će mu presuditi, ako kapitulira narod će mu presudi, i zato treba pokušati biti istrajan do jeseni kada se očekuje završana faza u pregovorima o statusa Kosova. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@nikola a Никола, извини али не знам те од раније, приметио сам те тек на овој теми по томе што ме прозиваш да сам бот, а видим да си регистрован пре 6 дана и да су ти једине поруке само на овој теми и на "Избори 2020", где одмах улазиш у прозивке. Ако се ти и ја знамо од раније са неких дискусија и ово ти је други налог, не би било лоше да то наговестиш. А ако си нов члан форума, схваташ да је ово православни сајт и да политичке теме нису његов примарни фокус, него више "вентил" где чланови причају и о политичким темама, а не примарно само о њима?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Протомајстор рече

Шта предлажем? Ништа. Очајавам, као и милиони Срба. Делим судбину свог народа. 

Бураз и ја сам синоћ био у каналу жешћем кад сам видео шта се дешава. Мој ти је предлог да додђеш и вечерас јер је брда људи сконтало да је изиграно са тим седењем. Тужно би било да једини јачи бунт који је омео Вучића од кад је ту препустимо ултрапацифистичкој грађанистичкој струји. 

Нек и потрају протести наравно, нећемо сигурно да упадамо у скупштину. Ал неће трајати са седељкама и сличним. Видело се ко је носиоц бунта народа, а то је родољубиви елемент. Не смемо прокоцкати ову прилику и препустити је нво, опозицији и службама.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...