Jump to content

Руска Црква ДЕЗИНФИКУЈЕ КАШИЧИЦУ после сваког причесника?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 2. 4. 2020. at 8:29, Драшко рече

Izvinjavam se na offtopic 

Jel si ti solo pevač?

Poznato mi ime pa da proverim dal smo kolege muzičari :skidamkapu:

Expand  

Ne, ne, nije ona muzičar. A, nije? Pa, mislim jeste. ?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 8:35, Desiderius Erasmus рече

Ne, ne, nije ona muzičar. A, nije? Pa, mislim jeste. ?

Expand  

Plus fali jedno "t" u prezimenu da bi bilo po "talijanski"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 7:05, Avocado рече

U tom slučaju mu nešto slabo ide to zaustavljanje... bar gripa i virusa... vodostaj Jordana nisam proveravao...    :)

Expand  

I vajrusi si božija čada. 

Sad, tko je kriv za njihovo raspačavanje, treba pitati mudre sveznaloge kuj se ušte vikaju teolozi. 

(Postavljen je na forumu tekst, koji je promptno uklonjen, pre par dana, gde se veli da je i ovaj virus, citiram po sećanju: "Božija tvorevina". Ne sporim, moguće da je tako. Ali ko je zadužen za njegovo širenje u tom slučaju? Sam šejtan? Ili bog? Ili možda obojica "rade" & sarađuju na tome kao u mitu o pravednom Jovu?)

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 0:06, Вукашин рече

Liturgija se sluzi za dobro i zivot svih, ne samo nas ovde, vec i za nase upokojene.

Expand  

Liturgija je Carstvo Božje, koje Sveti Duh spušta u istoriju.

Zato je evharistija važna.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 8:23, Zoran Đurović рече

Виде ли како се гурају? Ово је смешно, свакако ће се због не држања дистанце заразити многи. 

Expand  

Ne, toga nece biti rimljanine, doduse to je ustvari blagodatno guranje ka pricescu koje takodje spasava u eshatonu bla.bla, ali o tome posebna tema da se otvori. Buduci da je odluceno da ce svaki svestenik ili crkvenjak sa zidarskim metrom proveravati razdaljinu izmedju pricasnika, koja mora biti 1,5 - 2m u porti hrama, mislim da ce to zamisljeno proci bez vecih nereada, umesto lepo da je sve zatvoreno do daljnjeg kao sto je u Grckoj, Nemackoj itd, to je inace receno na skajp sednici sinoda, javljaju elektronski medijumi. ?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 7:13, Вукашин рече

Ja sam stvarno u fazonu da blagodarim za sve.

Expand  

Ту се апсолутно слажем. У принципу, човјек не треба да се моли за тјелесно здравље, већ за трпљење. Од болести и страдања не можемо побјећи, па опет се по слабости молимо за здравље и тиме заправо искушавамо Господа. А у праву си и за оно друго, од тих безбрижних времена и јесмо овако пролупали.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 11:48, slovoA рече

Ту се апсолутно слажем. У принципу, човјек не треба да се моли за тјелесно здравље, већ за трпљење. Од болести и страдања не можемо побјећи, па опет се по слабости молимо за здравље и тиме заправо искушавамо Господа. А у праву си и за оно друго, од тих безбрижних времена и јесмо овако пролупали.

Expand  

Arsenije Boka kaze ovim recima: Nezahvalnik se moli Gospodu da ga pomiluje; a kada ga pomiluje Doktor dusa koji je smatrao da je na takav nacin korisno, posto pomilovanje nije onakvo kakvo je budala ocekivala, ona ga ne prihvata.

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Руски председник Владимир Путин је у обраћању нацији објавио цео април нерадним због ситуације са вирусом...

Иначе Москва је скоро пуста. Нема рестриктивних мера, али људи се држе препорука и остају кући. Мени је мали у болници, нажалост, па сам све ове дане крстарио градом. Метро не користим, али аутобуси, трамваји и надземни возови су пусти. Мада иду редовно, пошто се у Мускви, са краја на крај, може и надземним возом, међуградским (има много станица по граду, уђеш у воз од можда 1000 места, а само по пар људи у сваком вагону, иначе, брзи, удобни возови, са вај-фајом, усб-овима за пуњаче и сл, па се човек чуди, карта 30 динара, али нема рестрикције због не-профита, цепају сваких 10 минута).

Све је затворено осим продавница хране и великих мешовитих маркета "Ашан" и сл.. Куповао сам неке ствари, нешто у стану радим, затворено све, али онлајн се купује (иначе је онлајн куповина овде много заступљена, од хране, до пелена па надаље, све може онлајн) дакле достава до врата ради и "преузми сам" на местима за преузимање.

У болници је карантин, тако да ја малог нисам могао посетити али ствари се могу остављати (не болује од короне, пао је наопако).

Сада је препорука Патријарха да се не иде у храмове....дакле све је стало, али све ради онлајн, превоз редован и ко мора, хоће, треба излази нормално без неких полицијких часова. Ја сам импресиониран како то људи поштују....али ја не, нажалост.

Рецимо дечија игралишта, ставили само траку, пластичну, прстом је мош поцепати, али нема никога.

Видех жену са девојчицом малом у возу....дакле, нормално препорука и никавих прогона, стража и др. Град од 20 милиона пуст не препоруку. Но, пошто људи не раде, онда нема гужве, а свако се подмирује или онлајн или у својим квартовима.

Марићеве шупље приче како је забрањен излазак из куће су шупље приче. Ја сам без рукавица и маске задња 3-4 дана стално по граду. Држим дистанцу, перем руке (то иначе у Москви, јер дотакеш  шипку коју је дотицало милион људи данас), пресвлачим се одмах кући и то је то. Па уздати се у Бога. Не кућам, али зна Господ да из нужде јурцам, па верујем да ће и помоћи.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 15:22, Ćiriličar рече

Па уздати се у Бога. Не кућам, али зна Господ да из нужде јурцам, па верујем да ће и помоћи.

Expand  

Амин Боже дај брате

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Не потцењуј своју интелигенцију, по мени, ниси им ни требао слати текст. Тај сај претендује да буде "култни", али нема од тога ић.

Твоји текстови (нисам читао ово око овог лика; око ПБФа си био бруталан, верујем са разлогом и слажем се у многоме; око ЦГ се не слажам, али небтино - то и нису неки теолошки текстови) теолошки су ок, са специфичним стилом (јер теологија је тешка, па још кад га неки лола искарикира са трилион фуснота, само да што више накити, никад краја, радије човек копа ку'рузе него да чита), чистим, јетким, мало провокативним, а све то заинтересује читаоца за иначе већини, досадну тематику теолошку. Осим тога знаш да одабереш и провокативне теме.

Тако да, сматрам, нема шта да тражиш тамо на Теологијанету, са том самоустоличеном и самоумишљеном теолошком елитом - не потцењуј сам себе. Чуди ме и Ђого  исто, шта пискара тамао....а лик из другог филма.

Мало је оф теме....није ми јасан Кубат. Ја сам њега доста поштовао око неких старозаветних тавовоа. И у овим кавгама нека његова мишљења поштује, али сам шокиран понашањем и твит-хит наступима. Валда кроз тај академски клуб и буде неких шквадри, што би рекли пургери - дружина, и човек упадне у то и остаје...нисма паметан, углавном негативно изненађење ми он беше---мада и неупућен сам, па валда сам имао нека нерелане сентиш-погледе.

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 17:48, Ćiriličar рече

Тако да, сматрам, нема шта да тражиш тамо на Теологијанету, са том самоустоличеном и самоумишљеном теолошком елитом - не потцењуј сам себе. Чуди ме и Ђого  исто, шта пискара тамао....а лик из другог филма.

Expand  

Никад ништа нисам објавио на ТелогијаЊет. Ово су били само одговори веселом Латиновићу па је било редно да се тамо појави. Али док је живог Благоја Поквареног Пантелића, нема шансе. 

Саветујем ти да прочиташ овај најновији текст. 

Подели на овим сајтовима

On 2. 4. 2020. at 18:42, ana čarnojević рече

Да ли Сајко мисли да меру забране кретања субота - понедељак држи и за Васкрс? 

Имате ли нека предвиђања, сазнања, антиципације, баба Зоркине кугле...? 

Expand  

Ради оно што му слаже Бил Гејтс. Значи ускоро свако по вакцину, али тешко ће да ме нађу и у изолацији.

Бил Гејтс: Три корака за борбу са коронавирусом, први - затварање свега, свуда; Да бисмо болест привели крају, потребна ће нам бити сигурна и ефикасна вакцина

Ма неколико милијарди вакцина, добићемо их као донацију, а онда ћемо да их продајемо. :)

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...