Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, Pontifex Emeritus рече

@Ronald 

Види друже, немам воље да читам те твоје трактате. Већ првих пар реченица, у којима си изрекао похвалу економији СССРа ми је рекло с ким разговарам. Довиђења и пријатно. 

Prijatelju, ja sam klasicni liberal, krajnje antikomunista ali sam procitao knjige o SSSR ekonomiji i cittao analize i radove. Ti to ne citas. Evo ne znas ni koja je zadnja politicko ekonomska knjiga izasla o Kini od naseg ponajboljeg ekonomiste Branka Milanovica, ili od Acemoglu i Robinsona o institucijama njihov nastavak. Jedno je napamet i povremeno kafanski pricati kao Zec jer zna da ga laici slusaju, a drugo gledati sve parametre i uporedjivati. Zec je u pravu generalno, drugacije ljudi ne bi slusali. Ekonomija makroekonomski moze da raste ali katastrofalna rasporedjenost bogatstva, odsustvo privatnog sektora i nemogucnost za kreativnu destrukciju u duzem roku dovode do kolapsa. Medjutim rast je postojao, podaci su dostupni. Tebe zanima da cujes ono sto godi tvojim usima.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Pontifex Emeritus рече

Друже, твој трактат горе, који сам почео да читам па ми се смучило, подсетио ме на филм Варљиво лето, где ћеркица окружног судије, комунисте (Бате Стојковића), свако вече оцу пред спавање чита свој састав, у заносу, а отац плаче од среће. Е ти си та ћеркица. С тим што се мени не плаче.

Ти си либерал, таман колико сам ја Мис Америке. Твоја анализа СССРа је као изјава хирурга- операција је успела, иако је пацијент подлегао. 

Tvoj komentar ovde je nonsens kao sto sam znas jer o ekonomiji SSSR ili bilo koje drzave veze nemas. Narocito su tvoje komparacije besmislene.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...