Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, The Godfather рече

Jedno pitanje, nadam se da nece biti pogresno protumaceno od str admina, jer zaista nije maliciozno, vec konstruktivno!

Od kada admin ucestvuje u hajci na jednog coveka, javno se raspravlja i pokusava da clana koji pise na forumu podvrgne javno podsmehu?

Mozda ne kapiram dobro, ali meni ovo vase preganjanje sa o.Zoranom upravo tako izgleda ( sa duznim postovanjem pisem ovo ).

Ok je dati upozorenje ili smernice u vezi teme itd, ali mislim da ovo sto se upravo desava ne izgleda bas najbolje ( naravno, to je moje subjektivno vidjenje i ne mora nuzno biti tacno )

Од 2009 године.

Ово да је хајка, подсмех и сл, то је твоје субјективно мишљење.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 12 минута, Вукашин рече

Ne ponasa se kao moderator.

Ја нисам модератор, ја сам Администратор :)))

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Kako god bude ava je na dobitku...ustvari znamo kako jeste i tako ce ostati povodom Crkve, nego povodom ave...ako ga njegovi Crnogorci odbace i ocrne on ce reci da nijedan prorok nij eomiljen u postojbini svojoj :))

A, ako im omili, ako ga prihvate, onda ce reci da je sprecio raskol :)) 

Ah, o ovome sam licno i personalno :buba: pisao mnogo pre tebe Cirilko, ....tako da sam ja mozda ipak najveci prorok od svih proroka na forumu,...0512_music ....a ima nas mnogo... :smeh1:

(inace preporucivao sam i kostret i pepeo,....ne mora mnogo pepela :stadaradim:,....licno sam za pokazivanje malo razumevanja prema ovoj ekipi koja sa delovanjem Amfilohijem ima neke neke nejasnoce,...iako smo pisali da je sve jasno i da nema secesije i slicno...)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

Од 2009 године.

Ово да је хајка, то је твоје субјективно мишљење.

Није хајка, само је отворена сезона лова на вештице. Не вређај нам интелигенцију и не брукај се за џ. Сви знају да сам овде био сакро мостро (Свети Монструм, ит., али је то у позитивном смислу).  

Да се сви заједно скупите, немате моје креденцијале, па ово личи на ону ружну сцену "ругања Христу". Претерали сте, и зато вам кажем да се не брукате безвезе. Јер овај форум не прате малоумници, него читају и између редова.

Dqg30m-XcAAsYYf?format=jpg&name=small  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Таман сам се понадао да ћу биднем први... :))

А о Српству ниси млого зборио... е, то је битан фактор... хм...кммм....али ће се врне на место и он...треба времена, скоро цео век се оно гуши...а не мере Светосавље брез Српства...оно, Свети Симеон је Србин из Црне Горе и тд., и сл....

,...moze biti samo jedan prvi,... zalim slucaj,... :D

Nisam, govorili smo o cisto crkvenim stvarima....eto i Mitrololit ne pominje mnogo srpstvo da ne bi jos vise izritirao Mila i ove crnogorstvujuce dole,....ali je sve rekao o srpstvu u onoj poruci Markovicu da su se posle 1945 g. vecina u CG izjasnjavali kao srbi...itd... (uvatio me virus, steglo grlo i kasljem, lezim u krevet,... rece mi jedna baka u bolnici, uzmi nekoliko bele mentol bombone i vecu solju vruceg mleka i skuvaj dok se ne istope bombone i popij, .... bas pijem sad dok pisem 0703_read i stvarno je dobro, kao neki antiseptik.,...)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Mitrololit ne pominje mnogo srpstvo da ne bi jos vise izritirao Mila i ove crnogorstvujuce dole

To jednostavno nije tacno, i tu pricu - stvarno ne znam ko moze da popije.

Ne bih spekulisao koji su razlozi, zla su vremena, i trenutno nije pozeljno bistriti te teme.

Samo mala napomena za one koji nisu primetili, do poslednjeg texta oca Zorana udaralo se u talambase tipa - egzarh trona peckog, autokefalija de fakto, oduvek bila samostalna itd, posle texta ploca je okrenuta i talambasa se u pravom pravcu - SPC, jedinstvo, nedeljivost...

Saberi dva i dva.

Znas Boki - mora neko i negativac da bude da bi stvari na kraju ispale onako kako treba i da bi se neki moguci scenariji sprecili.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

To jednostavno nije tacno, i tu pricu - stvarno ne znam ko moze da popije.

Ne bih spekulisao koji su razlozi, zla su vremena, i trenutno nije pozeljno bistriti te teme.

Samo mala napomena za one koji nisu primetili, do poslednjeg texta oca Zorana udaralo se u talambase tipa - egzarh trona peckog, autokefalija de fakto, oduvek bila samostalna itd, posle texta ploca je okrenuta i talambasa se u pravom pravcu - SPC, jedinstvo, nedeljivost...

Saberi dva i dva.

Znas Boki - mora neko i negativac da bude da bi stvari na kraju ispale onako kako treba i da bi se neki moguci scenariji sprecili.

Pa, to je realnost na terenu, vidis kako je ovaj Milo opleo po nasem Patrijarhu, kako bi tek uzeo na zub Mitropolita i zato treba meriti dva puta svaku rec pre nego sto se izgovori, radi toga da nemaju razloga da nas dole i ovde optuzuju bezveze za sve i svasta i za neku velikosrpsku agresiju.

Ovo drugo, Kume my brate, ali stvarno se pricalo od samog pocetka o jedinstvu i skladu izmedju Amfilohija i Episkopskog saveta i Sinod i Patrijarha, i nadam se da ce jedinstvo biti sve jace jer licno mislim da ce nam tamo dole trebati jos mnogo snage i mudrosti kako bi odbranili crkvu i svetinje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Golub рече

он је ОВО ЦИТРАНО писао!!! 

Кад си код недосљедности у овим догађајима има важнијих актера за већим дискрапанцама и њиховим изјавама, али ти то није запало за око?

Пре сат времена, Bokisd рече

preporucivao sam i kostret i pepeo,....ne mora mnogo pepela :stadaradim:,....licno sam za pokazivanje malo razumevanja prema ovoj ekipi koja sa delovanjem Amfilohijem ima neke neke nejasnoce,...iako smo pisali da je sve jasno i da nema secesije i slicno...)

Пожурио си са судом и имаш га унапрјед, тако да је из тога све јасно, конац дјело краси и крајњи се суд рачуна, још смо у превирању.

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Јој, мене будале...непогрешивост се не компарира :))

Kume, nikad mitropolit nije hteo raskol, ali neku autoonomiju po nuždi ili bez nje, verovatno da...mada posle ovoga men i se čini da će da vrati naziv Zetska mitopolija...što bi ja voleo i pto bi otklonile buduće probleme gde se državnost i crkvenost poistovećuje.

Najbolje resenje je promeniti ime mitropoliji u staro.

Кад си ти погрјешио, кад си се извино +Максиму или кад си га критиковао, шта је аутономија по нужди него пут у раскол и како знаш шта је +Митрополит хтјео и како треба да му се зове митрополија? Ти просто пишеш оно што би највише волио да буде и оно што је најбезболније. Опрости

пре 46 минута, Bokisd рече

Ovo drugo, Kume my brate, ali stvarno se pricalo od samog pocetka o jedinstvu i skladu izmedju Amfilohija i Episkopskog saveta i Sinod i Patrijarha, i nadam se da ce jedinstvo biti sve jace jer licno mislim da ce nam tamo dole trebati jos mnogo snage i mudrosti kako bi odbranili crkvu i svetinje.

Свима је јасно да је било мало драме да  се јединство учрстви, а како генерално у православљу више немамо консензус о томе шта и гдје је и докле се оно простире и шта обухвата, савјетујем да не почињемо славље јер је прерано, многи играју тако да се престројавају у ходу...али није готово.

Биће времена да се резимира свачија улога, доста зависи од развоја и расплета догађаја, свако ко жури за закључцима је наиван. На крају је најважније да се сачува јединство, свако на свој начин ради на томе, а који раде на аутономији по нужди (расколу), анатема да их буде.

пре 38 минута, Дејан рече

Али, имамо информације

Прије ће бити да имате инструкције.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Pontifex Emeritus рече

сицилијанска мафија, без обзира на природу својих криминалних послова, никад није насрнула на светиње и имовину Католичке Цркве.

Nije, zato su u Palermu 90ih izvrsili klasicnu egzekuciju nad svestenikom ( metak u celo ) zato sto je po nalogu tadasnjeg pape drzao malo zustrije propovedi uperene protiv Koza Nostre, cisto kao poruku svima koji su imali namery da pocnu javno da govore protiv mafije i razoblicavaju kriminalne delatnosti ( trgovinu narkoticima, prostituciju, reketiranje itd )

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Није хајка, само је отворена сезона лова на вештице. Не вређај нам интелигенцију и не брукај се за џ. Сви знају да сам овде био сакро мостро (Свети Монструм, ит., али је то у позитивном смислу).  

Да се сви заједно скупите, немате моје креденцијале, па ово личи на ону ружну сцену "ругања Христу". Претерали сте, и зато вам кажем да се не брукате безвезе. Јер овај форум не прате малоумници, него читају и између редова.

Dqg30m-XcAAsYYf?format=jpg&name=small  

Баш имате високо мишљење о себи.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ćiriličar рече

Prica o autonomiji po nuždi je kružila deceniju..

Критички је мало по инерцији, јер многи овде мисле да се могу грјешити о лаике и презвитере, а не о митрополите, а и то само кад им одговра, али није тако. 

Ћирко, мени је свеједно како ће Црква да се организује, немам ништа ни против аутокефалије, чак је сматрам природном у развоју Цркве, имам против оног по нужди, и нисам за аутокефалију на сваки начин и по сваку цјену, ако је ово што се  сада збива у ЦГ начин за аутокефалију ја сам против таквог начина, а мислим да је и народ говори своје, као што је рекао и Украјини.

Јасно ти је да Украјина, Америчка дијаспора, Црна Гора и Маедонија имају неке заједничке црте.

Што се тиче пророшта, шта ми о томе можемо знати, ја гледам шта се збива и овде су говорили да је ово Архиепископија у Саборној Цркви...много се неких ствари уклапа...

Онима који се плаше, цитирао бих игумана Василија: какав страх то је демон! а ако се плаше Владика треба да их је стид. Или Порфирија: Да савршена љубав изгони страх.

Што се тиче жртвовања, залажем се у нади да нећу бити жртва.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...