Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Vladan :::. рече

Пре 5 порука, цитирао си ме где питам зашто тек сада Амфилохије у малтене свакој изјави и реченици форсира Пећ. Сећаш се?

Пиши Зорану око његових теорија ево ти га на форуму...

Бркаш нешто! Није било никаквог збора око Митрополитовог помињања Пећи?! 

Конкретно сам ти се данас јавио на ово:

image.png.20a6afc19e8e54ad061ec6a10d1d16f5.png

Дочим, пре пет порука си написао:

image.png.21d9df10f59c5bfd85b860e8c0a42fb7.png

И онда сам навео неколико поп Ђуриних фрљока, које су мени и сваком ко зна да чита ћирилично писмо и забере 2+2 сасвим очигледне небулозе... 

осим ако треба да верујемо антицрквеном сајту БорбазВеру и сличним тврдњама Артемијеваца и борбаша... тек шта би било кад би узимали за озбиљно њихова мишљења о попу Зорану!?   

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 30 минута, Golub рече
Ако је неТко човекопоклоник, и то јавно показује, онда је Хаџи Владимир према теби попе...  [emoji4] 

Нисам као ти безобразан да кажем за једног Владику Теодосија да не личи на оца него само на мајку.dobardecko

Драго ми је да сав свјет види како сам послушан и покоран духовном оцу, једина ми је нада да ће то опстати до смрти и кроз њу.
Драго ми је и да се похвали име мога оца јер је позната мјера моје послушности и по савјету и по војсци и по школи и по Цркви, те ово можете сматрати чудом.
Драго ми је да као иконописац могу да пројавим своју рецепцију осмог сабора која се тиче реда икона и поклоњења, да се од мене научите коме припада која врста поклоњења, наклоности, поштовања.... јер немам рјечи за све разноврсне чинове изнад и испод себе, како по стварању тако и по стању, а сваком дајем све што му припада по својој моћи расуђивања па и вама.
И молим Бога да ме се Ава не застиди.
Сад ћу икону да му насликам...

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Golub рече

Дочим, пре пет порука си написао:

А да у праву си, ти си паралелно са Рилетом избегавао да поткрепиш поуздано знање да је Зоран проповедник Милове службе. Затим је Риле одустао а ти си наставио а закачио се Понтифекс око Пећи, то је довело код мене до замене да ти паралелно са Понтифексом избегаваш одговор (око Пећи) уместо око знања да је Зоран "агент" са Рилетом.

У сваком случају овим твојим есејима о Зорановим теоријама ничим ниси поткрепио своје поуздано тј. 100% знање да је Зоран проповедник Милових служби тако да се опет све своди на избегавање одговора (иако није реч о Пећи).

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Нисам као ти безобразан да кажем за једног Владику Теодосија да не личи на оца него само на мајку.

Хаџија слабо читаш!  Мајка владике Теодосија се замонашила, као и он... по томе личе, очигледно!  а коме то није очигледно онда... шта рећи?

Цела поента је у томе да је падре Зоки, ваљда добро(зло)намерно покренуо фамилијарне ствари... што је било врло ниско од њега, по мом скромном голубијем мишљењу...

Толико.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Golub рече

Хаџија слабо читаш!  Мајка владике Теодосија се замонашила, као и он... по томе личе, очигледно!  а коме то није очигледно онда... шта рећи?

Цела поента је у томе да је падре Зоки, ваљда добро(зло)намерно покренуо фамилијарне ствари... што је било врло ниско од њега, по мом скромном голубијем мишљењу...

Толико.

Разумјем шта си хтјео речи да му је мајка монахиња а отац шпијун, а он Бела Оса, или како се то зове, умиљато јагње...не знам на твом голубињем, летећи пацов, нешто као ти, као у Цркви си а посао ти да лажеш.

Покретање фамијарних ствари није ниско, то се овде зове ћок, и то се прво исптује, то је темељ. Ако си нискога рода може бити незгодно, а ако си конвертит забрањено, а ти о себи каза.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Vladan :::. рече

А да у праву си, ти си паралелно са Рилетом избегавао да поткрепиш поуздано знање да је Зоран проповедник Милове службе

Да тачно, у праву си и ти, ја сам написао да мислим да Зоран то ради као ,,корисни идиот'' и да није упослен код Ломија! него због његових ,,личних односа'' са Митрополитом, његове писаније о Митрополиту иду на руку Миловој служби...  и НАТО пакЛу!  свакако! 

Ово није обична црквена ствар него удар НАТО пакта на СПЦ и то лак и није нека велика тајна: 

Можемо да цитирамо пар ствари од главних белосветских играча, јер они мисле, а ЛОми је само извршилац радова:

Елем, Европски савет за спољне односе вели:  „У последње време, тензије су нарасле пошто је влада усвојила нови закон о религиозној слободи који би власништво над већином црквене имовине у земљи ефективно пренео на црногорску државу… Сходно новом закону, усвојеном крајем 2019, свака црква, укључујући СПЦ, моћи ће да задржи власништво само ако може да произведе доказе о власништву пре 1918… Српски медији оптужују црногорску владу да покушава да опљачка СПЦ, док је патријарх СПЦ Иринеј припретио црногорском председнику Милу Ђукановићу анатемом. Српска влада, такође, припретила је Црној Гори погоршањем дипломатских односа. Насупрот томе, Венецијанска комисија Савета Европе поздравила је нацрт закона јер он ’доноси важне позитивне промене постојећој, застарелој легислативи’.“

Но суштински приговор улози коју СПЦ има у Црној Гори тек следи, и из њега се види да ова правничка акробатика Венецијанске комисије – уосталом, сећамо се како се Кањош Мацедоновић провео у Млецима – представља само прозирну маску којом се невешто прикривају њихови покварени циљеви: „Иако је одвојена Црногорска православна црква основана 1993, већина православних црногорских верника похађа СПЦ, која има велики утицај на јавно мњење. Многи свештеници СПЦ, међу њима и митрополит, исказују снажне националистичке и друштвено конзервативне погледе, укључујући порицање српских ратних злочина у југословенским конфликтима. Они су гласно против ЛГБТ права и равноправности полова; негирају постојање црногорског националног идентитета; НАТО називају Четвртим рајхом…“

Наш врли АВа је нешто помињао Венецијанску комисију, спрва како закон неће проћи, па онда да ће проћи али неће се остварити јер, забога, то неће дозволити Европа??? 

Нападати Митрополита Амфилохија у току борбе са ,,Четрвтим рајхом'' је равно ИЗДАЈИ!   Коме то није јасно, ја му ту помоћи не могу! 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Golub рече

ја сам написао да мислим да Зоран то ради као ,,корисни идиот''

image.thumb.png.05221d74ca322bbeae44f039321d1f62.png

Дакле, слажеш се са Рилетом и још додајеш да поуздано знаш како Зоранове теорије потичу од Милове службе, а да их је Зоран само прихватио.

За те две поуздане тврдње, да је ЦГ удба направила причу и да је баш њу Зоран (од њих несвесно) прихватио, ниси дао никакве потврде.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Не, ти си написао ово:

image.thumb.png.05221d74ca322bbeae44f039321d1f62.png

Дакле, слажеш се са Рилетом и још додајеш да поуздано знаш како Зоранове теорије потичу од Милове службе , а да их је Зоран само прихватио.

За ту поуздану тврдњу, да је ЦГ удба направила причу и да је баш њу Зоран (од њих несвесно) прихватио, ниси дао никакве потврде.

Да, нажалост Зоран их је само прихватио... као што је прихватио приче и клевете појединих сумЉивих ликова о дешавањима и канадској Епархији, то је, иначе, врло вероватно, начуо из оговарачких црквених кругова, а додатно поткрепио и писанијама са сајта БзВ. 

Владика Јоаникије још давно је рекао да је то ,,удбашка'' прича! а недавно и рекао за неке новине... не сећам се које: 

А ја баш, БАШ верујем Епископу Јоаникију!  Ако ми ко личи на Његоша то је преосвећени владика Јоаникије! 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Golub рече

Да, нажалост Зоран их је само прихватио...

Да, али то је само твоје мишљење а не поуздана потврда твог мишљења, исто важи и за Јоаникија осим ако није видео неки документ или му је то рекао неко из обавештајних структура.

Ја не кажем да је то немогуће него да ти то не можеш поуздано да знаш као што си рекао.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Што се тиче голуба, то су слике које су познате у целом свету, али ниси знао за попа Андрију Ђикановића, који је веселник одлепио, а био је Амфилохијев, па је после и Митрополита проглашавао за јеретика и сл., као и весели Никодим Равноземљаш. Андрија је сада ниђе, јер је, нажалост, изгубио разум. Елем, у Ћлији пиперској, служио је литургију, улети голуб и стане му на раме. И не иде. Он је помислио да је Дух Свети - камену се казало - слетио на њега! После службе, у дворишту пије кафу са голубом на себи. Одлази из намастира аутом, отвара прозор и држи руку споља да га Дух не би напуштио!:))То је била комендија! И још га неђе пандури зауставили успут и питали што чини са голубом!12:smeha: Тако се надам да није ово Дријин голуб...  

Нисам знао за попа Андрију, што јес'-јес' :)  али је прича и симпатична и тужна... 

Изгледа да је Митрополит Амфилохије баш болећив владика. Сажали се на те који су на граници да одлепе и из љубави према свима и свакоме, он им покуша помоћи... Ти наведе попа Андрију и Никодима, а ја бих додао и веселог Арсенија, па и тебе попе Зоки.  :)   ту сте сви били, или јесте, на ивици да фијукнете... :sossos:  

Иначе, не видим велику разлику то што је Дрија помислио да је голуб био знак Духа Светога и твоје мишљење да је у пирању био Божији прст кад си неколико пута добио на лутрији... :)

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Vladan :::. рече

Да, али то је само твоје мишљење а не поуздана потврда твог мишљења, исто важи и за Јоаникија осим ако није видео неки документ или му је то рекао неко из обавештајних структура.

Ја не кажем да је то немогуће него да ти то не можеш поуздано да знаш као што си рекао.

Могу једино да ти кажем:

Рече ми Јоанијије, да му

,,рече један чоек

на једном месту,

код једног чоека,

једну ствар,

не могу ти рећи ђе,

одма би се сетио који је''.

И мислим,  што се не би веровало Јоаникију, а треба да се верује Зорану, иако Зоран вели да је то све сазнао од некога, а не може рећи од кога, како и где...  

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Golub рече

Наш врли АВа је нешто помињао Венецијанску комисију, спрва како закон неће проћи, па онда да ће проћи али неће се остварити јер, забога, то неће дозволити Европа??? 

Нападати Митрополита Амфилохија у току борбе са ,,Четрвтим рајхом'' је равно ИЗДАЈИ!   Коме то није јасно, ја му ту помоћи не могу! 

Tebi Bog nije dao inteligenciju, али си зато украшен поквареношћу. 

Венецијанска комисија је дала своје примедбе које ни по правном тиму МЦП нису уважене. ВК је саветодавно тело, а ја никада нисам рекао да се закон неће донети, него сам говорио да неће доћи до његове имплементације, јер би то ЕУ спречила. И догађаји ме потврђују. Која је светиња отета? 

Потпуно је идиотска теза о петоколонашењу, што сам навео и Ђогу, јер су по тој логици и пророци Исаија и Јеремија били петоколонаши. Читај мало Писма, а не само да се ождераваш па да те после оперишу ако могу да би си спасао живот. Ти и Едо 300 кила. Унаказили сте се ждрањем. 

Уопште нисам против протеста који су изненадили и Амфилохија и Мила и све друге, јер су се Срби дигли на ноге. И дигли су се да би се српско име чуло и да би се јасно изјаснили да су у заједништву са СПЦ. Десио вам се свима српски народ као што вам се десио и Ава. И ја сам за обарање Мила јер ћемо тиме гарантовати наш опстанак. Ако Мило остане, а Амфилохије не иде против свог "пријатеља и мудрог човјека", енергија ће се испумпати и ми ћемо добити раскол. У томе је разлика између мене и вас. Да ли ти је сада јасно?  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

За Максиног ђеда сам инсинуирао нешто друго, а не да није био четник и сл. Чак и не знам да је био четник, али знам да је био ... И то је небитно. Што се тиче оца, ништа нисам поменуо, а знам кад је имао срчани, а он је био и благајник, кад је дошла хитна, ставила га на носила, попови хтели да му скину кључ од касе са груди, он је повикао, не кључ, не кључ!:::))) И ми не знамо какви су то били људи, иако ти си као дух погађач па знаш да су добри. Не знам да ли ти је познато да је Максина сестра калуђерица код владике Иринеја?

Све су ово приче рекла-казала...  да сам на твом месту добро бих проверио ове прича-трачеве, знаш ли ти уопште кад је Максин отац отишао у пензију и чега је могао бити благајник???  Да није то слично трачевима штоно си начуо  а стижу из Канадске Епархије?

Знам да је Максина сестра калуђерица али нисам знао да је ког владике Иринеја, али колико  сам упознат владика Иринеј и прота Лазар су увек били у добрим братским односима.   И сви Епископи, попови и ђакони треба да се окану трачева, него да попут Божијег народа у Црној Гори буду сложни у борби која предстоји... 

Напали су на Свеосавску Српску Цркву и први им је циљ да посвађају Епископе!!! па онда све редом...

Али донедавно мали нарог, а сада велики Народ Светог Василија и Светог Петра је прозрео намере безбожника и НАТО пакла... 

Док се ви учени теолози препуцавате разно-разним писанијама, ,,моггли бисмо се вратити и ка самим почецима наше Цркве - ка апостолима, који су били сиромашни рибари. Довољно је већ и то. Кад не би било тако, морали бисмо да поставимо сваки узлазак у Божанствене сфере у зависност од људске школе. Господ је самим Собом показао да Бог-Отац често бива ближи „малим” и унесрећеним људима'' како је јасно показао Божији народ у ЦГ.

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...