Jump to content

Монику (12) која је нестала у петак отео познати силоватељ

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Како ми је жао напаћеног Јурића. Тешко његовој души, да му Бог помогне само.

svaka mu cast sto gostuje i sto pomaze drugima

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ćiriličar рече

to su ljudi bolesni, bez vere, tradicije

ma kakva tradicija i vera...to je stvorenje bez duše, srca i mozga...ne može se nazvati čovekom...ženom još manje...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, JESSY рече

ma kakva tradicija i vera...to je stvorenje bez duše, srca i mozga...ne može se nazvati čovekom...ženom još manje...

meni cak deluje da je od skoro zena a do skoro....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Овај случај само покасзује колико смо ми као друштво и држава у целини заказали. Да неко очигледног психопату, опасног по друге људе, пусти да мирно шета на слободи, то ми је заиста незамисливо. 

Такве људе треба трајно затворити, или у лудницу (ако је ментално поремећен), или у затвор ако није, али је манијак који има болесне психопатолошке црте личности. И ето, сад се десило да он опет понови свој злочин. 

Само дај Боже да то дете остане живо, а што се њега тиче- у затвор или лудницу, пошто за слободно шетање није. 

Подели на овим сајтовима

On 25.12.2019. at 18:24, Ćiriličar рече

шта је држава овде крива?

Криве су институције које су га пустиле, иако је јасно да је реч о човеку (психопати) који је већ имао иза себе друге злочине сличне врсте, био познат по томе, са тенденцијом да то понови, што се ето и десило. 

Такав човек није за пуштање на слободу. А пуштен је. Е ту су институције и држава заказали. 

Подели на овим сајтовима

Нове информације са терена: Потрага за Моником и Малчанском берберином се премешта према бугарској граници, отмичар у предности 12 сати, СБПОК се прикључио трагању

Д.А /Ј.Ћ./Novosti online | 27. децембар 2019. 17:37

Према оперативним сазнањима отмичар је у предности испред полиције чак 12 сати. Полицији и жандармерији се данас прикључило више од 200 ловаца, мештани Сувог Дола, а као посебно појачањље у инспектори СБПОК-а.

Они су данас опет претражили село Орешац и Подвис где је Нинослав Јовановић последњи пут виђен са Моником пре два дана.

Раније данас претражено је и село Миљковац где су пронађени нови трагови. Полиција је нашла ћебе и јорган. На лицу места је било пуно припадника полиције и пси трагачи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On Thursday, December 26, 2019 at 21:40, Православни Србин рече

Криве су институције које су га пустиле, иако је јасно да је реч о човеку (психопати) који је већ имао иза себе друге злочине сличне врсте, био познат по томе, са тенденцијом да то понови, што се ето и десило. 

Такав човек није за пуштање на слободу. А пуштен је. Е ту су институције и држава заказали. 

Mi smo kao narod zakazali jer nemamo ni državu ni institucije. 

A neko ga je žešće štitio čim je uspeo živ da izađe iz zatvora sa takvim zlodelima od ranije. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Jednog dana će snimati filmove o ovom monstumu. Sad ga već juri oko 470 policajaca, preko 200 lovaca, vatrogasci i ko zna ko još...i ništa,

Jadno dete, posle svega još je napolju po nekim pećinama po ovoj hladnoći i verovatno bez, ili sa malo hrane.

Подели на овим сајтовима

On 26.12.2019. at 19:37, Н И Н Е рече

Можда су казне такве због тога што би да су казне веће децу убијали да сакрију трагове. Јер да их ухвате свакако би служили казну као за убиство а овако би им била већа шанса да остану неоткривени.

Могуће, то има неког смисла...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан Шијакињић рече

Могуће, то има неког смисла...

Pa I nema smisla jer oni uopste ne razmisljaju kakve su kazne, oni veze o tome nemaju, a realno vrlo malo cak i serijskih ubica ne ostavlja tragove, narocito je danas tesko sa DNA analizom.

Подели на овим сајтовима

Uzrok ovakvih zločina jeste određeni biološki sklop tj neurofiziologija izvršioca (u stvari, to je inače uzrok svih ljudskih radnji ali da ne širimo priču, jer ovde je to očiglednije i moguće je tretirati na poseban način).

Kazna zatvora u ovakvim slučajevima ne vrši nikakvu funkciju, njom se ne postiže ni generalna a ni specijalna prevencija. Jedino bi se doživotnom postigla specijalna prevencija (ali ne baš u predviđenom smislu to say the least).

Imajući u vidu izrečeno trebalo bi razmotriti uvođenje nekih novih medicinskih mera bezbednosti  kao krivičnu sankciju za ovakva dela ili novu medicinsku praksu podvesti pod postojeće norme Krivičnog zakonika (bolja varijanta).

Istraživao sam na temu "šta bi sa hemijskom kastracijom?" i na svoje iznenađenje došao sam do saznanja da se ona i dalje primenjuje u nekim evropskim zemljama.

Npr. u Poljskoj postoji prinudna kastracija! (nemam pojma kako ovo i dalje nije poništeno jer je očigledno u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima).

U većini drugih zemalja postoji mogućnost da se osuđeni silovatelj saglasi sa hemijskom kastracijom u zamenu za kraću zatvorsku kaznu. Tako je u UK, Estoniji, Rusiji, Argentini, Australiji, nekim zemljama USA. Makedonija upravo radi na zakonskom okviru radi uvođenje te sankcije...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Tumaralo. рече

Uzrok ovakvih zločina jeste određeni biološki sklop tj neurofiziologija izvršioca (u stvari, to je inače uzrok svih ljudskih radnji ali da ne širimo priču, jer ovde je to očiglednije i moguće je tretirati na poseban način).

Kazna zatvora u ovakvim slučajevima ne vrši nikakvu funkciju, njom se ne postiže ni generalna a ni specijalna prevencija. Jedino bi se doživotnom postigla specijalna prevencija (ali ne baš u predviđenom smislu to say the least).

Jesam ja dobro shvatio da govoris da ovoga njegov bioloski sklop tera da kidnapuje devojcicu, sisa je, izivljava se na njoj? Ili da ima seksualni nagon samo prema devojcicama? Pa zar ne moze bioloski sklop da se prevazidje samokontrolom? Ili ja nesto ne shvatam oko toga, ili su to nenormalne teorije.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ronald рече

Pa I nema smisla jer oni uopste ne razmisljaju kakve su kazne, oni veze o tome nemaju, a realno vrlo malo cak i serijskih ubica ne ostavlja tragove, narocito je danas tesko sa DNA analizom.

Рекох то у смислу да су се законодавци можда тиме водили, када су прописивали казне. У мислим првом Кривичном законику код нас после Другог рата, из 1951, силовање детета до 14 или 15 година је било запрећено са 15 година строгог затвора. Ако се не варам, касније су казне још благо опадале... Ово што помену Нине пружа неко могуће објашњење како су људи који пишу законе размишљали, не улазећи у то колико су у праву. Не знам како су икада дошли до идеје да одрастао човек који силује мало дете треба да одлежи 12ак година, у најбољем случају, и онда се врати у заједницу.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, feeble рече

Jesam ja dobro shvatio da govoris da ovoga njegov bioloski sklop tera da kidnapuje devojcicu, sisa je, izivljava se na njoj?

Da.

Ili da ima seksualni nagon samo prema devojcicama?

Ne znam, možda.. Kakve veze to ima?

Pa zar ne moze bioloski sklop da se prevazidje samokontrolom?

Ne.

Zato što je i samokontrola funkcija mozga. Tj. manifestacija strukture i fiziologije mozga (frontalni režanj pre svega).

Mi kada kažemo da je određena osoba staložena, da ispoljava samodisciplinu itd. mi u stvari govorimo o jednom segmentu njenog fenotipa (koji je po definiciji manifestacja genotipa).

Da maksimalno uprostimo stvari: takva osoba ima relativno jaču aktivnost u neokortesku dok su joj primitivniji delovi mozga u normali. Nasuprot njoj, kriminogena osoba ima slabiju aktivnost u neokortesku (skoro uvek i manju masu istog) a kod primitivnijih delova mozga (amigdala, limbički sistem...) često postoji jasno vidljivi poremećaj!

Ti misliš da nekakva "samokontrola" postoji izvan biološkog sklopa i da iz te neke Pete dimenzije deluje na biološki sklop?

I to da je takva apstraktna "samokontrola" potencijalno jednakog intenziteta kod svih homo sapiensa?

Подели на овим сајтовима

Pa da, ali ovo je akcija koja traje. Ima nesto ljudsko u sebi, neki minimum empatije, koji ce mu nekad (u roku tih par sati koliko sve ovo traje, priprema, izvodjenje) doci da kaze sebi - stani, nije u redu ovo sto radis. A ovako, bioloski sklop mu kaze i to ne moze da ne uradi?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...