Jump to content

Осврт на текст о "керберима Иринеја Бачког"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Klara Pet рече

Ekipica:D pa ti znaš valjda. Zar ja žensko moram da pošem o tome. Jovanka najhrabrija kanda će biti!

Тек ми сада ништа није јасно!
Секретар Вилотић управља Синодом преко Иринеја бачког, а који га прогони јер овај хоће у Немачкој да иде на неки курс за усавршавање у секретарским пословима. Патријарх који није патријарх свима је под утицајем Секретара Вилотића који га не признаје за патријарха! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 349
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ова расколница, као и остали у актуелном међуправославном спору, имају за патријарха Вартоломеја Турског.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Klara Pet рече

Ja to nisam rekla. Ja sam rekla da je Irinej Bački preuzeo sinod. Žurim na sasstanak neki. Ne učitavajte me nekih satak dva ako može :ok:

ne sekiraj se ,dotle ćeš morati da aktiviraš onaj rezervni nalog

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ćiriličar рече

@Klara Pet  Јеси ти за то, да се поповима дозволи други брак?

Па да је њен муж-поп замени са другом! Или да доведе још једну попадију. :catfight

Подели на овим сајтовима

Стварно није у реду да се сви они који су јединство Цркве а посебно Поуке оптужују да су нечији ботови.Иринеј Бачки је само део народног покрета као и сви они који бране Цркву од оваквих као што је дотични који нас све напада. У свакој цркви у којој сам био људи причају против Блица и Данаса након литургије као и против оних које пропагира Блиц и Данас. Поуке сада имају уравнотежен став јер овде може да се види пре свега истина. Антицрквени елементи где долазе бивају критиковани од народа па чак и од игуманија.То значи да је народу већ превршило. Слично је нешто написао и добри владика Фотије у једној песми.Није баш он као владика могао да напише да је то у ствари побуна у цркви против оних који нас притискају већ четрдесет година својим испадима.Дакле еп.Иринеј нема никакав тим нити ботове нити клан ни било шта друго.Па чак и кад би имао а нема сигурно то би био само део општенародног покрета у нашој цркви који се у ствари бори за цркву и против терора примитивизма псовања и нарцисоидности у нашој помесној Цркви.Чудно ми је да су поједини епископи прихватили подршку случајних Срба а онда и постали део антисрпског покрета само зато што им се интереси поклапају.Наиме другосрбијанци и те епископе који су ипак по свом уверењу Срби мрзе исто као и еп.Иринеја и друге народне епископе.Престаће мрзитељи да се уопште интересују за цркву па чију ће подршку ови који су сада са њима онда имати.Поред тога нејасно је зашто се толеришу имена као Клара Пет.То се ни са чим не може повезати него са невенчаном женом Бенита Мусолинија Кларом Петачи.Каква ли је ово провокација и на шта смера. Можда да себе прикаже као жртву јер дотична Клара Петачи линчована са Бенитом након што су је обесили за ноге. Зато мислим да је сваки разговор са дотичном опасан јер се ради о вештој манипулацији која тек треба да се покаже.Нико ником са стране цркве није претио. Једино кажу да је епископ Григорије претио двојици епископа да ће их голим рукама давити кад његови дођу на власт.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Августин рече

Клара Пет.То се ни са чим не може повезати него са невенчаном женом Бенита Мусолинија Кларом Петачи

Каже се швалерком.

Да нису какав род?

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Ромејац рече

Каже се швалерком.

Да нису какав род?

Иако обично кажу љубавница Мусолинија она је ипак невенчана жена јер су живели заједно.Тако је њихов однос постао стваран тј.онтолошки.Тиме су успоставили нови онтолошки статус самим чином односа то јест релације и тиме су се уклопили у релациону онтологију. Е сад да ли су и други то јест заједница учествовали у тој релационој онтологији и тиме успоставили личност као заједницу не знам.( O Томе види у епохалном и васионском делу Being as Communion аутора чији је трон у пергаму и чија је појава наговештена  у Откривењу 2.13 Знам дјела Твоја и ондје гдје обитаваш гдје је пријесто Сатанин.)

Што се тиче самог имена тј да ли име повезује две Кларе склон сам да то видим или у духу монашке ономатодоксије то јест да је име исто што и именовано или у духу шиизма да је име манифестација именоваг. О томе постоји огроман опус Флоренског Лосева и Топорова.Као и књига митрополита Илариона о имјаслвцима која писана са других позиција али не пориче везу имена и именованог.Дакле просто речено сасвим је сигурно да има везе ако не родбинске онда свакако духовне. Али с обзиром да ми Срби фајемо имена по бабама и ђедовима питам се питам.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, The Godfather рече

@ViktorijaV nadam se da ste uzivali u ovom divnom prolecnom danu u nekoj od basti eminentnih prestonickih kafica, mora da ste umorni, kafenisanje zna ponekad da bude tako iscrpljujuce ?

Laku noc ?

U pravu ste! Hvala! ? Takodje!

Подели на овим сајтовима

Mene baš interesuje da li gospoda Grigorije i Maksim znaju da njihove interese ovde zastupa sumanuta i manična osoba ( sa dubokom krizom identiteta ) i koji bi bio njihov komentar na to? Sklon sam da mislim da bi je se odmah odrekli...

život je sladak, život je lep, ja hoću hoću, da uđem u pubertet

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Exile рече

Mene baš interesuje da li gospoda Grigorije i Maksim znaju da njihove interese ovde zastupa sumanuta i manična osoba ( sa dubokom krizom identiteta ) i koji bi bio njihov komentar na to? Sklon sam da mislim da bi je se odmah odrekli...

Mislim da sigurno nije sumanuta niti manična, već vrlo proračunata. Ne čuh da se nešto sažaljevala na druge, niti bunila zbog bačkog poretka, dok joj je muž bio na visokom položaju među tamošnjom jerarhijom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...