Jump to content

Био је сајам, а на сајму...

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 2 часа, Натан рече

А шта да ради седам дана на сајму, много је и један дан, три сата лагане шетње по штандовима је сасвим довољно.

Ја се сад вратио, најбоље је задњи дан, пар сати пред затварање, нема гужве. (.-.)

Meni npr. nije dovoljno, ja sam uglavnom detaljista i treba mi vremena, plus sto je za mnoge to prosto uzivanje isto kao za neke druge dobar rucak.

Izgleda da je i ovaj covek medju takvima, inace ne bi trosio godisnji odmor na knjige.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Bio sam da radim kao i svaki posten covek, vrnuo sam se dom bez ranac. Nema ga u busu. E sad mi nije jasno, zasto su ljudi takva goveda ?

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

Већ неколико година сам редован на сајму, ове је било повуци потегни и због финансија сам одустао од одласка, напросто не умем да се определим да узмем једну или две књиге, међутим у суботу сам ипак отрчао =)

Купих 10так књига, највише из хале 4а, тамо где су манастири, епархије итд. Образ светачки увек пред сајам избаци неколико нових издања, те сам највише пазарио код њих, остало на шта сам наилазио. Дошао сам у фазу да умало почињем куповати књиге које већ имам, то наравно није за похвалу, али било је пар флешева, срећа памћење ме ипак на крају послужило.

Сад само да нађем места у кући за нове књиге =)

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

А поред књига, ту је било Бањско пиво, али и тамјани разних врста са Свете Горе

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, obi-wan рече

Meni npr. nije dovoljno, ja sam uglavnom detaljista i treba mi vremena, plus sto je za mnoge to prosto uzivanje isto kao za neke druge dobar rucak.

Izgleda da je i ovaj covek medju takvima, inace ne bi trosio godisnji odmor na knjige.

Takođe. Otišla sam u ponedeljak ujutru, čim se otvorio :D a kući sam krenula oko 2, i to bih još ostala da sam fizički mogla.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, МилошБГ рече

Evo meni sad bas treba da stigne ormaric za knjige, narucio neki dan, pa posle da malo sredjujem ako Bog da. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, МилошБГ рече

тамјани разних врста са Свете Горе

Na cijem standu ih je inace bilo? Uzeo bi` poneki ali nisam siguran moze li da se naruci ovako od kuce i od koga.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, МилошБГ рече

Већ неколико година сам редован на сајму, ове је било повуци потегни и због финансија сам одустао од одласка, напросто не умем да се определим да узмем једну или две књиге, међутим у суботу сам ипак отрчао =)

Купих 10так књига, највише из хале 4а, тамо где су манастири, епархије итд. Образ светачки увек пред сајам избаци неколико нових издања, те сам највише пазарио код њих, остало на шта сам наилазио. Дошао сам у фазу да умало почињем куповати књиге које већ имам, то наравно није за похвалу, али било је пар флешева, срећа памћење ме ипак на крају послужило.

Da, hala 4 ili ti bivsa 14.... Obraz bas ima dobre knjige, uzeo 1. deo od sv.Fotija Velikog Biblioteka, ....ali, u hali 2 bio i stand Bogoslovskog fakulteta imali dobre knjige za 200 - 300 d.....negde oko druge nedelje decembra na Fakultetu bice opet neka prodaja knjiga (tako mi rekose)....inace uzeo i ove knjige na Besede - eparhija Backa (stvarno imaju dobre knjige) :

g.thumb.png.d5bbefd0ab42d06e75f5d86c09d990ec.png  g1.thumb.png.141fdd0bc44a196b8689d58deb214c4d.png

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече

Јасно ми је то, и ја уживам у ручку, али ми је довољно 3 сата, не седам дана.

Добро, ако је неко свестран и све га занима, онда у реду.

Моја интересовања су ограничена на православну духовну литературу, српске и руске класике, популарну науку и слично, тако да унапред знам где идем, отворим мапу и не лутам много.

Подели на овим сајтовима

Ми смо видели једну жену са  великим кофером  на точкиће :smeh1: (жао ми је што је не усликах ) да ли је кофер ради књига понела,  или га је,  ко зна из којих разлога донела на сајам, не бих знала рећи. Купила  једну од Солжењицина  и  Књигу о Дијани Будисављевић.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Натан рече

Јасно ми је то, и ја уживам у ручку, али ми је довољно 3 сата, не седам дана.

Добро, ако је неко свестран и све га занима, онда у реду.

Моја интересовања су ограничена на православну духовну литературу, српске и руске класике, популарну науку и слично, тако да унапред знам где идем, отворим мапу и не лутам много.

Mislim da kod tog konkretnog coveka uopste nije u pitanju ni samo zanimanje za knjige, nego sto se on prosto u atmosferi s knjigama oseca dobro i bukvalno se odmara (znaci - uzeo da deo odmora provede medju knjigama, bukvalno). Slicno i ja volim - da npr. odem u biblioteku, pa udjem sam u fond da nesto trazim, i onda se zadrzim duze da bi` prosto boravio u takvom ambijentu.

Inace, svojevremeno, dok sam bio djak osnovac, kupovao sam zabavnike, almanahe, Stripoteku, "Svet kompjutera, itd., i kad kupim tako nesto odma` ga stavim u djacku torbu, i tek kod kuce polako listam; najcesce uz neki dobar napitak i lagan zalogaj. Za mene je listanje casopisa negde na ulici bilo ravno skrnavljenju vaznog obicaja. :smeh1:

Ima nas razni`, ali vazno je da volimo kjnigu, ostalo svako nasteluje prema sebi. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...