Justin Waters Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 пре 6 часа, Grizzly Adams рече Напада се Путин зато што Русију очигледно не води ка слободном свету него на неку другу страну. О Кини да не причамо... Зло и наопако. Не жели нормалан свет још један СССР и хладни рат, једва смо онај претходни преживели. За длаку... П.С. Не би Русију нико дирао да је нормална земља, никог није брига што је ”православна”. Morao sam se slatko nasmijati. Zar tebi nije ideal "sloboda" kojoj je osnovno načelo "odsustvo prisile"? Zašto upravo izjavljuješ da je opravdano nekoga napadati, jer se ti napadi odvijaju pod silom jer se taj neko ne uklapa u zapadne ideale slobode, i ono najvažnije kontra zapadnih geopolitičkih interesa? Meni je nevjerovatno da ti kao inteligentan čovjek izjaviš kako se Rusija napada jer njen lider vodi Rusiju mimo slobode... Boli one koji napadaju Rusiju, za Rusijom uopšte, oni nehaju da li su Rusi slobodni ili nisu, oni haju samo zato da Rusija kao sila ne postoji. Rusija svaki put kada se otvorila za "zapadni svjetonazor" dovela je sebe na ivicu propasti. Da oni koji napadaju Rusiju i Putina, brinu za stanje sloboda u Rusiji, ne bi im Saudijska Arabija bila najbliži saveznik. Naravno da niko neželi hladni rat koga je počela ona strana kome su puna usta slobode, ne želi niko ni prvi ni drugi svjetski rat, koga su započeli upravo ti isti. Ne želi niko također ni stradanja malih naroda poslije drugog svjetskog rata preko proksi ratova koga su sve do jednog počeli upravo ti isti. Ti isti su uzrok formiranja SSSR.a, ti isti su uzrok formiranja komunističke Kine. Slobodni svijet je iluzija, postoje samo interesne zone i na žalost onih koji se brinu za Rusiju, te zone se neće smanjiti u njihovu korist, nego naprotiv Rusija i Kina će nastaviti da prave svoj prostor da mogu da egzistiraju u ovom tijesnom kutku planete. I oni će to uspjeti bez sumnje. Rusija postoji već 1000 godina kao jedinstvena cjelina iako su prošli razna stradanja. Kina je postojala i u vrijeme Rimskog Carstva. Oni će nastaviti da postoje i narednih 1000 godina, a gdje će biti oni koji se brinu za slobodu,...ovaj svoje sebične interese to će pokazati istorija...za sad znamo da uglavnom završe upravo tu u uzbenicima istorije. feeble, Драшко, farisejski.bukvojed and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бездомник Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 Наравно да ондашња аутекефалија није иста садашњим, јер је дата у оквиру и контексту очувања и обнове ромејске империје. Слична оној која је 200 година пре тога дата, тада бугарској, Охридској Архиепископији. Дакле, пошто и сам Хоматијан назива аутокефалном своју цркву од које се је, сагласно 17. Халкидонског и 38. Трулског, српска средњевековна црква одвојила, нема никакве сумње да је Св. Сава у Никеји добио, макар и привремену, макар и условну (до потврђивања на Васељенском сабору), али прихваћену од свих осталих (осим Хоматијана), аутокефалност. Због тога је то тако велика увреда, када се данас аутокефалност цркве Светог Саве негира или омаловажава, било са стране Цариграда, или његових домаћих обожаваоца. Ромејац, Zoran Đurović and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 пре 2 минута, Бездомник рече привремену, макар и условну (до потврђивања на Васељенском сабору), али прихваћену од свих осталих (осим Хоматијана), аутокефалност. Znas kad ce se opet desiti Vaseljenski sabor? Nikad, ili mozda kojim slucajem neke 4689 poslije Hrista... A sta do tad, oni kojima je autokefalija spletom istorijskih okolnosti potvrdjena na Vaseljenskim Saborima, su autokefalni u punom smislu, a oni koji tu privilegiju ne mogu dobiti ostace podlozni preispitivanjem maceha Crkvi? Ako sve pomesne Crkve neku Crkvu smatraju autokefalnom to je isto kao i da imaju potvrdu Vaseljenskog Sabora. Бездомник and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бездомник Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 пре 7 минута, Justin Waters рече Znas kad ce se opet desiti Vaseljenski sabor? Nikad, ili mozda kojim slucajem neke 4689 poslije Hrista... A sta do tad, oni kojima je autokefalija spletom istorijskih okolnosti potvrdjena na Vaseljenskim Saborima, su autokefalni u punom smislu, a oni koji tu privilegiju ne mogu dobiti ostace podlozni preispitivanjem maceha Crkvi? Ako sve pomesne Crkve neku Crkvu smatraju autokefalnom to je isto kao i da imaju potvrdu Vaseljenskog Sabora. Абсолутно. Ја то и истичем у том смислу да, формално (са стране ВС) непотврђена, а прихваћена од свих осталих, аутокефалија, није ништа мања од оних које имају такву потврду, а које су можда, у међувремену, већ нестале са историске сцене. Justin Waters and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
farisejski.bukvojed Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 пре 4 минута, Бездомник рече Абсолутно. Ја то и истичем у том смислу да, формално (са стране ВС) непотврђена, а прихваћена од свих осталих, аутокефалија, није ништа мања од оних које имају такву потврду, а које су можда, у међувремену, већ нестале са историске сцене. Upravo tako. To je i stav SPC iz prvo saopstenja povodom ukrajinske krize. Posto ne postoji izricita norma o pojmu autokefaliji, njenom sticanju, sadrzaju i prestanku, drzimo se onog sto je vekovna praksa i sto svi priznaju. РУСИЈАСВЕТИЊА, Justin Waters and Бездомник је реаговао/ла на ово 2 1 Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim. P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan. P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 @Justin Waters Не вреди...кад се септичка јама прелије, не вреди чачкати...треба доћи екипа и усисати све фекалије, дезинфицирати около и одвести их где им је место. Srdjan61 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука