Jump to content

Predsednik koji zaslužuje Crkveni orden?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Милан Ракић рече

A šta je on to učinio za prekodrinske Srbe? 

Увео им санкције! мало ли је?!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Православни Србин рече

Да се Запад питао, Крајина би опстала у саставу као широка аутономија у саставу Хрватске

Ova tvoja tvrdnja nije tačna.

Hajde da se mi ipak osvrnemo na činjenice i da sagledamo kakvo je bilo realno stanje u tom periodu.

1. Da li su iza Hrvatske stajale najjače imperijalističke sile, NATO, OUN, OEBS, Vatikan, EEZ i još mnoge druge organizacije?

Jesu!

2. Da li su se iste politički, diplomatski, finansijski i vojno angažovale u korist Hrvatske?

Jesu!

3. Da li je SB OUN doneo rezolucije koje su bile potpuno uperene protiv interesa Srba? 

Jeste!

A sad ih dobro pročitaj i posebno obrati pažnju na godine kada su stupile na snagu.

- Rezolucija 713. (1991.godina) - svaka promena granica izvojevana silom unutar Jugoslavije, neće se priznati. Znači, akcenat se stavlja na unutrašnje, a ne na spoljne granice SFRJ.

- Rezolucija 724. (1991.godina) - verifikovan Vensov plan, koji je i pored ostalog regulisao povlačenje i skladištenje teškog srpskog naoružanja.

- Rezolucija 762. (1992.godina) - bez obzira što je hrvatskoj vojsci naloženo da se povuče, omogućeno je da se nagomilaju ogromne snage njihove policije i time je u praksi legalizovana oružana operacija hrvatske vojske na Miljevačkom platou.

- Rezolucija 752. i 769. - nalaže se da i poslednje jedinice JNA napuste teritoriju HR i BiH.

- Rezolucija 815. (1993.godina) - utvrdjuje se da su zone pod zaštitom UN integralni deo Republike Hrvatske i time se praktično RSK izbacuje kao deo rešenja.

- Čuvena rezolucija 820. (1993.godina) - maksimalno pooštravanje sankcija protiv SRJ, totalne sankcije, zabrana svaka vrsta saobraćaja van svoje teritorije, čak je i zabranjeno upućivanje humanitarne pomoći u RSK i RS.

- Rezolucija 871. (1993.godina) - ukida se validnost RSK kao strane u procesu.

- Rezolucija 981. (1995.godina) - ukida se UNPROFOR i osniva UNCRO.

4. Da li su ove rezolucije lukavo smišljene protiv celokupnog srpskog interesa?

Jesu!

5. Da li je suspendovana stolica SRJ u Ujedinjenim nacijama?

Jeste!

6. Da li smo imali saveznike?

Nismo!

7. Da li su se trupe NATO alijanse nalazile na granicama bivše SFRJ, u Jadranskom moru?

Jesu!

8. I da li je njihova saveznička komanda u Napulju bila u punoj borbenoj gotovosti?

Jeste!

9. Da li je odnos boraca na strani Krajine naspram pripadnika hrvatske vojske pre "oluje", bio neravnopravan i na štetu Srba?

Jeste!

10. Da li je u to vreme Srbija bila razvučena na još dva fronta?

Jeste!

11. Da li je NATO pakt dejstvovao po RSK, protiv Republike Srpske, a kasnije izvršio agresiju na SRJ?

Jeste!

I šta je po tebi Milošević mogao da učini u ovakvoj situaciji?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Тешко да ове млађе генерације знају какав је ликови били Иван Стамболић, Драгиша Павловић и све те перипетије из СКЈ... :)

У сваком случају је Милошевић био најгори од свих њих. Они су били само комунисти. Овај је био комуниста и луд.

Čekaj, ako nema gorih, onda je sasvim u redu što je Vučko dobio orden, jer nema ni boljih tj. najbolji peCednik je mrtav preCednik :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Жељко рече

Како можеш захваљивати онима који су бомбардовали Србију, хтели да нас означе као геноцидан народ, осудили у Хагу Србе на неколико хиљада година, зато што су покушали да пресуде и председнику твоје државе?

На крају нису га осудили.

Ја сам био на протестима тог 5.октобра. Био сам на улицама током већине протеста '90.

АЛИ дана када су испоручили Милошевића у Хаг окренуо сам се против такве власти. Од тад до сад они су за мене издајници.

Не разумем ја мазохизам дела овог народа.

Не може Хаг да суди Милошевићу за оно што је он крив Србима. На крају они му то тамо нису ни судили.

А ви сви који подржавате овај чин понижења Србије нисте ни заслужили бољег председника од Вучића. То је плата за грех издаје!

Zahvalna sam Zapadu jer su nas resili Milosevica posto mi ocigledno nismo umeli sami, na vreme da ga postavimo gde mu je mesto tj. u zatvor pre svega zbog ubistva njegovog druga Stambolica pa onda redom...

A te price da sam izdajnik jer mislim drugacije i protivim se ovoj komunistickoj ideologiji, vezi macku o rep. Moja porodica vec vekovima stoji na braniku srpstva i otadzbine i verovatno zbog toga mogu lakse da prepoznam pravu izdaju. Mada, u ovom slucaju samo slepac ne moze da vidi gde nas je dovela takva politika.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Жељко рече

Имамо Р. Српску зар не?

Мислиш да би је имали да је био Стамболић место Слобе. Не би имали ни Војводину.

Nadam se da ovo ne znaci da je OK sto je covek onako mucki ubijen a pocinioci (na celu sa Slobodanom Milosevicem) nisu za to kaznjeni jeeeer da jesu, ne bi bilo “predsednika” Milosevica. Toliko o njegovoj “legalnosti”.

Da se razumemo, Stambolic je isto bio komunjara i tesko je predvideti da li bi i koliko prosli bolje s njim, ali ubiti coveka na onakav nacin je zlocin i to ne moze nikako da se opravda.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Православни Србин рече

Па и Злободан је био Југословен. Колико се сећам никада се у животу није изјаснио као Србин. 

Jako dobro se secas. Ona nesrecnica od njegove supruge je to vise puta ponosno isticala. Cak je jedno vreme na socijalnim mrezama bio popularan bas taj video!

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Православни Србин рече

шта он зна о Видовдану и Православљу

Не ради се о томе. Знали су веома добро они који су и тражили (нудећи му паре, које је и добио, и привремену пролазну моћ!) да се то спроведе на тај празник када је окупациона сила обезглавила нашег владара који јој се на Косову супроставио!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@Orion In medias res! 

• Радостан 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Жељко рече

To je problem kod Srba. Imate predsednika koga je izabrala većina naroda i uvek se nađe deo koji ga ne priznaje za svog predsednika.

Ne razumem ja to.

Koja vecina?confused1

Vecuna je ostala kuci, jer nije bilo covjeka da ga izabere. 

A ovi kvazidesnicari, od silne ljubavi lansirase nas u neslucene visine. Eh

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Жељко рече

Мислиш да би је имали да је био Стамболић место Слобе. 

Možemo samo da nagađamo šta bismo imali ili nemali da je neko drugi bio umesto Miloševića. Ali, ono što smo imali pod njim smo osetili na svojoj koži, tu nikakvo nagađanje nije potrebno. Neko drugi bi možda bio bolji, možda i ne bi, ali ono zlo koje smo pod njim doživeli nas je toliko unazadilo da verovatno ceo ovaj vek nećemo uspeti od toga da se oporavimo. U vreme kad je, nakon pada komunističkog bloka, trebalo tražiti svoje mesto u svetu, mi smo 10 godina bili taoci jednog sociopatskog boljševičko-kvazinacionalističkog mutanta, a i kad smo ga skinuli nismo imali snage da se razračunamo sa njegovim nasleđem, pa nam je usled toga ubijen premijer koji je, uz sve svoje mane, mogao i hteo da radi neke dobre stvari za ovu zemlju.

A 2012. su nam se na velika vrata vratili nosači gajbica iz Miloševićevog vremena, i sad su ljudi izgleda skontali da ovde naprosto nikad neće biti bolje. Ovde ostaje samo onaj koji ne može da ode nigde, a cvet nacionalne inteligencije, u naponu biološkog potencijala, beži odavde glavom bez obzira. I ostavljaju nas pod vlašću kojekakvih Slina, Vulina, Bizona, Jutki i Rističevića.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Који план З-4 ? Хрвати су Србе избацили из Устава 1990. и шта им је био проблем да то потпишу и наставе по старом. Као то су и Олуји пролазили поред снага УНПРОФОР-а или данас ускраћују Србима основна грађанска права ?

Кад погледамо данас шта је све било 90-их видимо да није све црно-бијело. Драшковић је ушао у Скупштину, дакле признао резултате избора, па онда 09.03. покушао пуч.

Сви су говорили да се смијени Милошевић, док нико није покушавао да смијени челнике у осталим републикама СФРЈ.

Подели на овим сајтовима

Дуци је можда, добар човек и патриота, али је комуниста. И то острашћени. Плус, иако има пуно информација, ипак многе ствари не разуме и види се да са мржњом наступа. Пуно генерализација и фанатизма има у његовцим речима.  Рецимо, човек је у једној емисији код Теше отворено бранио Стаљина и говорио да он није никога убио, већ да је све то ,,западна капиталистичка пропаганда".  Такав лик ипак није меродаван да прича о Ђинђићу. 

Дуци не лаже, то што мисли да свјет почиње са француском револуцијом је ирелевантно за његово сведочење. Дописивао сам се њим уродило је плодом па је изјавио да није против Христовог лика и са ће појавити међу слободним људима као револуционар.Шта да се ради не може да изађе из тога, ипак за критику спорта је најбољи на свету и топло га за то препоручујем.Поштен је и искрен и баштини многе хришћанске "идеале" никад се није продао за разлику од неких владика.

И Стево Жигон је изјавио да је стањиниста.

Ако морам да бирам међу комунистима бирам стаљинисте. Иначе код нас и нема деснице, нити смо Цркве ради обавезни да будемо десничари.

Иронија са Ћинћићем је што је био за земаљску Србију а праве свеца од њега.

Не вршим суд над њим, добро је да се повежемо са Њемцима на рачун Енглеза и Амера.

За орден може, па дали су га Мишковићу

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Православни Србин рече

Жељко, Ђинђићева визија је била национална, али ипак демократска Србија у Европи

Исту причу вози Вучић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...