Jump to content

Blic: Синод шаље делегацију нижег ранга на прославу аутокефалије у Никеји

Оцени ову тему

Препоручена порука

Иначе, по незваничним информацијама (званично саопштење Синода још није стигло) Грци ће признати украјинске расколнике а Руси ће због тога вероватно са њима прекинути евхаристијско општење.

У светлу тог догађаја треба испратити и ко ће од наших епископа отићи на фамозну прославу...

@ana čarnojević Сада ће се видети колико "нису" за односе унутар СПЦ битни Барт, Украјина итд.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Срећна слава домаћина, доста година у здрављу и весељу да прославите.

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević Ana, stvari su preozbiljne sele. Gledaj šire....udarena je Pravsolavna Crkva u glavu - razumeš. Eno ti vest, Grci priznali....dakle raskol je i to dubok....sva energija Crkve, globalno, sada će se trošiti na to. Đavo je preko NATO frajera odradio posao....da je ovo dovoljno je....mani sele Maksima i naša prepucavanja...i salve...gledaj stvari šire. Kada Crkvu progone tada je krvavije ali je manje opasno za njen ostanak, tada Crkva jača duhovno....ovo je razaranje Tela iznutra....gangrene nastupaju u raznim udovima, a znaš da, jedino Bog ako hoće, ako ne, onda se gangrenisani delovi tela moraju odrezivati - sestro" tada telo biva - invalid! Pamet u glavu...mani se kojekavih ordenčiča i tekstića....Crkva je u ratu sa Imperijom koja je u propadanju.

Imperjom koja svojim predsednicima radi ovo:

Подели на овим сајтовима

Тужно је да ми што кувамо ручак пишемо о нечему што не знамо....парадокс..али као да то никога не интересује...или...шта ..ево нећу да квотам супер секретара и он је човек и има душу треба да слави славу али....али...али треба Сабор да заседа....мудре главе...па да нешто и научимо

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ana čarnojević рече

da nema dijaloga

То је причица за површне. Кирил је био код Барта, на дијалог, овај га третирао као крпу, и не само њега, то је модел понашања целе екипе око њега....

(Чак и умишљена) сила дијалог користи као алиби, да покрије насиље или интерес или спин...

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević Koristi mozak, Ano, no hard feelings...Crkva je u ratu sa mnogo močnim i opasnim frajerima.

image.png.7c50759e3d7a3bb5f71cc8f41c62cd32.png

Karl Bilt, ministar spoljnih poslova Švedske (i nekadašnji visoki predstavnik UN i EU u B i H), izjavio je pre tri dana da je Rusija 90-tih bila bolja država nego danas, jer je stremila demokratiji i zapadnim vrednostima, a danas stremi pravoslavlju. „U današnjoj Rusiji situacija je mnogo gora. Putin demonstrira privrženost ne međunarodnim vrednostima, već pravoslavnim. Njegova podrška Asadu u Siriji može se objasniti time što je Asad štitio pravoslavne u Siriji. Pored toga, pravoslavlje je opasnije od islamskog fundamentalizma i zbog toga predstavlja najveću opasnost za zapadnu civilizaciju.”

Znaš li ko je Bilt?  Čovek koji je zadučen bio da razruši socijal-kapitalizam, čuveni skandinavski model kapitalizma....inače oponent Ulofu Palmeu, koje ga su ubili kao vepra, i danas se ne zna ko. Kada je Palme izdisao, Bilt je kao mladi oponent nazdravljao u tu "čast"....no har feelings....papa Franja je rekao i vodeči svetski geopolitičari...svet je u Trečem svetskom ratu, ali se on sada vodi po etapama, ovde-onde i drugim metodama...mada se vodi i oružjem (Sirija, Srbija, Irak i td.)

Sada jee Pravoslavlje na udaru frajera iza zavesa... likovi poput Bilt su govna prodana, iyabrana posebno i sa ciljem...i iz "neutralne" Švedske....Ano, Ano....koji Maksim, Blic i slave...

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević Ano, nesi čkolvana reče....Gospod jete tu, i on je i moj - nećeš ga valda samo za sebe? Ali sele Gospod je na milionima i milionima Svetih Oltara...tako da...niko ti, pogotovo ne ja, ne osporavam to.

I ovo ti je glupo:

Управо сада, ana čarnojević рече

Čirko ne zanima me Švedska i Amerika i Zapad bre. šta me bre briga za Vol strit

Gledam u moju zemlju

Pa ja nism u mojoj zemlji pa je gledam, kamoli ti...nego ne može tako....ako oćemo da nešto za našu zemlju uradimo, moramo da sagledamo suštinu...fome su opasne ako se odvoje od suštine...forme su OcKej ako se koriste z aukras suštinee, ali ne ako razaraju suštinu...

Trzanja kod nas, to što gledaš, su, Ano, koncentrični krug ovoga o čem ti pisah gore...a i ja, kao i ti, verujem, da konkreetno Amfilohije - iako se nekad ne slažem sa njim - jeste i biće stub SPC! Jedan  od...Jbg...ti svojim pisanje zagovaraš radikalnije stavove od pdrea iz Rima....mislim ispade i po tebi da su ovi "drugi" u raskolu...nisu...to je talasanje Vode, koncentrični krugo voga gopre što sam ti napisao...yanimaj se...treba da se zanimaš i u politici i Crkvi bez toga gore ne moze...

payi Ano, vidiš li kod očiju? Mi ovde smo se već PODELILI - samo se čeka raskol i svako ima "svoju" stranu! To je MOĆ djavola....opasni su ti frajeri....koji tebe ne zanimaju....ali oni tti kroje kapu sele....svima nama...

Pozz...

Подели на овим сајтовима

Чекам да Блиц сад објасни својим читаоцима како и СПЦ треба да призна Укре јер ово оно велики Бартоломеј и проче

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Жељко рече

Чекам да Блиц сад објасни својим читаоцима како и СПЦ треба да призна Укре јер ово оно велики Бартоломеј и проче

I Blic, a i forumski botovi, uskoro.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...