Jump to content

Blic: Синод шаље делегацију нижег ранга на прославу аутокефалије у Никеји

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Па покушава да каже како је Синод успешно сакрио од 46 владика оно што цео православни свет зна већ више од месец дана...

А и те владике не комуницирају између себе, немају интернете, а ни телефоне немају па да позову Синод и кажу: Ало! Ка' ћемо на журку код Барта? Шта да му купимо?

Јбга, кад мене "јебе "Андроид због (истина на првом месту дебелих прстију), замисли како је тек некима од њима :))) 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Vladan :::. рече

Послаће браћа Руси оног огромног калуђера да очисти ту совру час...

@Милан Ракић 

Ево га баја за Бартову журку:

2gsqfd.jpg?fbclid=IwAR2kP5LomRYB4LQ9bxkCLsoVzS9KVirDEeC9jrIo_TFJfgEvQDGEmPU_c_8

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

pa to...a zamisli zovu vladike i kažu dobro nećemo na žurku a jel može neki Sabor...napišu mejl, napišu na fejs, zovu telefonom... a ono cvrc. nema interneta, ne radi telefon. eno gledali smo seo Amfi napiso pismo stavio pečat i opet ništa.

То је већ ствар њихових односа и поштовања и тактика и којечега и свачега на жалост и тугу и муку свих нас.

Али да нису знали за журку је смешно... Бијонд теорија завере је да Синод то успешно сакрије.

Јок Синод је сакрио и доказе да амери нису били на Месецу...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

pa to...a zamisli zovu vladike i kažu hoćemo Sabor...napišu mejl, napišu na fejs, zovu telefonom...evo i mi znamo neko hoće Sabor. a ono cvrc. nema interneta, ne radi telefon. eno gledali smo seo Amfi napiuso pismo stavio pečat i opet ništa.

kuiš?

i onda ja ustanem jedno jutro i kaćem od jutros neka bude raskol. i bi raskol.

Ал` ми заправо и не знамо око чега су диваниле деде Патрија и Метропола, те остали са снимка ТВ "Храма" Овим прилажем и просвјед РРА што није омогућила пренос на некој телевизији са "јавним" предзнаком... И "бубице" приде да лепо чујемо. Но...

Centralna.jpg?resize=678,381

Наиме, мени нпр. због географске ширине места где се домјенак одиграо пада на памет следеће:

Метропола: - Ваша Светости, ево стигла позивница дидемо у Мрчајевце када завршимо овде?

Патрија: - Што? Какве Мрчајевце?

Метропола: - Па зову нас из кафане "Стојко" у Мрчајевцима на свадбарски купус...

За то време, око Патрије и Метрополе обигравају +Максим, +Иринеја бициклиста и још по неки, а у ишчекивању Патријиног благослова...

Патрија: - Нека "Стојка" за други пут. Ипак смо овде у Краљеву и околици. Сира, кајмака, младе јагње... (Метропола га прекида)

Метропола: - Али Ваша Светости!? Купус! Свадбарски! Па се оно месо "распало", па сланина, па купус се пресијава на Сунцу к`о бисери Бојане...

Патрија: - Аман! Није лепо додбијемо понуде овдашње кад су људи лепо зготовили. Шта си запео купус, па купус! Тешка `рана... Тај... Купус.

Метропола: - Али није то само због мене, знате... (Патрија га прекида)

Патрија: - Нећемо код "Стојка" и тачка! Можда други пут!

Метропола: - Али Ваша Светости! Јасно је мени и кајмак и сир и млада јагњетина... Али ови наши "уставотворци". Знате, тамо у Бабилону купус није као овдашњи. Некако је пластичан. Ужелели га се, знате!

Патрија: - Ја сам рекао своје. Има да буде по протоколу! Данас није планиран "Стојко" и купус и око тога нема више дискусије. И ајде лепо поседајте на столице испред бине да ово завршимо да се не олади...

Метропола и још по неки покуњени одлазе... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ana čarnojević рече

ovde je bilo reči o nekom pomeranju datuma.

И ја мислим да је било калкулација са датумима (са обе стране) али док се не виде та писма у оригиналу може само да се машта о томе.

пре 9 минута, ana čarnojević рече

uglavnom, koliko sam shvatila iz teksta, komunikacija, bar ona zvanična i protokolarna koju ti obično zahtevaš naročito kada je reč o Fanaru je bila poremećena.

Могуће али то не мења чињеницу да је мала вероватноћа да нису знали а ако су знали могли су то и (званично) да искомуницирају између себе. Нико не може да спречи неког владику да се види са Бартом или да пише писма или да оде негде без договора са осталима. У ствари сва три је Амфилохије већ урадио ;) 

пре 12 минута, ana čarnojević рече

a da je neko otišao bez pečata onda bi ga ovde tri meseca ispoitivao i čerečio gde je pečat.

Тако је, рецимо, Амфилохије је примио расколнике без печата осталих и то и даље стоји. Али нико не може да га спречи. Можда је и било неке комуникације са осталима али то не знамо. Мада сумњам да би Амфилохије то, као јак адут, прећутао...

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vladan :::. рече

Јок Синод је сакрио и доказе да амери нису били на Месецу...

А не! То се чува у неком ватиканском подруму. Где и оригинал Библије чији садржај нема везе са нама познатим. И нека слична документа. За чуваре одређени кардинали који личе на гуштере у црвеним папучицама

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja znam ko bi voleo.. al ne sme sam:)):aplauz:

Купус?! Ја га волим, а имам бураг к`о Карели. И бицикло би сварио

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Купус?! Ја га волим, а имам бураг к`о Карели. И бицикло би сварио

Ih.. ti si svoj čovek pa možeš i ne smeta ti ali kad bi večiti mamin sin imao toliki apetit čas bi postao veći od Kareli-a.

:aplauz::aplauz:

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Hristos dade glavu Srbima i pođe na počinak, dok se Sveti Duh nasmeja večno i reče : Više posle ovih Srbalja ni mene neće vaseljena moliti za humor više...

Rastereti tako Otac i Sina i Duha Svetoga od posla im večnog.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Naša Crkva ne proslavlja, naime, 800. godišnjicu hirotonije Svetog Save u episkopski čin, a na tu proslavu nas poziva Carigradska patrijaršija, nego proslavlja 800. godišnjicu autokefalnosti naše Crkve. Hirotonija Svetog Save je, prema našem shvatanju, samo deo ukupnog događaja koji proslavljamo.

Подели на овим сајтовима

Naša Crkva ne proslavlja, naime, 800. godišnjicu hirotonije Svetog Save u episkopski čin, a na tu proslavu nas poziva Carigradska patrijaršija, nego proslavlja 800. godišnjicu autokefalnosti naše Crkve. Hirotonija Svetog Save je, prema našem shvatanju, samo deo ukupnog događaja koji proslavljamo.

Ovo je mnogo vaznije :
“Ako neko od naših arhijereja otputuje, to će biti nezvanično, odnosno u svoje lično ime, na osnovu ličnog poziva i dogovora – kaže vladika Irinej.”
U 100 evrića da je Maxim na proslavi.
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Srdjan61 рече

Ovo je mnogo vaznije :
“Ako neko od naših arhijereja otputuje, to će biti nezvanično, odnosno u svoje lično ime, na osnovu ličnog poziva i dogovora – kaže vladika Irinej.”
U 100 evrića da je Maxim na proslavi.

Može da ide ko god hoće. Ne brani sinod nikom da ode tamo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...