Jump to content

Вучићу Орден Светог Саве

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 429
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 26 минута, Столић Зоран рече

И шта сад?Јел треба код Артемија у катакомбе?

Сви у храмове на богослужења. Наишла је јака бура, и оштри ветрови. Треба се Господу молити, да нас ојача, и да нам да снаге и љубави да ВЕРУ сачувамо. Јер кад изађемо из храма, буре неће бити, а ветрови ће устукнути. Као што је то било и раније, и као што ће то поново некад наићи. Јер Црква Христова почива на стени...

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

Meni bila lepa svecanost,.... sve sto ima veze sa verom i crkvom i blagoljepijem i lepota molitve i pojanja,.... sve je to jedna bitna sustina i projava crkve.... :sunce: ... mogu samo da zamislim 6. vek , car Justinijan Veliki i monumentalna crkva svete Sofije i praznik Hristovog Vaskrsenja kada se slavi u celom Konstantinopolju i na ulicama i u gradu i u svim crkvama i manastirima u gradu, i ljudi i svestenstvo kao jedan glas koji poje Hristu Bogu.... ili Moskva i sveta Rusija, ili Srbija pod sv.Savom i sv.Simeonom Nemanjom i sv.kraljem Lazarom i svi drugi pravoslavni narodi...

Подели на овим сајтовима

Орден Светог Саве, првог реда, до сада су добили: .... озмеђу осталих, Никола Тесла, Аугуст Лимијер, Влада Илић, војвода Степа Степановић, Дмитри Медведев, Патријарх Алексеј, Владимир Путин, Александар Солжењицин, Матија Бећковић, Новак Ђоковић, Емир Кустурица, .... а онда креће суноврат Ордена, Мишковић, Палма, Форцан, ..... и
(Кики, 8. oktobar 2019 22:10) 

# Link komentara

Подели на овим сајтовима

Мене само једно интересује. Како ћемо ми сутра у парохију међу народ? Шта да им одговоримо кад почну да нас испитују?

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka

Подели на овим сајтовима

Ако питају ко је у парохији без хране, без огрева, у дуговима, онда ће бити у реду.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, о.Бане рече

Мене само једно интересује. Како ћемо ми сутра у парохију међу народ? Шта да им одговоримо кад почну да нас испитују?

Драги оче Бане, изрецитујте им ово од Шекспира:

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Бане рече

Možete šta hoćete ali ne van Jevanđelja, jer i Hristos dade Judi Telo i Krv da se spase...

Crkva je Otac Srbije a Otac daje sebe i slobodan je da bude Otac i kad pod Turcima države nema i tad čuva Srpsku čeljad dok država ponovo ne vaskrsne.

Juda svoj izbor čini a Otac se dade ceo.

Ako neko hoće van Jevanđelja onda ih usmerite na građanske proteste, na izbore i na druge načine borbe govoreći kako patrijarhov sagledavanje politike nije dogmatika niti obavezujuća kategorija o kojoj bi mogli pričati u Crkvi.

Ja jedva čekam da ova ludost SNS prestane. Oni su priklješten nerv koji mišićima daje pogrešne informacije.

Nije Patrijarh uveo politiku u besede, to su činili pre njega upravo oni koji se plaše sada za ugled Crkve misleći da je politička misao koju oni dele dogmatska kategorija. 

Moglo je i bez Vučića ali bi onda Svetosavlje bilo samo istorija jednog doba a ovako nas možda i otrezni, pokrene i navede na bolju Srbiju, jer ova hteli mi ili ne vrlo škripi.

Računam da bi Vučić duže ostao kao vladar bez ovog ordena.

Većih problema imamo u samoj Crkvi e tu već ne znam kako će te pred narod i ako vas neko opšte i pita o tome.

Vučić je komfor u odnosu na stanje u samoj Crkvi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па ето јесте непријатно гледати али људи јел слушате ви патријарха? Па он је обавезао Вучића да не сме да преда ни педаљ КиМ-е. Тај орден првог реда обавезује. Можда тргне Вучића и друге да буду бољи у будуће. Будимо оптимисти, имајмо наде...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Па ето јесте непријатно гледати али људи јел слушате ви патријарха? Па он је обавезао Вучића да не сме да преда ни педаљ КиМ-е. Тај орден првог реда обавезује. Можда тргне Вучића и друге да буду бољи у будуће. Будимо оптимисти, имајмо наде...

Ili da čini što brže ono što je naumio, da agonija već jednom prestane i da se razotkriju svi u svemu koji se kriju tako što okrivljuju Vučića za sve a ustvari žele mu dugu vladavinu sakrivajući tako svoja mešetarenja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Просечан србенда рече

Не буди наиван Србендо просечни! Вучић је правник и њега би највише требало да обавезује Устав Републике Србије!!! 

Али не лези враже... он је до сад безброј пута изјавио да је за разраничење са Албанцима, као да Србија нема границу са Албанијом??? 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...