Jump to content

Вучићу Орден Светог Саве

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 429
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 20 минута, Ćiriličar рече

@сведок Супер Максиму да скрене пажњу са себе: "Држите лопова"! Како си лоле темпирале говоранцију "из канцеларије епископа" ервеговачког :)  Полемика траје п'о године, а они БАШ пред сабрање у Жичи - пљааааас!

Право браЦки...

Evo ti kraca verzija mog prethodnog posta tebi: tihovanje je majka svih nauka! Cuti brate malo...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ćiriličar рече

Uz to saborsku raspravu potrebuje i najnovija sinodska odluka da se prvi put u osmovekovnoj istoriji naše Crkve, i to baš na ovu svečanost, dodeli orden Svetog Save prvog stepena jednom predsedniku Srbije.

Од Светог Саве до Јосипа Броза Србија никад није имала нити могла имати председника! С тога је формулација "prvi put u osmovekovnoj istoriji naše Crkve, i to baš na ovu svečanost, dodeli orden Svetog Save prvog stepena jednom predsedniku Srbije" у најмању руку - смешна! Дакле тек у задњих (2019 минус 1945 јес' једнако 74) 74 године смо имали председнике. Тио је безбжник, као и Председништво после њега, па онда ратови, па Југославија, па Србија и Цркна Гора - дакле: тек од Слобе наступа та " 'осмовеквна' председнича историја"!

Кава је ово формулације? Слоба, Тадић, Николић и Вучић, сви стрпани у 20-так година. О којој "осмовековној" историји Србије са председником говоримо? Невероватно...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Па не верујем ја у формске 'духовнике"...ако ти је добро тихуј, ко ти брани.

Ti izgleda ne verujes niusta… bilo bi mi drago da je I tebi dobro.... 

Sto se tice "forumskih duhovnika" - ne brini, necu ti preuzeti posao… samo ti radi svoj posao

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Неко тамо рече

Постављам једноставно питање. Зашто се нико од душебрижника Амфилохијевих и његових фанова не побуни кад је митрополит Амфилохије даровао орден Светеог Петра II Његоша, оном безбожнику и лудаку Шешељу? Где су тада били? Сад им смета орден Вучићу а не смета им орден који је Амфилохије дао безбожнику Шешљеу који се још 1992. године успротивио увођењу веронауке. Који каже да су све религије измислили људи. Коју булазни да су свети оци искривили Јеванђеље и слично. И њему је Амфилохије дао орден!? Реч нису тада зуцнули Амфилохијевци. Кад он забрља онда је то икономија. Кад Синод одликује Вучића онда је то смак света. Лицемери црногорски. Сад дижу прашину и праве поделе око ордена Вучићу. То је само још једна лукавштина Амфилохија и његових сеиза. Амфилохије је последњи човек у СПЦ који би требао да било шта коментарише у вези додељивања ордена било коме. Орден безбожнику Шешељу који је он дао говори све.

•  

Lepo si primetio. I to je bila katastrofalna odluka. I da smo tada reagovali, mozda sada ne bismo morali.

Подели на овим сајтовима

Episkop Atanasije (Jevtić): Većina episkopa protiv dodele ordena SPC Vučiću

Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić) izjavio je danas, u Pećkoj patrijaršiji, da se on, kao i većina episkopa, protivi da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Orden Svetog Save.

Piše: Beta 08. oktobra 2019. 15.55 Izmenjeno: 16.03

0605foto-FoNet-SPC-678x381.jpg?x33301Foto: FoNet/ SPC

„Veliki broj episkopa, može se slobodno reći većina, je protiv toga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Orden Svetog Save“, izjavio je na svečanosti u Pećkoj patrijaršiji episkop Atanasije, prilikom obeležavanja osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), preneo je Radio Goraždevac.

Najviši orden SPC trebalo bi, kako su javili mediji, da se uruči večeras u Beogradu, na Svečanoj akademiji povodom jubileja SPC.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, feeble рече

Demagoga se ne moze slusati. Cuo sam patrjarha i nije mi dobro

Bolje nemoj. 

Naglasila sam sinu da posmatra sraman trenutak u istoriji. Objašnjavam sad i zašto.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, feeble рече

Demagoga se ne moze slusati. Cuo sam patrjarha i nije mi dobro

Патријарх је заиста био уморан... нерочито је погрешио кад рече да ће Република Српска постојати док је тамо Милорад Додик... :(  

значи све вежемо за (Домановићеве) вође ... :(  

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...