Jump to content

Преписка умировљеног епископа Атанасија и патријарха Иринеја поводом случаја владике Максима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 47 минута, Марио Токовић рече

Протестантско апокалиптичка религијска мисао. Додуше ту би ти један свети Американац добро дошао - Серафим Роуз.

Пријатељу, они нас већ разваљују, ако то не видиш већ у томе читаш протестантску апокалиптичну мисао због цитираног Јеванђеља, онда не знам шта да ти кажем.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Марио Токовић рече

Протестантско апокалиптичка религијска мисао. Додуше ту би ти један свети Американац добро дошао - Серафим Роуз.

Серафима сам читао као клинац. Али је сувише протестант за мој укус. Више ми прија Серафим Саровски.

Подели на овим сајтовима

@Жељко  Jedno ozbiljno pitanje: Da li ti stvarno misliš da bi neko mogao da uceni Tasu pa makar to bio i HAG? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жељко рече

Пријатељу, они нас већ разваљују, ако то не видиш већ у томе читаш протестантску апокалиптичну мисао због цитираног Јеванђеља, онда не знам шта да ти кажем.

Свет је разваљен од Адама и Еве. Империје разваљују свет да би владале светом. А онда тај исти свет развали империју. Народ никада не може да развали империја. Народ се разваљује изнутра. Човек по човек,породица по породица.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

@Жељко  Jedno ozbiljno pitanje: Da li ti stvarno misliš da bi neko mogao da uceni Tasu pa makar to bio i HAG? 

Не знам шта да мислим по том питању.

Нисам од оних православаца који у поповима виде супермене само зато што носе плаштове. Тако да претпостављам да се иза тих плаштова крије само човек.

А сваки човек је ипак само човек и као такав слаб.

Није ми логично да су Афилохије и Атанасије уцењени од Хага, јер заиста не знам шта би им то могло нашкодити у монашком животу да заврше у тамници. С друге стране Шешељу су у Хагу судили за сличне ствари, за које би могли и Амфилохија и Атанасија оптужити, дакле постоји могућност за тако нешто.

Трећа ствар је што се о томе већ дуже време прича по чаршији, а где има дима има и вутре, тако да не мислим да је прича баш без основа. Барем што се тиче потеза које је у вези подршке режиму Мила Ђукановића Амфилохије повлачио је јасно да иза тог дима стоји нека ватра.

Али исто тако не мислим ни да је Мило све радио на добровољној бази.

Но када би ишао том логиком на крају бих дошао у ситуацију да правдам и Анту Павелића а то ми не пада на ум. Негде мора да постоји граница, тј црвена линија.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Марио Токовић рече

Свет је разваљен од Адама и Еве. Империје разваљују свет да би владале светом. А онда тај исти свет развали империју. Народ никада не може да развали империја. Народ се разваљује изнутра. Човек по човек,породица по породица.

Мислиш комунизам нас није развалио?

Није дошла 6. личка гарава и стрељала по Шумадији кога им се ћефне а после завели диктатуру и преваспитавање младежи?

Мислиш то је било због наших грехова али смо се ми после тога опоравили и покајали?

Вратили традицији и вери и сад је све ок.

Вучић је онда прави човек за нас, јер хвала Богу сад је све ок.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жељко рече

Не знам шта да мислим по том питању.

Нисам од оних православаца који у поповима виде супермене само зато што носе плаштове. Тако да претпостављам да се иза тих плаштова крије само човек.

А сваки човек је ипак само човек и као такав слаб.

Није ми логично да су Афилохије и Атанасије уцењени од Хага, јер заиста не знам шта би им то могло нашкодити у монашком животу да заврше у тамници. С друге стране Шешељу су у Хагу судили за сличне ствари, за које би могли и Амфилохија и Атанасија оптужити, дакле постоји могућност за тако нешто.

Трећа ствар је што се о томе већ дуже време прича по чаршији, а где има дима има и вутре, тако да не мислим да је прича баш без основа. Барем што се тиче потеза које је у вези подршке режиму Мила Ђукановића Амфилохије повлачио је јасно да иза тог дима стоји нека ватра.

Али исто тако не мислим ни да је Мило све радио на добровољној бази.

Но када би ишао том логиком на крају бих дошао у ситуацију да правдам и Анту Павелића а то ми не пада на ум. Негде мора да постоји граница, тј црвена линија.

ne vidim ni ja supermene u njima a nročito posle ovog Tasinog ćutanja oko Maksima ali koliko ga znam da su mu pripretili taj bi još žešće napao sve što je u skladu sa njihovim interesima. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жељко рече

пре 1 минут, Жељко рече

Мислиш комунизам нас није развалио?

Није дошла 6. личка гарава и стрељала по Шумадији кога им се ћефне а после завели диктатуру и преваспитавање младежи?

Мислиш то је било због наших грехова али смо се ми после тога опоравили и покајали?

Вратили традицији и вери и сад је све ок.

Вучић је онда прави човек за нас, јер хвала Богу сад је све ок.

Комунизам је последица не узрок пада. Готово сви су лагали у к. Југославији осим комуниста. Они су лагали искрено верујући у свет без Бога, други су лагали правдајући себе Богом и вољом његовом.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

ne vidim ni ja supermene u njima a nročito posle ovog Tasinog ćutanja oko Maksima ali koliko ga znam da su mu pripretili taj bi još žešće napao sve što je u skladu sa njihovim interesima. 

То кад би био крајње ирационалан онда би он тако поступао, али далеко је Таса од ирационалног човека.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Марио Токовић рече

Комунизам је последица не узрок пада. Готово сви су лагали у к. Југославији осим комуниста. Они су лагали искрено верујући у свет без Бога, други су лагали правдајући себе Богом и вољом његовом.

А данас хвала Богу нико не лаже. Ево поправили смо се. Нисмо онакви какви смо били пре Другог светског рата. Нити имамо ријалити програме нити су нам клинке старлете и спонзоруше, нити се клинци џиксају и да не набрајам шта све више нисмо.

Дакле, развалили су нас. И разваљују нас и даље. Не спорим да има и наше одговорности али колико год да има наше одговорности један Јасеновац никакав Бог љубави не би дао неком народу ма колико да га воли, да би се он покајао а није се покајао као што знамо. Нити је Јасеновац био последица наших грехова. Истина био је последица грехова али не наших. Као што ни Хирошима и Нагасаки нису последица грехова Јапанаца већ злочин Американаца.

Такве ствари се не могу правдати, осим ако ниси у некој НВО за деконтаминацију Србије и на листи за плату од Ротшилда или Рокфелера.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

То кад би био крајње ирационалан онда би он тако поступао, али далеко је Таса од ирационалног човека.

Što iracionalan? Pa srpski je inatiti se  plus što to može da doprinese onome zašta se boriš. Zamisli scenario: podignu optužnicu protiv Tase. Pa to bi bio šou! Postao bi neviđena mediska zvezda. Vidiš da ga i ovako dižu u zvezde a tek onda. Još da se pojavi u Hagu kao jedini verski lider optužen za postrehavanje rata i td- Pa to ti je mučeništvo na kub. Kakav Sv Đorđe? 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, feeble рече

Ja sam cuo neku pricu da je vl. Atanasije pomogao oko evakuacije muslimana iz nekog sela a da bi ovi haski demoni to mogli okarakterisati kao pomaganje u etnickom ciscenju.

Нисам заиста чуо за то.

Но опет ми нелогично да један монах може себи да дипусти да буде уцењен.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Što iracionalan? Pa srpski je inatiti se  plus što to može da doprinese onome zašta se boriš. Zamisli scenario: podignu optužnicu protiv Tase. Pa to bi bio šou! Postao bi neviđena mediska zvezda. Vidiš da ga i ovako dižu u zvezde a tek onda. Još da se pojavi u Hagu kao jedini verski lider optužen za postrehavanje rata i td- Pa to ti je mučeništvo na kub. Kakav Sv Đorđe? 

истурчи се Марко из ината

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Пример деловања звери из бездана се најбоље види на случају Марка. Кад смо већ све спојили у једну причу. Али Марка Радосављевића. Онаква хајка, коју и Викиликс потврђује, показује како делује звер, зверски. Ученике Јустинове доведе у ситуацију да свог сабрата јуре са епархије јер се није поклонио звери. А онда овај из ината направи раскол.

Ето то су дела звери.

Нема ту пуно опција. Кад те Амери и Пентагон притисну и развале заиста не остане камен на камену.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...