Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, dragisa рече

čovek zvani zamena teza:

treba biti veliki .... umetnik, da bi sebe stavio rame uz rame sa sv. Porfirijem

baš ono totalni umetnik

Па то је зајеб у хришћанству. Да не препознаш, а хвалиш све из прошлости, а сува си смоква, труо изнутра. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Порфирије: 

Pogledao sam ga sa radosnim izneneđenjem i rekao: „Starče, vrlo je lepo to što mi govorite; to mi pruža veći spokoj od onih pomisli koje sam maločas izrekao. Vaše reči kao da daju krila mome moralu, i pružaju mi veliku radost. Štaviše, podsećaju me na natpis na ulazu jednog svetogorskog manastira: „Ako umreš pre no što umreš, nećeš umreti kad umreš”.

Kad je čuo te reči, Starac je bio ushićen, pa mi živahnim glasom veli: „Zapiši mi to, brzo, u moj telefonski imenik, na jednu praznu stranu”. Zapisao sam mu to; zatim sam mu naizust naveo dve misli svetog Jovana Lestvičnika na tu istu temu. Starcu se i one veoma dopadnu, te poviče: „Smesta mi i njih zapiši u telefonski imenik”. Poslušah ga i zapisah. Tada mi on zapovedi: „Uzmi jednu svesku, pa sve lepo što sretneš u Svetom Pismu i u svetootačkim knjigama koje izučavaš, zapiši i donesi da mi čitaš, da se i ja radujem. I ovo što ja govorim, zapisano je u Jevanđelju”. Sećam se da se taj naš susret pretvorio u pravi duhovni praznik. Starac je bio toliko ushićen da se ponašao poput deteta. Ličio je na svetitelje „jurodive Hrista radi”, koji su od nepodnošljive radosti božanske ljubavi bili opijeni „trezvenim pijanstvom” i doživljavali „mudri zanos”, koji su, posmatrani kroz kratkovide naočari logike, izgledali apsurdni i protivrečni.

Ово је истина и погађа у центар.Али занимљиво како се ови верски фанатици позивају на Јустина Поповића а овај се уопште није бавио или само у младости аскетском теологијом.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Августин рече

Изгледа да је нажалост тако.

Жељко, хајде да чујем шта је то изгледа тако. 

У друштву си са овим ликовима са којима више немам шта да причам. Просто људи нису своји. Губљење времена. Али ти си ми занимљив. С времена на време искрснеш са констатацијама на мој рачун. Дакле да чујем.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Августин рече

Па ово је страшно нисам знао.Да ли је ту Никодим да извинеш већпрекинуо општење.Чим се ти људи баве уместо да мисле о свом спасењу.

Zvanično je prekinuo vrlo brzo posle ovog zahteva. Lako je naći datume.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Аристарх рече

Подсећа ме на Бушидо кодекс части, док нисам схватио да су били педери (због чега сам изгубио илузију о савршеном поретку Бушида) ти јапанци, гледао сам то штиво као Свето Писмо. Тек касније сам почео да се преумљујем на хришћанство:945729:. али ово је дефинитивно као јапанска филозофија

Ма најгоре је код самураја и бушида што су они гледали народ као стоку.Тако Амброуз Бирс наводи у Ђавољем речнику једну реч коју су употребљавали за -Испробати нови мач на случајном пролазнику. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Па то је зајеб у хришћанству. Да не препознаш, а хвалиш све из прошлости, а сува си смоква, труо изнутра. 

koji si ti genije....stvarno.....

dakle imamo čast isčitavati Porf. Novog u originalnom tekstu (muda, drkanje, stoko...)

mada ublažio si rečnik do sada si igrao na foru "huliš na DS!!!" kada neko "ne prepozna" blaženstvo tvoje

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Био ми је сумњив још раније али нисам знао да ће овакве потезе да повуче.

И ти ли си, Жико, посумњао у Авино расуђивање? 12:smeha:

Од првог дана знао и писао. Добио пацке и на Поукама, јер је био канонски свећеник. Да не претерујем. 

Замисли сада ову перверзну ситуацију, која је смехотресна: Све будуће јеретике/расколнике сам овде унапред разобличио, а онда дође да ме напада да сам лажни пророк исти тај (Родољуб Лазић) који их је од почетка подржавао! Мени се чини да је овде на делу чудесни смисао за хумор Духа Светога који је ове натерао да ме нападну. Да се покаже још светлијим дело Божије.   

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Жељко, хајде да чујем шта је то изгледа тако. 

У друштву си са овим ликовима са којима више немам шта да причам. Просто људи нису своји. Губљење времена. Али ти си ми занимљив. С времена на време искрснеш са констатацијама на мој рачун. Дакле да чујем.

Ово је тако

– Александар Сарачевић, дипл. теолог,
– Родољуб Лазић, дипл. правник,
– архим. др Никодим Богосављевић,
– др Владимир Димитријевић, књижевник и публициста

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Ово је тако

– Александар Сарачевић, дипл. теолог,
– Родољуб Лазић, дипл. правник,
– архим. др Никодим Богосављевић,
– др Владимир Димитријевић, књижевник и публициста

И, шта је с тим?

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић 

Ко овде није свој, а?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

И, шта је с тим?

Па видиш то је тако зато што ти није јасно зашто је тако.Чуј крива руска црква за критски сабор која није ни била.Коју демонску имагинацију има неко да би то смислио.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Па видиш то је тако зато што ти није јасно зашто је тако.Чуј крива руска црква за критски сабор која није ни била.Коју демонску имагинацију има неко да би то смислио.

Човек је социопата. Буквално ни на 1 аргумент није одговорио, нити се упустио у дијалог. За мене је прича завршена. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

@Родољуб Лазић 

Ко овде није свој, а?

Драгана, сад ћу ти рећи:

поп који пита: "где нам је Дагиша што пита за мастурбацију? Нема га читав дан, да није занемоћао у руке, па не може да куца"

И онај други који каже: "Боже, ако ме зај....., стварно си претерао". 

То се не налази ни на улици, а овде на сајту се људи томе смеју као доброј фори.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Човек је социопата. Буквално ни на 1 аргумент није одговорио, нити се упустио у дијалог. За мене је прича завршена. 

На тебе више ни минут нећу да потрошим

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Августин рече

Ма најгоре је код самураја и бушида што су они гледали народ као стоку.Тако Амброуз Бирс наводи у Ђавољем речнику једну реч коју су употребљавали за -Испробати нови мач на случајном пролазнику. 

Бушидо је мерећи дубину промисли штива, светлосним годинама удаљен од примера чојства и јунаштва Марка Миљанова, али имају исту суштину, не би их писали да је 20% људи било часно и поштено у оквире њихових мерила вредности. редак је био чист бушидо код људи.

наглашава се дисциплина и хејерархија која има не-пророчку духовно-моралну паралелу коју ја нисам видео у Свето Писмо. У Библију Давид ратује против рођеног сина и убија га током побуне, па убија свог војника да му преотме жену... Па га Бог кажњава и убија му дете са том женом... па пише Псалме због тога...

Ти мислиш да хришћани нису гледали неки народ као стоку? шта је било у други светски рат0703_read

или старозаветници? знаш ли зашто је Владика Николај оптужен за антисемитизам иако је спасавао јевреје? баш зато што је правилно оптужио њихове унутражње сукобе ван ционистичких конгреса, као разлог другог светског рата. Јер они себе гледају међусобно као стоку, ако нека група има превише словенске или арапске или чисте јеврејске крви. Имају различите законе, због којих се убијају. Николај је то критиковао, па је зато назван анитсемитом јер није прихватио да су то појединци. мсм. ипак је отац ционизма сахрањен у Београду па је Николај знао са киме има посла, тако да није антисемита.

Али веруј ми, бушидо људе не гледа као стоку, они су често будисти (у ту веру немам основе увида, али знам да су хедонисти тешки, зен баште...).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...