Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Вукашин рече

Legendarni klip :D

Тачно да помисли човек да се ради о неким глумцима а не о монаху. :))

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Ima i većih bisera, ali ovo je bio prikladan, kratak klip :smeh1:

Нијесам се њим бавио 0505_music

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Леон Професионалац рече

После га пустио Патријарх а тадашњи нишки за САД или Канаду.

Срећа му је да није завршио у Канади!

Безбожни бизнисмени и њихови послушни попови у Канади не воле младе, способне и верујуће свештенике... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Вукашин рече

Legendarni klip :D

Кад је Јошо учио пјевање, и ја сам био у Пиперима... Легенда је! А и он воли да блебеће као и ја, па га зато Лохи завеликосхимничио!:))

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Нифада рече

О.Рафаило је овде као Рафа (Надал) из најбољих дана.Често су ми његове беседе биле некако претврде,али овде је "развалио" тему:aplauz:

А тек ово - Има записана и дивна анегдота са једним протом који је у разговору са Николајем рекао „Е, владико код тебе је све добро, само ти једна ствар не ваља.“ Кад га је владика упитао о којој ствари се ради, прота му је одговорио: „То што пушиш, владико“. Николај, духовити Ваљевац, питао је онда проту да ли и он пуши. Прота је достојанствено одговорио – не. А Николај му је рекао: „Е, видиш прото – код тебе је једино то добро.“

To da je vladika Nikolaj volio cigarete i pušio najčešće koriste neki pušači afirmativno po sebe,eto imaju nešto zajedničko sa Nikolajem,samo da im ne bude to jedino zajedničko:)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Нуди поп колегу да запали, а он преподобно вели : Само тај гријех немам. А први који је био страсни пушач одговори : Да је гријех имао би га сигурно.

Подели на овим сајтовима

Зашто не поменете и Егинског?

Та није Николај једини светац заштитник пушача :naklon:

Подели на овим сајтовима

To je tako glupo, mislim za pusenje i sakrivanje... Sta sad pop ako pusi mora da se krije da ne bi neko nesto rekao? 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Леон Професионалац рече

Зашто не поменете и Егинског?

Та није Николај једини светац заштитник пушача :naklon:

Samo da sada masovno svi ne počnu pušiti, ne bi bilo dobro za mlađe koji ma su pluća još u razvoju....

Kao iz Umberovog, ime ruže kad Vilim žvače onu čudu travu a mlađi drug traži da i on proba a ovaj kaže, ono što je dobro za starog franjevca ne znači da je dobro i za mladog benediktinaca.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Zoran Đurović рече

Gledao ja ovo odavno. А иначе сам Николаја као пушача качио на мом фб, па ми продимио!:)) Направио сам и овај православни мотивациони постер. Каћио сам га и да не носи мантију! Који је то тек грешник био! 12:smeha:

Ово је била та објава: 

Zoran Djurovic је са корисником Jelena Marinkovic и још 27 особа.

01. новембар 2016. · 

Sidarta Nostra ме са нотом да је и св. Нектарије Егински пушио подсети да је и Неша Ненад Илић успео једном да каже нешто паметно:))))

"Рецимо – патријарх Павле, иначе диван сведок јеванђељске скромности, био је склон јуридичком посматрању ствари. Кад је први пут постављен предлог да Сабор разматра канонизацију Владике Николаја, патријарх Павле се успротивио томе, са образложењем: „још увек има људи који се сећају да је он пушио“.
С друге стране – недавно сам опет био у ситуацији да се објашњавам са једним зилотски настројеним верником који је инсистирао на томе да не може бити да је владика Николај имао посла са цигарама и цигаретама. Толико је то жучно бранио, и он као и патријарх Павле – као да се на тој тачци решава питање Николајеве светости.

А Николај је, по људима „који га се сећају“ или који су понешто записали, заиста пушио... Има записана и дивна анегдота са једним протом који је у разговору са Николајем рекао „Е, владико код тебе је све добро, само ти једна ствар не ваља.“ Кад га је владика упитао о којој ствари се ради, прота му је одговорио: „То што пушиш, владико“. Николај, духовити Ваљевац, питао је онда проту да ли и он пуши. Прота је достојанствено одговорио – не. А Николај му је рекао: „Е, видиш прото – код тебе је једино то добро.“ Такорећи – велика ствар! Дај боље да окренемо ово на шалу.
Могу само да се забављам смишљајући шта би рекао Николај рекао патријарху Павлу или оном мом зилоту".

Код мене жена и ћерка, козе, пуше, док ја и 2 сина не пушимо. Можда ће и оне да се спасу ако Бог не гледа на пушење, али ако гледа како ми једу душу, онда неће!:::))))

14915210_1296873230357141_10585686129104

Kaki pusio

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јелена011 рече

To je tako glupo, mislim za pusenje i sakrivanje... Sta sad pop ako pusi mora da se krije da ne bi neko nesto rekao? 

Све зависи од Владике некима смета  некима не смета мислим која глупост да не можеш биити добар Свештеник ако си пушач познајем неколико одличних . 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...