Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Леон Професионалац 

нисмо се схватили. ја сам подразумевао турски закон о слободи малтретирања не муслимана. који је нестао након њиховог прогона са наших простора.

ако је прошло 200 година од тада, вероватно имају неки други разлог што се обележавају. не враћало се то време турака, то је посебна сорта:pucpuc2:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Јесмо на страници 66, али да те замолим да се не расправља о жигу Звери овде. Није тема. Гриша уме да подене стално слична питања, али ја немам времена за то. Нисам стручњак за све као наш Рођа

Ја вам говорим да ће свако од нас када затвори очи да васкрсне. И то је кратко време. Зато су ми бесмислена сва питања око Антихриста. Њега ћемо препознати као Христови када дође (ко буде жив тада). Према томе, ми већ овде имамо довољно репера према којима се одређујемо. Рођа се усудио да се одреди у мом случају, ја никоме не браним да га послуша. Паламуди. Нигде у Писму није написано: Ко не верује да је Порфирије, или Ава Зоран светац, иде у пакао! Само се смејем његовом кретенизму (у смислу глупости, не болести). Показао сам на основу Писма и Отаца да ствар није тако једноставна како је овај "експерт" замишља. Из конкретног случаја смо направили општу причу. 

Нису уопште бесмслена, јер ће се антихрист зацарит у граду на седам гора (то беше Рим, па сте нам ви прва рука информација:945729:) шалим се, ја рекох да мсм. да је антихрист прошао... Јер Христос другачије од апостолских виђења наводи крај времена, Павле за разлику од Јована сведочи пад Антихриста током свог живота.

и мсм. да грешиш ту код вакрсења. Неће одмах након смрти човек да васкрсне. већ ће бити (ако је спашен) узнесен на небеса као што су Апостол Павле и Јован навели, да ће многи од пристуних који су их слушали тада уживо, видети Христа и бити узнети на небеса. Онда за васкрсење има да се чека. Јер васкрсење обухвата инкарнацију у нова тела на новом свету.

Јер зашто би се помињало да Свети Оци питају Христа "докле више?" значи атемпоралност Бога Оца која је такве природе да 1000 година траје као 1 дан, није временска димензија у којој цело време живе светитељи који су узнесени на небеса.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аристарх рече

Онда за васкрсење има да се чека.

Да, то је познато блејање душа по небу...:))12:smeha::)) Требало је да читаш моје текстове. Владика Николај говори да ће одмах да по смрти свако васкрсне и има своје тело.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Да, то је познато блејање душа по небу...:))12:smeha::))Требало је да читаш моје текстове. Владика Николај говори да ће одмах да по смрти свако васкрсне и има своје тело.  

Да, то многи говоре да: смрти нећемо окусити

Чекање је прилично бесмислено. Ја, пак, не размишљам о томе ни на један начин. Мислим да је то од људи сакривено. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

Мислим да је то од људи сакривено. 

Говори у своје име!:))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Требало је да читаш моје текстове. Владика Николај говори да ће одмах да по смрти свако васкрсне и има своје тело.  

Једно је васкрсење Јаирове кћерке, сина удовице у Наину или Лазара у Витанији. Али друго је васкрсење у нови свет. Ја сам код Николаја прочитао да је Исус Христос васкрсо са 5 рана на себи у које се могао ставити прст. Да би потврдио да ће сви заједно са њим (Исусом Христом) добити нова тела на крају времена. Тако да то не може бити одмах после смрти. 

Јели та ваша теза произашла из новијег рада Светог Владике Николаја који ја несам читао. мсм. само сам једну књигу прочитао од њега до сад... и питање ко је то штампао.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Говори у своје име!:))

Ееенеее! Ха, ха! 

Свака ти част да ти свака част! :aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Јесмо на страници 66, али да те замолим да се не расправља о жигу Звери овде. Није тема. Гриша уме да подене стално слична питања, али ја немам времена за то. Нисам стручњак за све као наш Рођа. 

Ја вам говорим да ће свако од нас када затвори очи да васкрсне. И то је кратко време. Зато су ми бесмислена сва питања око Антихриста. Њега ћемо препознати као Христови када дође (ко буде жив тада). Према томе, ми већ овде имамо довољно репера према којима се одређујемо. Рођа се усудио да се одреди у мом случају, ја никоме не браним да га послуша. Паламуди. Нигде у Писму није написано: Ко не верује да је Порфирије, или Ава Зоран светац, иде у пакао! Само се смејем његовом кретенизму (у смислу глупости, не болести). Показао сам на основу Писма и Отаца да ствар није тако једноставна како је овај "експерт" замишља. Из конкретног случаја смо направили општу причу. 

Prvo nije 66 nego 67. Drugo, necemo odma da vaskrsnemo nego cemo prvo bestelesno da blejimo. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Да, то је познато блејање душа по небу...:))12:smeha::)) Требало је да читаш моје текстове. Владика Николај говори да ће одмах да по смрти свако васкрсне и има своје тело.  

Da, tu nisam nacisto.

Kategorija vremena kakvo je ovde na zemlji, sigurno nece postojati, pa samim tim ni "chekanje".

Neki svetitelji govore o neprestanom ushodjenju ka Bogu i usavrsavanju, a Sofronije Saharov govori o ulazenju kroz zavesu u nezalazni dan, vechitom 'sada'. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Леон Професионалац рече

Чекање је прилично бесмислено.

Душа, као хард диск који носи нашу свест и наше духовно ја, напушта своју матичну плочу и на новој Плочи, наставља усавршавање кроз заступништво и молитве за оне који су на земљи, а ако је душа грешна или недовољно спознала о кога се и зашто толико огрешила, чак са  неким "ситним" неокајаним грехом према некоме упокојила, на тој истој равни кроз мучно спознање свога огрешења кроз, мучно али очишћујуће, сагледавање себе, услед лица Божјег које осветљава душу и пече као огањ, и по молитвама за њу од стране Тела Христовог на земљи,  уноси се топлина и љубав и у духовно срце тог паћеника. Јер многе од тих грешних душа тек тада осете љубав, а то је врло важно, јер љубав не могу дати ако је нису никада ни примили, али тада је примају и осећају јасно и свепрожимајуће молитвама Цркве Божје за њих. 

Чак и да није баш све тако, остаје тврдња да чекање није бесмислено, јер се икономија спасења насатавља, чак се тај процес интензивира, а доказ за то је јер се Црква моли за преминуле, а  Светитељи се моле за оне на земљи и упокојене.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Душа, као хард диск који носи нашу свест и наше духовно ја, напушта своју матичну плочу и на новој Плочи, наставља усавршавање кроз заступништво и молитве за оне који су на земљи, а ако је дупа грешна или недовољно спознала да о кога се и зашто огрешила, чак са  неким "ситним" неокајанимгрехом према некоме, на тој истој равни кроз мучно спознање свога огрешења кроз мучно али очишћујуће сагледавање себе, услед лица Божјег које осветљава душу и пече као огањ, али молитвама Тела Христовог на земљи тј. Светих, уноси љубав у духовно срце паћеника, јер многе од тих грешних душа тек тада осете љубав, а то је врло важно, јер љубав не могу дати ако је нису никада ни примили, али тада је примају и осећају јасно и свепрожимајуће молитвама Цркве Божје за њих. 

Чак и не било тако, остаје тврдња да чекање није бесмислено, јер се икономија спасења насатавља, чак се тај процес интензивира, а доказ за то је јер се Црква моли за упокјене, а  Светитељи за оне на земљи и упокојене.

Нисте ме разумели. 

А обзиром на ажсве аргументе, и оне у прилог чекању и оне у прилог нечекању - чекање је бесмислено. 

Подели на овим сајтовима

Исправио сам штамп. грешке. Разумеш ли шта хоћу да кажем? Колико је важно и спасоносно то чекање након исхода душе из тела и молитве Цркве за све упокојене, јер време икономије спасења траје и даље, до Другог Хр. доласка! Па нисмо ваљда постали протестанти???

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Благовесник рече

Душа, као хард диск који носи нашу свест и наше духовно ја, напушта своју матичну плочу и на новој Плочи, наставља усавршавање кроз заступништво и молитве за оне који су на земљи, а ако је душа грешна или недовољно спознала о кога се и зашто толико огрешила, чак са  неким "ситним" неокајаним грехом према некоме упокојила, на тој истој равни кроз мучно спознање свога огрешења кроз, мучно али очишћујуће, сагледавање себе, услед лица Божјег које осветљава душу и пече као огањ, али по молитвама Тела Христовог на земљи тј. светих зс њу, уноси љубав у духовно срце тог паћеника, јер многе од тих грешних душа тек тада осете љубав, а то је врло важно, јер љубав не могу дати ако је нису никада ни примили, али тада је примају и осећају јасно и свепрожимајуће молитвама Цркве Божје за њих. 

Чак и не било тако, остаје тврдња да чекање није бесмислено, јер се икономија спасења насатавља, чак се тај процес интензивира, а доказ за то је јер се Црква моли за упокјене, а  Светитељи за оне на земљи и упокојене.

Морате једноставније реченице да пишете. Мени је горњи пасус тотално неразумљив. Опростите. 

Уз све то, поп Ђуровић је замолио да му не гушимо тему. Зато ћу да станем овде. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Леон Професионалац рече

Уз све то, поп Ђуровић је замолио да му не гушимо тему. Зато ћу да станем овде. 

У праву си. Нека прашта.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...