Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Августин рече

Pa vidi Zorane ту је једна замка наиме поробљени не могу да се јаве да су поробљени управо зато што су поробљени па не знају да су поробљени.Чуди ме да се Лазић није тога сетио.Ево ја мислим да нисам поробљен али то не значи да нисам можда смо сви ми овде у прелести.Мислим зато да би Лазић да би доказао да смо секта требао да крене у анализу чланова форума јер секте нема без чланова.Није довољан само гуру.

Да, ту си у праву. Ја оно поменух само зато што многе уфати алергија кад им се помене да су секташи и идолопоклоници. Јер оно што карактерише "моје" је да су слободни људи. Не могу да се сетим да неко није имао нешто да некад приговори или чак да се посвађа са мном. Па ти си први који се неколико пута споречкао са мном и у неким сегментима се разилазимо. Али ни ја тебе не отписујем, нити ти мене него идемо заједно даље. Јер не постоји никаква секта. Нигде и никада нисам позвао на неки кружок, него сам свагда говорио да људи иду у православну Цркву, а овај безумни Родољуб то доживљава као сатанско дело! Хришћански култ је рес публика, и ја само на то упућујем људе. Првом мени је стало да што пре оспособим људе да самостално ходају! Да ме не даве. Хоћу да помогнем ако могу, али се не пружам преко тога што ми је могуће нити правим неку организацију. Ја добијем од владике парохију о којој бринем. И то је то. 

Ово пак на нету је ширење хришћанства. Ничег другог. Роћко и компанија виде у томе опасност и спинују, јер им је јасно да се борим против њиховог мрачења. Разбијам ту душепогубну "духовност". Ту је проблем и зато ме нападају.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У недељу раслабљеног ми овде /читај хришћанска, литургијска заједница/ смо чули прелепу вест. Моја маленкост је скакала од весеља. И заиста, блажена је душа када сазна нешто о особи за коју се моли. Ништа лепше.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Драгана Милошевић рече

У недељу раслабљеног ми овде /читај хришћанска, литургијска заједница/ смо чули прелепу вест. Моја маленкост је скакала од весеља. И заиста, блажена је душа када сазна нешто о особи за коју се моли. Ништа лепше.

То је демонско чудо, чим се радујеш и разглашујеш!:))

Подели на овим сајтовима

Rodoljub je lukavo-prljavo poceo "napad" na oca Zorana. Kao "najverovatnije" u celoj prici oko e. Maksima lezi licni animozitet o. Zorana prema njemu zbog dobro poznate PBF price.

"Najverovatnije" i nije prorok da tvrdi...da moze da se ogradi, a ipak pocne da zida tekst na tako trulom temelju. 

Nije bratski, ni hriscasnski. Dzaba ti bilo posle navodjenje svetih otaca..

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Isusovo magare рече

Ajd kruva ti i Boga reci šta sveti ljudi rade??

Зар до сад нисте схватили да свети људи раде оно шта им г. Родољуб Лазић каже да треба да раде :))

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Rodoljub je lukavo-prljavo poceo "napad" na oca Zorana. Kao "najverovatnije" u celoj prici oko e. Maksima lezi licni animozitet o. Zorana prema njemu zbog dobro poznate PBF price.

"Najverovatnije" i nije prorok da tvrdi...da moze da se ogradi, a ipak pocne da zida tekst na tako trulom temelju. 

Nije bratski, ni hriscasnski. Dzaba ti bilo posle navodjenje svetih otaca..

Come detto, l’intervista non risparmia anche domande che ripropongono direttamente al Papa critiche e accuse. «Come ha preso l’accusa di essere un eretico?» chiede la giornalista. «L’ho presa con senso dell’umorismo – risponde sorridendo Francesco –. E con tenerezza. Tenerezza paterna. Inoltre prego per loro perché stanno sbagliando e alcuni sono manipolati».

Више овде: https://www.avvenire.it/papa/pagine/intervista-a-televista?fbclid=IwAR1iJjlLwY8DBp3lf4ZaOVyVoZF9Egk3TejP9XAD0NB_j8Ma05ZOMAFPVsU

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Isusovo magare рече

Molim administraciju u vezi karanja Vedrana da malo promotri ove riječi..

Чекај док се опасуље:)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Леон Професионалац рече

Зар до сад нисте схватили да свети људи раде оно шта им г. Родољуб Лазић каже да треба да раде :))

Profi..ime ti nije udžaba..

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Око карања је ствар разрешена, а код Драгише није било никакве зле намере. Јавиће се он приватно Ави. Нећу да ово што имам да му кажем буде јавно, иако би били од опште користи, - и не знам како га баш у то убодох (по демонском надахнућу, рекао би Рођа) - али је ствар озбиљна и кроз разговоре може да се реши. Не треба из крајности у крајност, како Драгиша (С) сада чини. И без обзира што има сређен материјално живот, нигде неће отићи ако се не освести духовно. Људи замишљају да је живот ћирибу-ћириба, па се само нађеш у неком другом свету. Не. Нема ни суда ни ничега него само онога што овде сејемо. Овде је Царство Божије, и овде треба да га живимо, па не схватам (разумем) хришћане који се буне на невоље. Нигде у Писму ти није обећано материјално благостање ако си побожан. Али ти је обећано да си у том Царству сада ако га живиш, имаш у себи. Зато ми из живота прелазимо у живот. Има изненађења, али о томе не говорим из пастирских разлога. Већ сада нам ваља живети у Христу Господу(ину). Не губимо ништа, него само добијамо. Добијамо ту лепоту и радост живљења у Њему. Јарам је његов благ и бреме лако, а ови будалаши би да налажу на наша плећа товаре које сами не носе! Није слагао Исус. Све је лако у њему. Јер је он победио свет. Веруј ми, магаренце моје, ја не осећам никакав терет. Ови што мраче су будале јер из своје ризнице износе. Наравно да се подвизавамо и подносимо све у Исусу, и то некад није лако, али ако губимо радост, тада смо у греху. Јер се од нас удаљио Дух радости. И то није унутрашња ствар коју ми можемо да производимо, него објективно саживљење са Духом. Нити кажем као месалијанци да је то материјално осећање или психолошко, него говорим о Духу који је Други у односу на нас и нашу природу и који нас просвећује. О томе је говорио и Симеон Новотарац, али и ја сада. И то избезумљује овог Родољуба...   

Да, увек је најлакше једно скрушено бдење, дуго сатајање на молитви, безбројна метанисања; а најтеже је променити себе и своју вољу подредити Божјој. 

Увек је лакше отпостити у храни тј. држати дијету него отићи да ближњем помогнеш, да му средиш огрев за зиму рецимо... 

Држиш глупаву дијету, ћирибу-ћириба, све ти је опроштено, то је најлакше. А Царство се живи.

И поповима је лакше што је тако него да мора да те направи правим човеком, правим хришћанином, јер онда, будући освешћена, може раја да се досети, а то је већ претња по попа и по његов монопол. Ради се о врзином колу од кога из једне аномалије настану још две па из те две нових четири... Као бубашвабе, рапидно се множе глупости од којих нам се укоренио разни црквени кич и шунд. 

А да попови раде како Бог заповеда и да пастирствују, онда ништа од тога што ти Ђуровићу говориш не би имало смисла - овако је преко потребно. Него смо сви на кант и потребан нам је рестарт. Од родили смо се од Писма. Да дА Господ да доживимо да твој труд нама као Цркви буде непотребан, и да се поправимо.

До тада, док има потребе ја ћу подржавати твоје напоре. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Снежана рече

FB_IMG_1558550152297.jpg.b0445d0ddb97ab851f41ec73d4878d51.jpg.7754b54268ed00f0e6171b2e6c3d3473.jpg

Ето, и ништа више од читања Писма и Шмемана није потребно човеку да чита и то да твори и да буде спасен. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Августин рече

Pa vidi Zorane ту је једна замка наиме поробљени не могу да се јаве да су поробљени управо зато што су поробљени па не знају да су поробљени.Чуди ме да се Лазић није тога сетио.Ево ја мислим да нисам поробљен али то не значи да нисам можда смо сви ми овде у прелести.Мислим зато да би Лазић да би доказао да смо секта требао да крене у анализу чланова форума јер секте нема без чланова.Није довољан само гуру.

Па све време вам свима говорим: човек секте у свима види секту. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Да, ту си у праву. Ја оно поменух само зато што многе уфати алергија кад им се помене да су секташи и идолопоклоници.

Зато што сваки електричар или бравар оће да богословствује па се погуби у својим трицама и ето белаја.

Уместо да послуша:

Иди у цркву, моли се, помажу сиротињу, буди послушан, не размишљај о гласним молитвама (итд, итд...) - једном речју, буди нормалан и нађи место које ти припада и тако се спасавај..

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Драгана Милошевић рече

Сви су Вас искулирали.

Кад нико неће да пита,ја ћу: шта се то тако лепо десило? 

Подели на овим сајтовима

Svoju volju podrediti Bozjoj. To mu valjda dodje 'smirenje', a ne gluma i poza?

Zato i kaze Siluan da stradamo sto smo samovoljni, a sa Bogom je sve lako, radosno i mirno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...