Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Лаве, то што ви наводите су километрима различите ствари у односу на оно што говори Ђуровић. Говори се о унутрашњим осећајима, молитвеном стању. То никако није исто.

Али, ево вам мало неспорне речи, св. Јован Лествичник:

(Скратио сам јер везе нема са темом.)

Светосавље? Хех! 

Зашто цитирате монашку литературу са овог талибанског сајта?

Мислио сам да сте човек једне књиге; гле, испаде да сте човек једног сајта!

Наводио сам оно за шта сте написали да Вам је промакло.

Хех, ма не хвали се Кавсокаливит, ма јок, него само отворено говори о томе, и својим даровима тј. о светости, виђењима...

Дакле, Он јавно говори о својим врлинама. Каже да је стекао дар умне молитве. Ви то не разумете јер то није Ваша струка. 

Видите, дакле, овај светац се не крије и не чува само за себе тако нешто већ свима прича о томе. Нескромно? Не бих рекао!

А спрдате се кад Ђуровић каже да је некога поменуо код Господа. Шта то беше логика?

Лествичник, кога поменусте, по Вашем суду, је такође опрелешћен чим се дезнуо да учи друге, ма да ли... Шта бисте рекли за Григорија или, пак, за најгордијег Хризостома?

Вашим аршинима исповедате да су побројани у заблуди. Падате на сопственим аргументима. 

А можда сте само, случајно, заборавили да сам ја и правник и богослов? :coolio:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Лествичник

Наравно да се ниси обазрео на ишта о чему сам ти говорио и пао си у ову замку коју Лествичник описа. То је ствар коју објашњавам онима који пате од хулних помисли. Са хулним помислима нема борбе, јер оне долазе од демона, не од наше природе. Људи могу да полуде од тога и падну у депресију или у униније. 

Саветујем следеће: Не обазири се. Није од тебе, него од демона. Не улази у расправу, пусти нека пролете и нећеш имати проблема са тиме. И тако бива. Јер ће те демон, као тебе, похвалити за ревновање. За смиреност. И ти ћеш се, као млад мајмун, примити на то и ризиковати живот вечни хулећи на Аву. Као они што дођоше код Пајсија и рекоше да је умро монах пијандура, а он им, као Ава Римски, рече: Знам да је умро, видео сам анђеле како га одводе на Небо. Гле, каква гордост, да тако нешто каже другима!:))

Ја се молим стално за особе. Господ ми је дао тај дар. И падне ми тетак Перо Савић из Америке на памет, јер сам узео да помињем на проскомидији, и кажем: Господе, био је добар човек, узми га у царство своје. Поподне ме зове мајка и каже да је умро. Није било никаквог разлога да га не помињем у живе. 

За школског, најбољег друга, мајка ми каже да је умро. Молим се Господу, видим да нешто није у реду, да је он на земљи. Узмем да позовем човека и испричасмо се поштено! Сам није веровао да су измислили ту причу о њему. 

Мени су, пријатељу, ове ствари заиста свакодневница. Сигурно је да не висе сада не знам колико ђавола па да гледају клиничке хартије па да мени јављају. Не би ли ме тако опрелестили а ја направио неку секту или јерес. Ти си се погубио. Касијан и Атанасије Велики су ти написали шта је знак за распознавање прелести, а ти инсистираш на супротном! На томе да препознаш по мокраћи!:)) 

Праштај што се на твоју пишоћу не примамо. 

Наиме, ово око исцелења, трудноћа, напретка, смрти итд., о чему говорим људима, имаш све у житијима светих. Кажи ми који демон може да зна да ће нека да остане трудна у мају? Нема тог ђавола. Не знају будућност. Могу да нагађају, да се кладе. Али, како ти Касијан каза, лажни пророк ће те одвести у јерес. Када ми ти објасниш који јерес проповедам, или коју секту оснивам, онда ћу ти стиснути руку. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, grigorije22 рече

I sa Pajsijem Svetogorcem je isto komunicirao i prepirao se na daljinu. 

Поменуо сам сличну епизоду.

Ма лаже свети хвалисавац. :))

Подели на овим сајтовима

Нема проблема. Пошто имате и правника, може да вам састави статут секте Светих хвалисаваца. Живели ви мени.

А ти, драги мој, већ јеси сектоначалник, и питање је времена када ћеш то реализовати. 

Уживај у својој величини и у дивљењу околине. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

смиреност

Да ли је то врлина спроћу које је Јустин Ћелијски гађао колегу столицом у својој канцеларији на ПБФ?:scratch_head:

Видиш, падре мој, рекох ли ти да је ово још један од неофита који учитава светима (сад додајем: а и Богу) како да се понашају.

Могао би да нам потражиш како се Исус хвалисао. Он је свих Прототип, на Њ се угледамо. 

Колико пута је изговорио оно не рекох ли ти или а ја вам кажем? 

А она хула кад Архиђакон каже ево видим небеса отворена...?

+ + +

Рекли људи шта су доживели, ми поверовали и то је то. Са таквим стварима може се, онако, у крајњу руку, ни примити а ни одбацивати. Сем ако ниси врсни познавалац светости као г. Лазић. :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Нема проблема. Пошто имате и правника, може да вам састави статут секте Светих хвалисаваца. Живели ви мени.

А ти, драги мој, већ јеси сектоначалник, и питање је времена када ћеш то реализовати. 

Уживај у својој величини и у дивљењу околине. 

Гле! Он пророкује!

Дајте му пророчки плату! 

Подели на овим сајтовима

Moje misljenje je da trebamo da se pazimo da se preterano ne izvisimo i koliko znam, cak su i oni najveci svetitelji sa mnostvo darova koji su vec i za zivota' od drugih prepoznati kao sveti, na primer zbor velike vrline, zbog velikih podviga, zbog cinjenja cudesa , zbog odbrane i ispovedanja vere i slicno ...... oni su uvek isticali da je smirenje na prvom mestu i smatrali su sebe gresnima iako su bili blizu Boga (paradoks, ali oni su zaista isticali da su se osecali sve gresnije).... a ako su trebali radi koristi drugih da 'otkriju' neke svoje darove, to su cinili tek kada su dostigli duhovni mir i smirenje u telu i duhu u borbi sa strastima,....tek tada su mogli bez opasnosti po svoj licni duhovni zivot, (gordost, slavoljublje i slicno), da drugima pokazuju razne duhovne darove koje su dobili od Boga....i, do kraja zivota su i dalje nastavili da se podvizavaju u smirenju i daljem napredovanju u savrsenstvu.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Вукашин рече
-”Imaju lep manastir tamo,” rekao mi je. I počeo je da mi opisuje manastir do detalja, mesto gde je moj starac boravio, njegovu keliju, njegovu kancelariju, 
čak i njegovu olovku, njegove papuče, sve...

Моја несмиреност је помогла да се у манастиру Витовница настани дивни Пимен за игумана. Иако и он блеженик, јер облаћен од других. Владика Игњатије је имао смисла, али и поверења у мене. Тај манастир је подигао св. Милутин, на чији дан сам се родио. Тамо сам отишао код Тадеја и он ми је рекао да не треба у манастир да идем и да ћу се оженити. Сањао сам како се тај манастир обнавља и сан испричао Пимену, а он га остварио. Витовница процветала. Све сам то видео. Има негде и мејл. Зашто бих ћутао о светињи? Да ставим светиљку под кревет? Пуца ми срце од радости, иако у свакодневници има да се ради крваво. Али та светиња доноси добро људима. - И онда ти из преисподње изађе неки Родољуб... Ваде ретро! 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

a ako su trebali radi koristi drugih da 'otkriju' neke svoje darove, to su cinili tek kada su dostigli duhovni mir i smirenje u telu i duhu u borbi sa strastima,....tek tada su mogli bez opasnosti po svoj licni duhovni zivot, (gordost, slavoljublje i slicno), da drugima pokazuju razne duhovne darove koje su dobili od Boga....i, do kraja zivota su i dalje nastavili da se podvizavaju u smirenju i daljem napredovanju u savrsenstvu.

Што ме описујеш?:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Не пророкујем. Уклапа се са оним што знам и што сам прочитао код мудријих. 

Добро. Исто чиним. Онај моменат Светиње светима, неки кажу да то значи да ко није свет нека не приступи. И сад ако приђем то значи да тврдим да сам свет, зар не?

Пустимо гордост на страну, питам Вас, како је могуће бити хришћанином а не бити свет? И зар ми Господ не рече да сам со земљи

Подели на овим сајтовима

Погледај своје поруке. То је пародија хришћанства. Пуцаш од сујете. Ти си урадио ово, видео си оно, имаш овај дар, онај дар

Свако ко те не прихвата за пророка и духоносца је јајара, пас, кретен, будала, долази из преисподње...

А свако ко те чешка по ушима је добродошао, твој је миљеник, предмет похвала, пажње, љубазности...

Ти си свој сопствени идол. А идоли падну кад-тад. И разбију се као звечке. 

Опет ти кажем: стани, размисли о себи, заустави се....смири се

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Не пророкујем. Уклапа се са оним што знам и што сам прочитао код мудријих. 

Рекао сам и за оног вашег "јеромонаха" да ће погинути у саобраћајној, као што је госпођа која је даривала кућу доживела несрећу са својим сином. Тај је писао против мене и то такве бљувотине (на Православље живот вечни), да ни пас с маслом не би могао појести. Тог билмеза нисам могао да разговедим. Нисам га ја уклео, како би ви хтели, него сам му само рекао шта ће да га снађе за те хуле. Оде да свети водицу и погибе.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Пуцаш од сујете.

Северијан Габелски рече за Златоуста: Ако за ништа друго, ваљало га је рашчинити због хвалисавости!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...