Jump to content

Протести у Бањалуци: МУП РС уклонио "Давидово срце" са Трга Крајине. Ухапшени родитељи Давида Драгичевића (ФОТО)

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

пре 5 минута, Августин рече

Убиство јесте по свој прилици организовано али питање од кога.Када ови адвокати одустају ко зна шта се открило.Поготово овај као Србин који је нешто као Наташа Кандић.Да не буде терали лисицу а истерали вука.

Nisam znao za tu stvar, ah, ko ce sad da razresi citav slucaj ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 126
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Bokisd рече

Nisam znao za tu stvar, ah, ko ce sad da razresi citav slucaj ?

Pa onako kako bi to trebalo u pravnoj državi. 

Smjeniš najprije sa funkcije one koji su pokušali da prikriju dokaze i naprave lažne izvjšetaje. Onda angažuješ tim stručanjaka iz  kriminalističkod odjeljenja koji će napraviti istragu, i kada istraga pođe u određenom pravcu i donesu neke rezultate, podneseš to tužliaštvu i onda oni odluče da li će pokrenuti tužbu imali osnova, ako nema osnova onda se ovi prvi potrude malo dublje da kopaju i ako dođu do istine da ima osnova za tužbu ide tužba i suđenje, a koe ne slučaj se ravjetli itd...za sve ovo i policija i tužilaštvo moraju biti nezavisni od poltičke pristrasnosti što nije slučaj pa je zato pitanje kako će se ovaj slučaj riješiti bez upitanja neke treće strane. Jer bilo ko sa strane da dođe biće označen kao neprijatelj koji pokušava da podrije Republiku Srpsku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Pa onako kako bi to trebalo u pravnoj državi. 

Smjeniš najprije sa funkcije one koji su pokušali da prikriju dokaze i naprave lažne izvjšetaje. Onda angažuješ tim stručanjaka iz  kriminalističkod odjeljenja koji će napraviti istragu, i kada istraga pođe u određenom pravcu i donesu neke rezultate, podneseš to tužliaštvu i onda oni odluče da li će pokrenuti tužbu imali osnova, ako nema osnova onda se ovi prvi potrude malo dublje da kopaju i ako dođu do istine da ima osnova za tužbu ide tužba i suđenje, a koe ne slučaj se ravjetli itd...za sve ovo i policija i tužilaštvo moraju biti nezavisni od poltičke pristrasnosti što nije slučaj pa je zato pitanje kako će se ovaj slučaj riješiti bez upitanja neke treće strane. Jer bilo ko sa strane da dođe biće označen kao neprijatelj koji pokušava da podrije Republiku Srpsku. 

Da, to mi je jasno, ali, ko ce da pokrene taj proces ? 

Koliko shvatam, roditelji Davidovi upravo to i hoce i zato vrse pritisak na vlast. Dodik kaze da su trebali da vrse pritisak na Tuzilastvo. Ko ce na kraju pokrenuti i omoguciti nepristrasnu istragu, koja treca strana  (na to sam mislio).

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Da, to mi je jasno, ali, ko ce da pokrene taj proces ? 

Koliko shvatam, roditelji Davidovi upravo to i hoce i zato vrse pritisak na vlast. Dodik kaze da su trebali da vrse pritisak na Tuzilastvo. Ko ce na kraju pokrenuti i omoguciti nepristrasnu istragu, koja trece strana  (na to sam mislio).

Pa ne znam. Tužlišatvo, ali oni moraju imati neki materijal koji treba kriminalistička policija da im dostavi. Dakle ako ovi sada trenutno to neće ili muljaju mora ih neko smjeniti i postaviti ljude koji će pokrenuti taj posao. Lukača bi trebala sad smjenuti Željka Cvijanović, a novi ministar bi trebao smenuti direktora policije ukoliko policija ne krene da radi svoj posao. A opet ko će sve to inciirati ako ne Dodik, jer u državi kakva je BiH sve je podređeno stranačkom lideru i interesu partije, a ne poštovanju zakona i ustava kao najvišeg akta države. i

E sad čuo sam dosta ne baš naivnih komentara da ni Dodik nije tu svemoćan i da ljudi koji drže policiju i još par ministara su moćni da mogu i njemu da naude po principu da ga direktno ugroze ili ako se on odluči obračunati s njima, da onda oni imaju materijal da razotkriju njegov kriminal da drugoj strani. Po principu namazanog putera na svačijoj glavi. 

Sve je ovo zapetljana situacije pa ćemo vidjeti kako će razvijati.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Pa ne znam. Tužlišatvo, ali oni moraju imati neki materijal koji treba kriminalistička policija da im dostavi. Dakle ako ovi sada trenutno to neće ili muljaju mora ih neko smjeniti i postaviti ljude koji će pokrenuti taj posao. Lukača bi trebala sad smjenuti Željka Cvijanović, a novi ministar bi trebao smenuti direktora policije ukoliko policija ne krene da radi svoj posao. A opet ko će sve to inciirati ako ne Dodik, jer u državi kakva je BiH sve je podređeno stranačkom lideru i interesu partije, a ne poštovanju zakona i ustava kao najvišeg akta države. i

E sad čuo sam dosta ne baš naivnih komentara da ni Dodik nije tu svemoćan i da ljudi koji drže policiju i još par ministara su moćni da mogu i njemu da naude po principu da ga direktno ugroze ili ako se on odluči obračunati s njima, da onda oni imaju materijal da razotkriju njegov kriminal da drugoj strani. Po principu namazanog putera na svačijoj glavi. 

Sve je ovo zapetljana situacije pa ćemo vidjeti kako će razvijati.

Kako li je Davidovim roditeljima, kada se sve to tako desava.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Priča se da je dobio 1600 000 km donacija. Čovjek je u svom filmu samo kad drži mikrofon pred narodom....a inače opušten lik....

Sa druge strane, ako policija hoće nešto da zataška, nema te sile koka će to da spriječi..nisu ni oni sisali vesla...

Kad su ubili lika u sačekuši u bl, ta vijest je bila aktuelna 3 dana...koliko je neršenih političkih ubistava od vremena miloševića...Risto Đogo na primer, Bog da mu dušu prosti

Sd

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Nije im sigurno lako. Pogotovo jer David je bio Davorov jedinac, gubitak djeteta je tragedija za svakog roditelja, ali ako imaš još djece moraš skupiti snage da se boriš u životu za njih i da živih zbog njih, ali ako si imao jedinca pa ti ga ubiju na ovako brutalan način, onda ti si zapravo umro s njim. Tako da ovo je jedna specifična situacija, i nerviraju me ljudi koji Davora osuđuju nešto kao - ko je on da se šepuri, da organizuje proteste kao da je njegov sin jedini koji je stradao itd...ali prosto čovjek je pukao jer je evidentno da mu je sin ubijen, a najviši dužnosnici (da malo nerviram Avgustina) se ponašaju kao da žele da prikriju dokaze. Da,, Davoru se može zamjeriti mnogo stvari, što je nekad prepotentant bio kada je najavljivao da neće biti izbora, sad najavljuje da neće biti nove godine itd...ali mogu da ga razumijem jer u ovakvoj konstelaciji stvari malo ko bi ostao normalan, a on prije svega pokazao je da ima dostojanstva i svi skupovi koji su dosad organizovani organizovani su na trgu iza 18 sati dakle kad su ljudi kod kuće već nije im bolkirao kretanje u radnom vremenu, ili zadnjih dana se mirno povlačio nakon protestne šetnje ne želići uopšte da poziva na linč i nerede. Ja mu samo želim da tako i nastavi i nadajmo se da će prave ubice biti privedene pravdi. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

gubitak djeteta je tragedija za svakog roditelja, ali ako imaš još djece moraš skupiti snage da se boriš u životu za njih i da živih zbog njih, ali ako si imao jedinca pa ti ga ubiju na ovako brutalan način, onda ti si zapravo umro s njim

:skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Justin Waters рече

Nije im sigurno lako. Pogotovo jer David je bio Davorov jedinac, gubitak djeteta je tragedija za svakog roditelja, ali ako imaš još djece moraš skupiti snage da se boriš u životu za njih i da živih zbog njih, ali ako si imao jedinca pa ti ga ubiju na ovako brutalan način, onda ti si zapravo umro s njim. Tako da ovo je jedna specifična situacija, i nerviraju me ljudi koji Davora osuđuju nešto kao - ko je on da se šepuri, da organizuje proteste kao da je njegov sin jedini koji je stradao itd...ali prosto čovjek je pukao jer je evidentno da mu je sin ubijen, a najviši dužnosnici (da malo nerviram Avgustina) se ponašaju kao da žele da prikriju dokaze. Da,, Davoru se može zamjeriti mnogo stvari, što je nekad prepotentant bio kada je najavljivao da neće biti izbora, sad najavljuje da neće biti nove godine itd...ali mogu da ga razumijem jer u ovakvoj konstelaciji stvari malo ko bi ostao normalan, a on prije svega pokazao je da ima dostojanstva i svi skupovi koji su dosad organizovani organizovani su na trgu iza 18 sati dakle kad su ljudi kod kuće već nije im bolkirao kretanje u radnom vremenu, ili zadnjih dana se mirno povlačio nakon protestne šetnje ne želići uopšte da poziva na linč i nerede. Ja mu samo želim da tako i nastavi i nadajmo se da će prave ubice biti privedene pravdi. 

Neka nam je Bog svima na pomoci, nemam vise nista da kazem.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Августин рече

Ja sam jučer postavljao neka videa i članke na našem, ruskom, poljskom, češkom, bugarskom na svojoj FB grupi o njemu i Valentina Inzka, članstvo grupe je medjunarodno pa da imaju barem osnovnu informaciju o tiom šta se dešava u BiH i usput sam iskopao iz pamćenja ova dva brata iz komšiluka sa kojima smo se igrali kao djeca lopte itd. Emila i Hrvoja Dragičevića, braća blizanci, poslije bili fudbaleri Dinama, dvije i po godine su stariji od mene.

http://povijest.gnkdinamo.hr/popis-igrača/emil-dragičević.html

A jedan moj frend isto iz Zenice ima takodjer u rodbini nekakve Dragičeviće, Srbe iz Banja Luke ali ovog Davora i Davida baš nešto ne zna. U Bosni je uvijek bilo važnije ko je čiji od onog ko je kakav i šta je uradio, sumnjam da će se u sljedećih još nekoliko stotina godina šta tu bitno promjeniti, rodoslovi i prijateljske koneksije su u Bosni jače i važnije od svakoga prava. Svojim načinom je Anto Nobilo bio u pravu kad je dao ovu izjavu na videu:

https://www.youtube.com/watch?v=r8UwfDE6DWE

Zaista vlast nije morala biti upetljana baš tim najdirektnijim načinom u ovom konkretnom slučaju. Ali nekakvim drugim manje vidljivim načinom, recimo "šaptom" je to mogla. No, pravnici i Anto Nobilo se baš ne zabivaju tim "šaptom" već samo onim što se da dokazati. Tako da taj "šapat" za njih ne postoji, to je izvan njihovog domašaja, ispod njihove razlišujuće sposobnosti, siva zona, mrtvi ugao, izvan vidnog polja i mimo doseg njihovih pravnih definicija i ingerencija.  Problem i nije toliko ta vlast u Bosni već hiljade malih pomjesnih, lokalnih "aga i paša", totalnih anonimusa u političkom smislu koji imaju i te kako u odredjenim situacijama utjecaj i na republičke organe, ministarstva i politiku, veći ili manji i mogu tlačit i zatlačit bilo gdje a na lokalnom planu imaju utjecaj nekad skoro i neograničeni. Problem Banja Luke i Republike Srpske je što se ta "lokalnost" u ovom konkretnom slučaju poklapa teritorijalno, politički i svakako drugačije sa "vrhnosti" - vlada zakon čaršije, čaršija i kadija, kadiluk su ista stvar! Najčešće tu ni nejde o nekakvu klasičnu korupciju već više o nevidljivu i teško uhvatljivu, nepreglednu koruptivno rodbinsko-jaransku mrežu gdje vlada poseban zakon omerte i kad nečiji prijatelj, sin ili nećak nekoga (jarani, ahbabi, amidžići i dajdžići)  iz te mreže provedu nešto nezakonito onda se to "zamaže" i "zagladi" i bez ikakvih mita, podmićivanja, para ili otvorene korupcije, ta tamo nije ni potrebna, ruka ruku mije. To se da izraziti onom prijetnjom kojom se Davidov otac na sprovodu obratio tim ubicama svog sina: Vi ne znate ko sam ja! tj. s kim sve imam ruku u istoj zdjeli, kakve sve imam poluge i pake preko svojih veza i poznanstvava, nikad ne znate s kim tačno imate posla i tu čast, što se ovdje na Moravi kaže. Inače Bosna je dosta opasna po tom pitanju, život se tamo da izgubiti za nevjerovatnu sitnicu, u toku rata 90-tih kad su cigare bile nedostatkova roba i prodavalo ih se u limitovanom broju kutija po osobi, nekakav iz Zenice je ubio, upucao iz pištolja tamo nekog samo što mu je uskočio u red ispred njega i preko reda pokušao doći do cigara prije nego što nestanu. 

2 moravske pjesme u kojima se o tome pjeva, o tim takvim životnim nepravdama, gubitcima i bespomoći na ovom svijetu. Pravda i istina su samo u Boga!

Kako je taj svijet zmotani

https://www.youtube.com/watch?v=2oHhhd_LpnY

Bože moj, otče moj

https://www.youtube.com/watch?v=CXcMZ5-O2dg

Подели на овим сајтовима

On 26.12.2018. at 18:17, Adelaida рече

Ko? Kome? Reci nam, ja ne znam. 

Имаш овде под 2:  Линк

Подели на овим сајтовима

Baš danas je kod nas pomen nevine dječice, on je kod Boga sa njima,

nek se Bog smiluje njegovim roditeljima, utješi ih i ublaži im boli i patnje.

https://youtu.be/_Js7UJHP-V4

https://youtu.be/zNrdLJTJhok

https://youtu.be/GzIu76olEds

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, о.Небојша рече

И треба више од 90 РСД, пошто се ваља вратити у стан. Осим ако се не шета или шверцује.

Svercujem se. Jer tako sam u mogucnosti, obzirom da mi je prosecna plata 500e i ostale lazi...

A umem i da setam...sta mi tesko...i onako planinarim pa na taj nacin odrzavam kondiciju 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, о.Небојша рече

Пошто се изгледа кратког памћења потражите мало колико је "Отпор" добио новаца за организовање демонстрација. Па онда сви каснији протести или митинзи подршке- све кошта. Разглас, плакати, подршка медија, обезбјеђење, храна, пиће, превоз....Ако једна група људи проводи вријеме на једном мјесту тј. не иде на посао поставља се питање од чега живе.

И треба више од 90 РСД, пошто се ваља вратити у стан. Осим ако се не шета или шверцује.

Ma jasta, neko kome zivot nema vise smisla i ko se bori za pravdu protiv mafijaške hobotnice, treba nastaviti raditi za platu ili dici kredit da bi mogao finansirati svoju borbu. 

Ne daj boze da prima donaciju, odmah je agent koji radi u svrhu rusenja drzavotvornog poretka. 

Ilija Cvorovic likes this

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...